Instagram Destek

Instagram’ın Diğer Platformdan Aldığı Özellikler

Instagram’ın diğer platformdan aldığı çeşitli özellikler bulunuyor. Bu özellikler ile birlikte büyümeye başlayan platform, diğer platformları da etkiledi.

Günümüzde en çok kullanıcıya sahip platformlardan birisi olan Instagram, milyarlarca aktif üyeye sahip. Şu ana kadar elde ettikleri ile kullanıcıları sevindiren sosyal medya mecrası, bazı özellikleri başka web sitesinden veya başka uygulamadan almıştı. Bu konuda başka sitede yer alan ve Instagram’a geçen özelliklerden bahsedeceğiz.

Instagram’ın diğer platformdan aldığı özellikler

Instagram’da zamanında tartışma konusu olan ve Snapchat’tan alınan hikayeler özelliği, haberlere de konu olmuştu. Snapchat, Instagram’ın yaptığı bu hamle sonrasında dava açmamayı tercih ederek konuyu kapatmıştı. Instagram hikayeler özelliği ile yükselişe geçerken Snapchat’ın düşüş yaşaması da dikkatlerden kaçmadı.

Hikayeler özelliği, bir kullanıcının hikayeler sekmesinde paylaştığı ve 24 saat boyunca görüntülenen görüntülerin bulunduğu bir sistem. Örneğin sosyal medya kullanıcısı hikayeler özelliğini kullanarak bir paylaşım yaptığında bu paylaşım 24 saat sonra ortadan kaybolur. Hikayeler özelliğinde istatistik yer almaktadır. Bu sayede hangi kullanıcının hikayeyi görüntülediği ortaya çıkıyor.

Instagram'ın diğer platformdan aldığı özellikler

Hikayeler özelliği müzik ekleme, anket ekleme, test yapma, yazı ekleme, GIF yerleştirme gibi pek çok özellik ile birlikte yer alıyor. Kullanıcılar tasarımsal bir hikaye çalışması yaparak hikayesini daha güzel gösterebiliyor.

Instagram’da hikayeler özelliğinin yanı sıra TikTok platformundan yakın zamanda alınan Reels özelliği yer alıyor. TikTok, kısa videolar ile arka planda müzik bulundurarak kullanıcıların video paylaşmasını sağlıyor. Reels özelliği de buna imkan tanıyor. Yani kullanıcılar çektikleri videoya müzik ve efekt ekleyerek paylaşım yapabiliyor. Ayrıca arka planda yer alan videoyu başka kullanıcının da yararlanması için Instagram belirtiyor.

Instagram’da yer alan IGTV özelliği YouTube’a rakip olabilecek bir özellik fakat tabii ki YouTube kadar profesyonel değil. YouTube’daki gibi uzun videoların paylaşımını kolaylaştırmak için Instagram’ın geliştirdiği bu platform, Instagram’da uzun süreli video paylaşımı yapmak isteyenler için önemli bir avantaj sağladı. Instagram’ın IGTV özelliği günümüzde sıkça kullanılan özellikler arasında yer almaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu