Genel

Snapchat Fotoğrafları Galeriye Nasıl Kaydedilir?

Snapchat fotoğrafları galeriye kaydetme nasıl yapıldığı pek çok kullanıcı tarafından merak edilmektedir. Snapchat uygulamasında paylaşmış olduğunuz fotoğrafları galerinizde de görmek isteyebilirsiniz. Snapchat içerisindeki fotoğraflar, otomatik olarak galeriye kaydedilmemektedir.

Fotoğraflarınıza ulaşmak için “Anılar, Kamera Rulosu, Anılar ve Film Rulosu” menülerine bakmanız gerekmektedir. Ancak Snapchat ayarlarını dilediğiniz gibi değiştirebilir ve fotoğrafların istediğiniz albüme veya yere kaydedilmesini sağlayabilirsiniz. Snapchat fotoğrafları nasıl kaydedeceğinize dair merak ettiğiniz tüm konuları sizler için araştırdık.

Snapchat Fotoğrafları Galeriye Kaydetme Nasıl Yapılır?

Snapchat fotoğrafları galeriye kaydetme için yapmanız gerekenler çok kolaydır. Sadece ayarlar bölümü üzerinden, birkaç basit değiştirme ile fotoğraflarınızın otomatik olarak galeriye kaydedilmesini sağlayabilirsiniz. Uygulama, kullanıcıların kaydetmiş olduğu tüm gönderileri tek bir albüm içerisinde görebilme ayrıcalığı sunmaktadır.

Kaydettiklerinizi görmek için Snapchat uygulamasını açtıktan sonra, kamerayı seçin. Kamerayı yukarı doğru kaydırdığınız zaman kaydedilenleri görebilirsiniz. Ancak Snapchat fotoğrafları uygulama dışında, kendi galerinize de kaydedebilirsiniz. Bunun için izlemeniz gereken adımları şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Snapchat uygulamasını açın. Hemen sağ alt köşede yer alan yatay üç çizgiye dokunun.
  2. Sol üstte göreceğiniz Bitmoji seçeneğini tercih edin.
  3. Tekrar sağ üstte göreceğiniz dişli simgesini tercih edin.
  4. “Anılar” seçeneğine inin ve dokunun. “Kaydetme Noktaları” menüsü içerisine girerek, “Kaydetme Düğmesi” butonuna dokunun.
  5. Ekranda yer alan seçenekler arasında bulunan “Anılar ve Film Rulosu” butonunu tercih edin.

Yukarıda sıraladığımız adımları takip ederek, Snapchat fotoğrafları galeriye kaydetme işlemini başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Yapacağınız bu işlemler sayesinde, video ve fotoğraflarınızı telefonunuzun galerisine de kaydetmiş olacaksınız. Dilediğiniz zaman yine aynı ayarlamaları yapabilir ve sistemi önceki haline döndürebilirsiniz.

Snapchat Fotoğrafları Galeriye Kaydetme Nasıl Yapılır?

Snap Fotoğrafları Galeriye Video Olarak Kaydetme

Snapchat fotoğrafları kaydetme kadar video kaydetmenin nasıl yapıldığı da merak konusudur. Snap fotoğrafları galeriye video olarak kaydetmek için şu aşamaları izleyebilirsiniz:

  1. Snapchat profilinize gidin. Profilinizde yer alan çark simgesine yani “Ayarlar” seçeneğine dokunun.
  2. Ayarlar menüsünü aşağı kaydırarak, “Anılar” seçeneğine gelin.
  3. Kaydetmek istediğiniz hikayeyi dilediğiniz klasör içine kaydedebilirsiniz. Bu bölümden “Anılar” veya “Anılar ve Film Rulosu” klasörlerinden birini seçerek, çekmiş olduğunuz hikayeyi video olarak kaydedebilirsiniz.

Yukarıdaki adımları takip ederek, Snap’leri dilediğiniz klasör içerisinde video şeklinde kaydedebilirsiniz. Klasör seçiminizde Klasör Rulosu seçeneğini de tercih edebilirsiniz. Bahsetmiş olduğumuz bu adımlar, sadece kendi profilinizdeki Snap’leri kaydetmeniz için yapabileceğiniz işlemlerdir.

Diğer Snapchat kullanıcılarının fotoğraf veya videolarını kaydetmek için Snapchat uygulaması içerisinde herhangi bir özellik bulunmamaktadır. Bununla birlikte eğer farklı bir Snapchat profilindeki gönderiyi kaydetmek isterseniz, ekran yakalama özelliğini kullanabilirsiniz. Ekran görüntüsü alma özelliği, kullandığınız mobil cihaza göre farklılık gösterebilmektedir.

Aldığınız ekran görüntüsü ise; direkt olarak kendi cihaz galerinize kaydedilmektedir. Ancak bu noktada Snapchat uygulamasında ekran görüntüsü aldığınızda, karşı tarafa bildirim gittiğini de hatırlatmakta yarar olacaktır.

Karşı tarafa bildirim gitmeden Snapchat fotoğrafları kaydetmek için üçüncü taraf uygulamaları kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar güvenli olmamakla beraber, hesabınızın çalınmasına veya erişime kısıtlanmasına da neden olabilmektedir.

Sık Sorulan Sorular

[toggle title=”Snapchat Galeriden Resim Nasıl Atılır?” state=”open”]Galeriden Snapchat’e fotoğraf atmak için profilinizdeki “Ayarlar” simgesine dokunun. Aşağı kaydırdığınızda “Anılar” seçeneğini görebilirsiniz. “Kaydet” butonuna dokunarak, galerideki fotoğrafınızı Snapchat’e atabilirsiniz.[/toggle]

[toggle title=”Snapchat Fotoğraf Nereye Kaydediyor?” state=”close”]Snapchat fotoğraf direkt olarak sunucunuza kaydedilmektedir. Kamera albümüne kaydedilen fotoğrafları cihaza kaydetmek için ise; dilerseniz ekran görüntüsü alabilir veya dışarı aktarabilirsiniz.[/toggle]

[toggle title=”Snap Nasıl Kaydedilir?” state=”close”]Snap kaydetmek için oluşturduğunuz hikayenin üzerine dokunarak, “Kaydet” seçeneğini tercih edebilirsiniz. Kaydettiğiniz snap, kamera albümü içine otomatik olarak kaydedilecektir.[/toggle]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu