Pinterest Destek

Pinterest Nedir? Ne İşe Yarar?

Pinterest, ev fikirleri kombin önerileri yemek tarifleri sitil ve ilham olacak her türlü görselin bulunduğu bir keşif motorudur. Bu keşif motorunda pek çok pinin arasından ilham verecek kimler bulmak mümkündür.

Keşfedilen pinler arasında en çok beğenilenler panoya kaydedilir. Bu sayede keşfedilen ve beğenilen gönderileri daha düzenli ve kolay bir şekilde bulmak mümkün hale gelir.

Pinterest hesabı açmak için minimum yaş gereksinimleri ve güvenlik konusunda ele alınan hususlara dikkat etmek gerekir. Keşif motorunu toplum kurallarına aykırı olacak şekilde kullanmamak son derece önemlidir.

Pinterest Nedir?

Pinterest nedir? Popüler olan ve pek çok kişi tarafından beğenilen fotoğrafların tek bir arama motorunda görüntülenmesi popüler görüntüleri daha hızlı şekilde göz atmayı mümkün hale getirir.

Pinterest video fotoğraf ve infografik gibi pek çok içeriğin paylaşıldığı sosyal bir ağdır. Bu ağda kişiler kendi ilgi alanlarını ve hobilerine göre yayınları yani pinleri düzenler. İlgili pinleri dosyalayıp, paylaşıp ya da düzenleyip daha kaliteli bir hesap kullanımı söz konusu olur.

Kişi kendine özgü olan fotoğrafları ve videoları kaydederek mevcut olarak yürütmüş olduğu bir projeyi ya da düşünceyi Pinterest uygulaması ile daha akılcı ve ilham kaynağı ile başarılı şekilde tamamlayabilir.

Pinterest Nedir?

Pinterest Ne İşe Yarar?

Pinterest ne demek? Pinterest görsel materyalleri koleksiyon şekilde dijital bir panoda sunan bir sosyal ağdır.

Pinterest ne için kullanılır? Pek çok kişi Pinterest sosyal ağını kullanarak ilham kaynağı bulabilir. Bu konuda marka görünürlüğünü arttırmak ya da e-ticaret işletmesi ile ilgili olarak ürünlerin kargolama süreci dahil olmak üzere bütün ilgili süreçlerini nasıl idame ettireceği konusunda Pinterest her zaman daha fazla fikir üretilmesine yardımcı olur.

Pin Nedir?

İlgi alanları ve kategorileri seçmek için beğenilen içerikleri pano oluşturarak görüntülemek mümkündür. Pinler beğenilen içerikler anlamına gelir. Bu içerikler panoya tutturulduktan sonra herkes tarafından görüntülenebilir. Fakat kişi panoya tuttuğu resimleri ve videoları gizli tutarsa gönderiler kişiye özel kalır.

Pinterest Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Pinterest giriş yapmak ve hesabı daha etkili şekilde kullanmak için öncelikle bir hesap oluşturmak gerekir. Hesabı oluşturmak için ilgili web sitesine giderek gerekli bilgileri doldurarak kaydol butonuna basmak yeterlidir. Ayrıca Pinterest sosyal ağına Facebook hesabı ya da mevcut bir e-posta adresi ile de kayıt olmak mümkündür.

Pinterest Nasıl Kullanılır?

Pinterest kullanılırken bilinmesi gereken iki önemli kavram vardır. Bu kavramlardan ilki pil ikincisi ise panodur.

Pinterest sosyal ağının içerisinde bulunan ve ilgi çeken içerikleri profilde tutacak bir yer işaretidir.

Pano ise kaydedilen pinlerin kategorilerine ve temalarına göre ayıran bir alandır. Pano gizli tutulmaz ise herkes tarafından görüntülenebilir. Pinterest uygulamasını daha etkili ve dikkat çekici şekilde kullanmak için en popüler paylaşımları pano üzerine tutturmak en önemlisi olabilir. Bu şekilde hesap daha hızlı gelişebilir.

Pinterest’te Neler Paylaşılır?

Pinterest’te yemek tarifleri başta olmak üzere hayvan videoları sanat ile ilgili tablo heykel gibi ürünler paylaşılır. Bebek, kıyafet kombinleri takılar, saç stillerini ve çok daha fazlası sosyal ağ üzerinden herkesle paylaşılır.

Pinterest üzerinde pek çok farklı resim video ve sosyal medya içerikleri keşfedilir. Keşfedilen içerikler kaydedilir ya da paylaşılır. Farklı kategorilerde olan resim ve videolar kullanıcıların ile ilgi duydukları konulara bağlı olarak onlara ilham kaynağı sunar. En temel kullanım amacı bu şekildedir.

Pinterest Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Pinterest kullanmanın pek çok avantajı vardır. Özellikle e-ticaret ile uğraşan kişiler için Pinterest uygulaması ilgi duyulan konular hakkında fikir edinme ve ilham kaynakları bulma konusunda son derece etkili bir uygulamadır.

Bu uygulama sayesinde kişi kendi panosunu oluşturarak beğendiği pinleri kolay şekilde gruplandırabilir. Ayrıca kendi içeriklerini daha kaliteli şekilde paylaşabilir. Pinterest üzerinden kişi kendini çok daha kolayca tanıtabilir.

E-Ticaret Siteleri İçin Pinterest’in Faydaları

Markaların ürünlerini keşfetmek ve böylece en kaliteli e-ticaret sitelerine ulaşmak Pinterest’te mümkündür. Pinterest üzerinden ilham almak ve diğer kullanıcılar ile etkileşim içerisinde olmak mümkündür.

E-ticaret siteleri için sürekli gelişmek ve yeni ilham kaynakları bulmak önemli bir unsurdur. Bu konuda son derece kaliteli avantaj sağlayan Pinterest uygulaması kişinin daha fazla kişi tarafından tanınmasına yardımcı olur.

Kişi kendi içeriğini görsel olarak Pinterest üzerinden yayınlayıp pek çok kullanıcı tarafından beğeni toplayabilir. Pinterest uygulamasını kullanan kişiler ilgi duyulan konular hakkında daha fazla fikir edinebilmeyi yeni ilham kaynaklar bulabilmeyi kendi panolarını oluşturabilmeyi ve kendi içeriklerini kolay bir şekilde paylaşıp diğer Pinterest kullanıcılarıyla etkileşim içerisinde olmayı daha hızlı ve pratik şekilde gerçekleştirir.

Pinterest Üzerinden Pazarlama Nasıl Yapılır?

Pinterest üzerinden kişi ilham kaynakları bularak pazarlama konusunda kendini geliştirebilir. Pinterest hesabı oluşturup ilgi duyulan konuları seçtikten sonra panoları daha kaliteli şekilde oluşturmak pazarlama konusunda büyük avantaj sağlar. Panoları dikkatli şekilde hazırlamak ve pinleri kaydetmek  hesabın daha geniş kitlelere yayılmasına yardımcı olur. Bu şekilde kişi satacağı ürün ile ilgili daha fazla kişi toplayabilir.

Marka bilinirliğini arttırmak ve hesabın diğer kullanıcılar tarafından beğenilmesi pazarlama konusunda mevcut kitlenin arttırılmasına yardımcı olur.

Pinterest Gönderi Analizi Nasıl Yapılır?

Gönderi alevinizi yapmak için öncelikle ilgili işletme hesabına giriş yapmak gerekir. Ardından profile gidip saat kısımda bulunan profil resmine dokunmak gerekir. Sol üst kısımda bulunan grafik çubuğu simgesine dokunarak analizler seçilir.

Pinterest Reklamları Nedir?

Pinterest reklamları hesabın ön planına çıkması için tercih edilen ve belli bir seviye ilerleme kaydetmek için tercih edilir. Reklam hesabı oluşturmak ve düzenlemek sonrasında ücretli reklam formatlarını keşfederek reklam kampanyaları kişi kendi istediği yöntemle yönetebilir.

  • Pinterest reklam hesabı açmak için öncelikle işletme hesabında oturum açmak gerekir.
  • Sol üst köşede bulunan hamburger simgesine tıkladıktan sonra reklamların altında yer alan kampanya oluştur kısmına tıklamak gerekir.
  • Ardından manuel kampanyaya dokunmak ve son olarak başlayın kısmına geçmek gerekir.
  • İlgili kampanya hedefini seçtikten sonra kampanya bilgilerini germek gerekir.

Eğer iki kişi değerlendirme hedefi bulunan bir kampanya yürütüyor ise bütçeye uygun bir kampanya düzenlemek daha uygun olur.

Kampanya düzenleme kısmında hazır ettikten sonra devamı tıklayarak kampanya oluşturmak ve reklam grupları ile etkileşim içerisinde olmak mümkündür.

Pinterest Reklamları Nedir?

Pinterest Reklamları Hangi Ülkelerde Yapılır?

İnsanların en çok görme olasılığının yüksek olduğu kısımlarda pinler normal şekilde ödenir. Binler hedef kitlenin ana sayfa akışında bulunan ve ilgili arama sonuçlarının görüntüleyen kümelerdir.

Pinterest reklamlarını alabilen hesaplar Arjantin Avusturya Avustralya Şili Kolombiya Kıbrıs Çek Cumhuriyeti Hong Kong Macaristan İrlanda İtalya Japon işi Almanya Meksika Norveç Yeni Zelanda gibi ülkelerdedir. İlgili bu ülkeler Pinterest reklam ile hedef kitleniz ana sayfasında daha fazla içerik bulundurabilirler.

Sık Sorulan sorular

Pinterest Üyeliği Ücretli Mi?

 Pinterest’te bulunan hesaplar ve işletme hesapları ücretsiz şekilde kayıt olunur ve kullanılır. Ücretsiz olması kullanıcılara sunulan ek bir avantajdır. Reklam yayınlamaya karar verildikten sonra sesine uygun bir şekilde ücret ödeyerek Pinterest hesabını kullanmaya devam edebilir.

Pinterest Güvenilir Mi ?

Pinterest farklı yaş gruplarının ilgi alanlarının bulunduğu pek çok kişi tarafından tercih edilen bir sosyal medya platformudur. Bu platformda kişiler güvenli şekilde ilham alma ve keşfetme konusunda kendilerini yenilerler. Özellikle işletme hesaplarının en çok tercih ettiği sosyal medya platformları arasında yer alan Pinterest güvenilir bir uygulamadır.

Konuya ek olarak Pinterest uygulamasını güvenlik konusunda özel bilgileri uygun koşullarda sakladığını söylemek fakat kullanıcıların bu konuda ekstra dikkatli olmasına belirtmek gerekir.

Pinterest uygulaması içerisinde yer alan blog yazarları tasarımcılar ve marka taşıyan işletmeler her gün yeni bir gönderi paylaşarak daha fazla ilham kaynağı oluşturmaya devam etmektedir.

Pinterest uygulamasının En temel özelliği ücretsiz olmasıdır. Fakat bazı durumlarda ileri seviye öğrencisiz özellikler ve reklamlar için belli bir ücret ödemek gerekir.

En çok tercih edilen sosyal medya platformları arasında yer alan Pinterest görsel keşif ve ilham olma konusunda oldukça fazla içerik üretebilen bir platformdur.

Bir Saat Pinterest Ne Kadar İnternet Yer?

Bir saat Pinterest kullanarak internette takılmak ortalama olarak 150 MB internet harcar. Bu internet miktarının fotoğrafın kalitesi, ne kadar çok fotoğraf ve video izlendiği unsurlara bağlı olarak artış ya da azalış gösterebilir.

Pinterest'ten Nasıl Para Kazanılır?

Pinterest üzerinden para kazanabilmek için öncelikle kaliteli bir içeriye sahip olmak gerekir. Bunun için Pinterest’te popüler başlığını takip etmek ve binleri anlık olarak görmek gerekir. Bu şekilde daha doğru ve uygun paylaşımlar yapmak mümkündür.

Ayrıca Pinterest’te ürün satışı yaparak para kazanmak diğer platformlara göre daha fazla getirisi olan bir durumdur. Ürünlerin satışını doğru bir şekilde yapmak için Pinterest’ten yararlanılabilir.

Pinterest'i Kimler Kullanır?

Pinterest uygulamasını hemen hemen herkes kullanabilir. Özellikle kadınların ve Küçük işletmelerin içerisinde yer aldığı Pinterest uygulamasında ürünlere pazarlamak ve müşteri potansiyelini arttırmak bu şekilde markayı büyütmek için herkes ilgili platformda yer alabilir.

Pinterest uygulamasında pek çok kişi ilham almak ve ürünlerini pazarlamak için pinler ve panolarda gezer. Bu şekilde daha etkili ve kaliteli hesap oluşturabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu