Genel

Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Yapılır?

Sanal uzmanlık diğer adı ile sosyal medya yöneticiliği geleceğin mesleği olarak kabul ediliyor. Halihazırda dünyanın en fazla etkileşim sağladığı platform olan sosyal medya ağları ile ülkeler birbiri ile bağlantı kurup işbirliği yapabiliyor. Bu sayede ticaretin internete taşınması kolaylaşmış olup para kazanmanın tüm yolları kolaylıkla açılmış oluyor. O halde sosyal medya yöneticiliği bu derece kritik bir noktada iken nasıl yapılmalıdır?

Etkili İçerikler İle Algı Yönetimi

Başta illegal bir cümle olarak kulağa gelebilir fakat algı yönetimi burada faydalı bir şekilde yapılır. Örneğin satmak istenilen bir ürünü farklı tasarım ve özgün tanıtım yolu ile paylaşmak, göze ve kulağa hitap eden ses, efekt ve görsel illüzyonlardan yararlanmak algı yönetimi için vazgeçilmez özellikler olarak bilinir.

Diyalog Yeteneği

Halkla ilişkiler konusunda diyalog en önemli silahtır. Bu da sosyal ağ üzerinde kullanılması gerekilen en büyük güçtür. Diyalog gücünü kullanarak algılara hitap etmek çok büyük kazançlar getirebilir. Böylece yönetilmekte olan sosyal medya platformu başarılı bir iş haline dönüşür.

Reklam Uzmanlığı

Başarılı bir yöneticinin çokta iyi bir reklamcı olması gerekir. Doğru reklam ve yalansız kaliteli tanıtımlar ile büyük şirketler ile çalışmak mümkün olur. Görsel efektler ile hazırlanmış eğlenceli videolar insanların daima ilgisini çeker. Fakat sürekli reklam vermek bir süre sonra sıkıcı bir hal alır. Doğru yerde doğru zamanda yapılan reklam her zaman daha fazla ilgi kazandırır.

Uygulamaların Faydası

Sosyal medya yöneticileri için uygulamalar büyük kolaylık sağlar. Örneğin Buffer ve Do Share gibi sistemler ile planlama yapabilir ve ajanda gibi kullanılabilir. Çoklu sosyal medya kullanımında büyük avantaj sağlayan bu uygulamalar analiz için de işe yarayabilir.

Paylaşım Saatleri

Platformda paylaşım yaparken insanların yoğun olduğu ve aktif olmadığı saatler seçilmemelidir. Daha çok akşam saatleri ve herkesin aktif olduğu vakitlerde giriş yaparak yönetim yapılmalıdır. Dünyanın farklı bölgelerinde farklı zaman dilimleri bulunduğu için öncelikle ufak bir araştırma yaparak tüm bölgelerin ortak saatini bulmak ve bu şekilde işe başlamak daha uygun olacaktır.

Dikkat Çekici Simgeler

Yönetici olmak isteyen fakat nerden başlayacağını bilmeden sosyal medya yönetimi nasıl yapılır? Soruları ile kafası karışanlar için belki de en can alıcı tüyo ilgi çekici fotoğraf ve video paylaşımı yapmaktır. İnsanların en fazla vakit geçirdiği yer anasayfa değil keşfet bölümüdür ve bu bölüme düşmek için farklı ve dikkat çekici fotoğraflar kullanmak gereklidir. Her zaman işe yarayan bu tüyo yönetim konusunda yardımcı olmaktadır.

Hashtag Kullanımı

Sosyal alemin en çok tıklanma alan paylaşımları bol bol hashtag ile dolu postlardır. İnsanların aradığı ve revaçta olan kelimeler hashtag yardımı ile göze çarpar. Keşfet alanına düşmeyi sağlar ve daha çok takipçi kazandırır. Ancak gereksiz ve anlamsız hashtag Kullanımı bazı durumlarda Instagram tarafından engellenmektedir.

Gif ve Video Paylaşımı

Eğlenceli videolar, mood gif ve capsler insanların ilgi odağının merkezindedir. Yine caps ve gif oluştururken her zaman kullanılanın aksine farklı ve kendine özgü olması gerekir. Videolar da popüler konularda çekilmiş olması lazımdır. Gif ve videoların bu kadar ilgi çekmesinin sebebi ise keşfet bölümüne çok çabuk düşüyor olmasıdır. Düzenli olarak paylaşılan videolar zamanla şirketlerin dikkatini çekerek kişiye ulaşmasını sağlayacak ve sponsor desteği konusunda önemli kazanımlar sağlayacaktır.

Birden Fazla Sosyal Ağ Hesabı Bulunmak

Tek bir sosyal platformda çalışmak istemeyen yönetici adayları için hepsini birden idare etmesini sağlayacak uygulama ve plan program sistemleri mevcuttur. Buralardan yararlanarak hepsine aynı anda ulaşıp zamanlı yönetim yapmak mümkündür.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu