Pinterest Destek

Pinterest’te Pin ve Pano Nasıl Oluşturulur?

Pinterest’te Pin ve Pano Nasıl Oluşturulur? Sorusu Pinterestte yeni yerini alan kullanıcıların sıkça araştırdığı bir sorudur. Pin ve pano oluşturmak oldukça kolay işlemlerdir.

Kişiler öncelikle Pinterest hesabında oturum açarak pin veya pano oluşturma işlemi için ilk adımı gerçekleştirmiş olurlar. Pin terimi, sistemde kaydedilmiş olan her bir görselin genel adıdır. Pano ise birbirine benzer kategorilerdeki fotoğrafları grupladığınız alana verilen isimdir. Dilediğiniz kadar farklı pano oluşturabilirsiniz.

Pinterest Nedir? Ne İşe Yarar? diye merak ediyorsanız bu içeriğimizi okuyabilirsiniz: sosyalevin.com/blog/pinterest-nedir-ne-ise-yarar/

Pin oluşturmak için oturumunuzu açtıktan sonra ekranda yer alan artı butonuna tıklamanız yeterlidir. Sonrasında orada yer alan pin oluştur seçeneği sizin yeni pinlerinizi Pinterest uygulamasına eklemenizi sağlayacaktır. Benzer şekilde tüm pinlerinizi tek bir kategoride isimlendirdiğinizde pano oluşturma işleminizi de gerçekleştirmiş olursunuz.

Pinterestte Pin ve Pano Oluşturma Nasıl Yapılır?
Pinterestte Pin ve Pano Oluşturma Nasıl Yapılır?

Pinterest’te Pin ve Pano Nasıl Oluşturulur?

Pinterest kullanıcıları fotoğraflarından bir pin oluşturmak isterlerse bunun için birtakım adımları takip etmeleri gerekir. Pinterest uygulamasında yeni bir pin oluşturmak için;

  1. Pinterest hesabında oturum açılır.
  2. Hesapta oturum açıldıktan sonra ekranın sağ alt köşesinde yer alan artı butonuna tıklanır.
  3. Orada yer alan pin oluştur butonuna tıklanır.
  4. Görüntüyü seçerek + olarak belirtilen alana fotoğraf yüklenir.
  5. Fotoğrafa dair açıklama kısmı ve başlık alanı doldurulur.
  6. Fotoğrafı sisteme ekledikten sonra sağ üst köşede yer alan menüden fotoğrafı ekleyeceğiniz pano seçilir ya da yeni pano oluşturulacak ise pano oluştur seçeneğine tıklanır.

Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra kaydet butonuna tıklayarak pin oluşturma işlemi gerçekleşmiş olur.

Pinterest’te Pin Nasıl Paylaşılır?

Bir çok kullanıcının merak ettiği Pinterest’te Pin Nasıl Paylaşılır? sorusunun cevabını adım adım sizlere açıklıyoruz;

  1. Pinterest kullanıcıları oluşturdukları pinleri paylaşmak için öncelikle Pinterest hesabında oturum açmalıdır.
  2. Sonrasında panoyu görüntülemek için pano seçeneğine tıklanır.
  3. Ardından pinlerinizin üst kısmında yer alan seç seçeneğine tıklanır.
  4. Pinlerinizin içinden göndermek istediğiniz pini bu alandan seçmelisiniz.
  5. Sayfanızın sol kısmında yer alan Android paylaşımı butonuna tıkladıktan sonra arama butonuna tıklayarak kişilerinizi aratın.
  6. Kişilerinizi seçtikten sonra gönder butonuna tıklamanız pininizi paylaşmanız için yeterli olacaktır.

İşte bu kadar, artık sizde pinlediniz!

Pinterestte Pin ve Pano Oluşturma Nasıl Yapılır?
Pinterestte Pin ve Pano Oluşturma Nasıl Yapılır?

Pinterest Pano Nerede?

Pinterest üzerinden pano bulma özelliği şu anda yalnızca bilgisayar üzerinde gerçekleşen bir işlemdir. Panonun sağ üst köşesinde yer alan üç nokta butonuna tıkladığınızda önümüze birçok farklı pano çıkar. Buradan istediğiniz panoyu takip et seçeneğine tıklayarak takip edebilirsiniz.

Pinterest Pano Kapağı Nasıl Yapılır?

Pinterest üzerinden pano kapağını yapmanız için iki farklı alan gerekir. Ya IOS üzerinden ya da masaüstü bilgisayar üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Pinterestte oturum açtıktan sonra ekranda sağ alt kısımda yer alan profil resminize tıklayın. Resmi açmak için panoya tıklayın.

Sonrasında sayfada yer alan sağ üst köşedeki üç nokta butonuna tıklayın. Buradan düzenle seçeneğini seçin. Düzenle butonu ile birlikte karşımıza pano adı düzenle, pano tarihi düzenle ya da pano açıklamasını düzenle şeklinde alanlar çıkar. İstediğiniz düzenlemeleri yaptıktan sonra bitti butonuna tıkladığınızda pano kapağı düzenleme işleminiz gerçekleşmiş olur.

Pinterest Pano Fikirleri

Pinterest üzerinden dilediğiniz kadar sayıda ve farklı kategorilerde panolar oluşturabilirsiniz. Panoların isimlerini ve içeriklerini tamamen kendi ilgi alanınıza ve hobilerinize bağlı olarak değiştirip kaydetmeniz mümkün. Örneğin ilgi alanınız daha çok örgü ve motifler üzerineyse anasayfada örgü modelleri şeklinde bir arama yapabilir ve binlerce pini aynı anda görüntüleyebilirsiniz.

Beğendiğiniz pinleri ise yeni bir pano oluşturarak örgülerim isimli bir panoya kaydedebilirsiniz. Ya da dekorasyon sayfalarına ve evlerin farklı dekore edilmesi ilginizi çekiyorsa ev dekorasyonu şeklinde bir arama yaparak yeni pinlere kolayca ulaşabilir ve bu pinleri yeni panonuza kaydedebilirsiniz. Bu şekilde daha fazla kitleye erişim sağlayabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Pinterest'te Pano Oluşturmak Ücretli mi?

Hayır ücretli değildir. Ücretsiz şekilde pano oluşturabilirsiniz.

Pinterest'te Pin Atmak Ücretli mi?

Kesinlikle ücretsizdir. Dilediğiniz gibi pin atabilirsiniz.

Pinterest'te Takipçi Sayımı Nasıl Arttırabilirim?

Bu konuyla alakalı Sosyal Evin olarak 7/24 destek vermekteyiz. Pinterest takipçi satın al sayfamızı ziyaret ederek takipçi sayınızı arttırabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu