Pinterest Destek

Pinterest Şifre Nasıl Değiştirilir?

Pinterest Şifre Nasıl Değiştirilir? sorusu birçok Pinterest kullanıcısının araştırdığı bir sorudur. Çünkü zaman zaman sosyal medya ile ilgili girişlerde kullanıcılar şifrelerini unutabilmektedir. Şifrenin unutulmasının yanı sıra kişiler sosyal medya hesaplarının çalınmasından şüphe duyduktan sonra da şifre değiştirme işlemlerine ihtiyaç duyabilirler. Bu anlamda Pinterest kullanıcıları da zaman zaman şifre değişikliğinin nasıl yapıldığını öğrenmek isterler ve bu konuda araştırmalar yaparlar.

Pinterest şifre değiştirme için kişilerin uygulaması gereken adımlar;

  1. Pinterest kullanıcıları öncelikle hesaplarında oturum açmalıdır: https://pinterest.com/
  2. Ayarlar seçeneğine tıklanır.
  3. Sol alanda yer alan Hesap Yönetimi seçeneğine tıklanır.
  4. Parola adımının yanında yer alan Değiştir butonuna tıklanır.
  5. Önce eski şifreyi sonra yeni şifreyi girmeniz sistem tarafından sizden istenir.
  6. Yeni şifre ve eski şifre girildikten sonra Bitti butonuna tıklanarak işlem tamamlanmış olur.

Pinterest kullanıcılarının şifreyi değiştirmek istemesi zaman zaman şifrelerini unuttukları için zaman zaman da hesaplarının çalınmasından şüphelendikleri için gerçekleştirdiği işlemler arasında yer alır.

Pinterest Şifremi Unuttum

Pinterest kullanıcıları şifrelerini zaman zaman unutabilirler. Böyle bir durumdaysa kişiler şifremi unuttum butonuna tıklayarak yeni şifre oluşturma girişiminde bulunurlar. Çünkü e-mail ve şifre birçok sosyal medya hesabında olduğu gibi Pinterest’ta da giriş yapabilmek için önemli iki giriş unsuru olarak yer almaktadır.

Pinterest Şifre Nasıl Değiştirilir?
Pinterest Şifre Nasıl Değiştirilir?

Pinterest Parola Yenileme

Pinterest Şifre Nasıl Değiştirilir? sorusu net bir şekilde çok kolaydır. Yeni bir şifre oluşturmak için öncelikle oturum açılmalı, ardından ayarlar sekmesi gidilerek parola seçeneğinin yanındaki değiştir butonuna tıklanmalıdır.

Eski parola girildikten sonra kişilerden parola yenileme işlemi için yeni bir şifre oluşturmaları istenir. Hesabın çalınma tehlikesine karşı ve kişilerin bilgi gizliliğinin korunması amaçlı oluşturulacak parolanın yeni ve daha önce kullanılmamış olması gerekir.

Yeni oluşturulacak parolanın güçlü bir parola olması için;

  • Tahmin edilmesi zor,
  • Daha önce kullanılmamış,
  • Mümkünse sadece Pinterest uygulamasında yer alacak olan bir parola olması,
  • Rakamlar ve semboller içeren,
  • Harf ve rakamların aynı anda bulunması gerekir.

Güçlü bir parola oluşturmak hem hesabın korunmasına hem de kolaylıkla siteye giriş yapılmasını sağlar.

Pinterest E-Postamı Unuttum

Pinterest oturumu açıksa hesap ayarlarına tıklayarak öncelikle profil resminize tıklamanız gerekir. Sonrasında sitede yer alan üç nokta butonuna tıklayın. Ardından Ayarlar’a tıklayın. Orada yer alan e-mail kısmından Pinterest’ta kullandığınız e-mail’inizi görüntüleyebilirsiniz.

Pinterest Oturum Aç

Pinterest uygulamasına giriş yapmak için kişiler isterlerse uygulamayı telefonlarına indirebilir ya da sadece internet üzerinden Google arama motoruna Pinterest giriş yap yazarak uygulamanın oturum açma sayfasına ulaşabilirler. Sonrasında üyelik adresi mevcut olan kişiler e-mail ve şifrelerini açılan giriş sayfasına girdiklerinde kolaylıkla profillerine giriş yapabilirler.

Giriş seçenekleri kişilerin uygulamaya daha kolay giriş yapabilmeleri için üç farklı seçenek barındırır. Bunlar Facebook ile oturum açma, Google ile oturum açma ve e posta adresi ve şifreyle oturum açmadır.

Pinterest Şifre Nasıl Değiştirilir?
Pinterest Şifre Nasıl Değiştirilir?

Pinterest Google İle Oturum Aç

Pinterest üzerinden oturum açılması için yapılması gereken işlemler arasında bir seçenek de Google ile giriş yapmaktır. Kişiler bazen e-mail ve şifre ile kolaylıkla sisteme giriş yapabilirler. Bu giriş işleminin yanı sıra kişiler e mail adresleri dışında bazı farklı seçenekleri de kullanarak sisteme giriş sağlayabilirler.

Kişilerin önüne giriş sayfasında Facebook ile devam et, Google ile devam et ya da bu seçeneklerin altında bulunan e-mail ve parola ile giriş yap seçenekleri bulunur. Kişilerin var olan Google hesapları üzerinden de Google ile devam et seçeneğini seçerek Pinterest uygulamasına giriş yapmaları mümkündür.

Sık Sorulan Sorular

Şifremi Sürekli Değiştirmem Gerekir mi?

Şifrenizi sürekli olarak değiştirmenize gerek yoktur. Ama sizlere tavsiyemiz 6 aylık periyotlarla düzenli olarak yeni şifreler kullanmanızdır.

Pinterest'te 2 Adımlı Doğrulama Var mı?

Hayır bulunmamaktadır.

Pinterest'te Facebook İle Giriş Var mı?

Maalesef Facebook ile giriş bulunmamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu