Genel

Sosyal Medyada Uymamız Gereken Görgü Kuralları

Sosyal medyada uyumamız gereken pek çok görgü kuralı vardır. Sosyal medyada içerik paylaşırken birine yorum yaparken ve beğeni atarken pek çok konuda dikkat etmemiz gereken hususlar vardır.

Normal hayatta olduğu gibi sosyal medyada da bir şey paylaşırken ya da birine yorum yaparken görgülü ve nazik olmak gerekir. Gönderi atarken toplum kurallarını ihlal edecek ve ahlaki değerlere saygı duymayacak paylaşımları yapmamak gerekir. Eğlenceli aktif ve pek çok kişinin kırılmadan özgürce yorum yapabileceği gönderiler paylaşmak gerekir.

Gönderi paylaşırken unutulmamalıdır ki halka açılan bir gönderiye istenilen yorum yapılabilir. Kişi bu gönderiye atarken yapılan yorumları da dolaylı yoldan kabul etmiş olur. Gönderileri yorum yaparken çok fazla abartmadan ve kişiyi kınamadan yorum yapmak gerekir. Ek olarak yapılan yorumda incelik konusunda toplum kuralların ihlal edecek argo küfür ağır eleştiri gibi rahatsız edici hususların olmaması gerekir.

Sosyal Medyada Nezaket Kuralları: İletişimde Başarıya Giden Yol

Sosyal medya platformunda başarılı bir iletişim kurabilmek için bazı nezaket kuralları vardır. Bu kuralları toplum sağlığı ve bilinci açısından uymak ve sosyal medyanın doğru şekilde kullanılması amacıyla özellikle küçük çocuklara iyi örnek olabilmek adına uygulamak gerekir.

Gönderi ve yorum yaparken olabildiğince diğer insanlara saygılı davranmak ek olarak aynı saygıyı kişinin size de sunması gerekir.  Hiçbir şey göndermiş olduğu yorumlarda kendini savunarak ve kendi fikirlerini açık bir şekilde beyan ederek argo ve ağır söz söylemeden ifade etmesi gerekir.

Sosyal Medyada Nezaket Kuralları: İletişimde Başarıya Giden Yol

Bilinçli İnternet ve Sosyal Medya Kullanımı

Bilinçli bir şekilde internet kullanımı oldukça önemli konulardan biridir. İnternet de olabildiğince hareket etmek internet bağımlılığından ve internet üzerinde dolanı siber suçlardan uzak durmak gerekir. Güvenli ve bilinçli internet kullanımı ile kişi merak ettiği her konuyu ve gelişim konusunda kendini daha aktif bir şekilde ilerletebilir.

İnternet ve Sosyal Medyada Uyulması Gereken Genel Kurallar: İletişimde Nezaketin Anahtarı

İletişimde nezaketen altın anahtarı kişiye duyulan saygıdır. Saygılı bir şekilde davranarak olabildiğince açık ve net şekilde kurulan iletişim sosyal medyada daha doğru ve bilinçli olmayı sağlar.

İnternette yapılan blog sitelerinde ya da sosyal medyada yapılan yorumlarda zaman zaman kötü ve olumsuz özellikle çocukları derinden etkileyecek absürt yorumlar denk gelebilir. Böyle bir yorumla yaparak aslında kişinin kendi karakterini direkt olarak yansıttığını belirtmek gerekir.

Her bilinçli ve doğru kişi karşısındaki kişiye saygı duyarak mantık çerçevesinde ve saygı atmosferinde yorum yapması gerekir.

Zaman zaman sosyal medya arasında oluşan rekabetlerde hesaplar arasında birbirine karşı sinirlenme ve rekabet dolayısıyla olumsuz yorum yapabilme durumu söz konusudur. Böyle bir durumda panik yapmadan yapılabilecek en akılcı yorumu yapmak gerekir.

İnternet ve Sosyal Medyada Uyulması Gereken Genel Kurallar: İletişimde Nezaketin Anahtarı

İnstagram’da Uyulması Gereken Görgü Kuralları: Paylaşımlarda Nezaketi Elde Edin!

Instagram dünyasında paylaşım yaparken nezaketi elden bırakmamak ve olabildiğince saygılı paylaşımlarda bulunmak gerekir.

Paylaşım yaparken müstehcen görüntüler ve videolar toplum sağlığı açısından hiç kabul görülecek bir şey değildir. Ek olarak toplum sağlığı konusunda çocukları derinden sarsacak videoların ve paylaşımların yapılması olumlu bir etki oluşturmayacağından ve ilerleyen dönemlerde hesabın kapatılması ve kişinin hakkında suç duyurusu açılması kapsamında rahatsız edici durumların süre gelmesi söz konusudur.

Facebook’ta Uyulması Gereken Görgü Kuralları: İnternet ve Sosyal Medyada Nezaketi Yakalayın

Facebook’ta uyulması gereken görgü kuralları aslında genel olarak bütün sosyal medyada uyulması gereken görgü kurallarıdır. Sosyal medya platformu ayırt etmeden hem sosyal hem Instagram hem YouTube gibi sıklıkla tercih edilen platformlarda olabildiğince görgülü ve saygılı davranmak gerekir. Hem yapılan yorumlarda hem de gönderilerde rahatsız edici absürt ve müstehcen hiçbir şeyin olmaması gerekir.

Her ne kadar başarısız bir gönderi atılmış olsa da kişiye hakaret etmek ya da onu üzecek çok absürt yorumlar yapmak uygun değildir. Nezaket çerçevesi içerisinde yapılan her bir yorum hem sahibine ulaşır hem de saygılı bir çerçevede kaliteli sosyal medya yönetimi sağlanmış olur.

Facebook’ta Uyulması Gereken Görgü Kuralları: İnternet ve Sosyal Medyada Nezaketi Yakalayın

Tumblr’da Uyulması Gereken Görgü Kuralları: İçerikte Nezaketi Yakalayın!

Yukarıda da bahsedildiği gibi sosyal medya platformu üzerinde uyulması gereken nezaket kurallarından ilki saygılı yorum yapabilmektir. Bu aşamadan sonra kişinin göndermiş olduğu gönderimlerin absürt ve müstehcen olmaması olabildiğince açık net ve halka arz edilebilir içeriklerin bulunması gerekir.

Twitter Görgü Kuralları

Sosyal medya platformu olarak sıklıkla tercih edilen Twitter’da görgü kurallarına dikkat etmek son derece önemlidir. Twitter camiasında kişiye uygun gönderimlerin paylaşılması halka açık paylaşımların daha uygun ve absürt olmaması gerekir.

Saygılı ve nezaket konusunda ekstra bilinçli paylaşımların ve yorumların yapılması gerekir.  Yorum yaparken çocukların etkilenmeyeceği müstehcen ve hesap kullanıcısını rahatsız edecek nitelikte yorumların yapılmaması gerekir.

Bir hesap kullanıcısı herhangi bir nedenden ötürü bir hesabı engellemiş ise farklı hesaplardan aynı engelleyen hesaba yorum beğeni takip gibi rahatsız edici şeyleri yapmak son derece tehlikelidir.

Genel olarak değerlendirilecek olursa stalkerlık  yani hesabın bütün hareketlerini ve çevrimiçi olup olmadığını kontrol etmek gibi hareketlerin sosyal medya platformları arasında uygun olmadığını belirtmek gerekir. Ek olarak bu durum rahatsız edici olduğundan son derece saygısız bir davranıştır.

Sosyal Evin Sayesinde Herkes Sizin Kurallarınıza Ayak Uydursun

Sosyal Evin desteklediği, Instagram’da etkileşim ve popülerliğinizi artıracak yöntemler! “Instagram takipçi hilesi“, “Instagram izlenme hilesi” ve “Instagram beğeni hilesi” ile profilinizin dikkat çekiciliğini ve görünürlüğünü artırın. Bu stratejilerle, hedef kitlenize ulaşın ve sosyal medya başarınızı yeni zirvelere taşıyın. Sosyal medya yolculuğunuzda, Sosyal Evin yanınızda; Instagram’daki varlığınızı güçlendirin ve söz sahibi olun.

Sık Sorulan Sorular

Sosyal medyada ilgili görgü kuralları ile alakalı merak edilen soruları aşağıda sizler için başlık halinde derledik.

Sosyal Medyada Hangi Görgü Kurallarına Uymalıyız?

Sosyal medyada öncelikle nezakete elden bırakmamakla yapılan gönderi ve paylaşımlarda olabildiğince nazik davranmak gerekir. Saygı çerçevesinde ve toplum kuralları dairesinde ilerlemek gerekir.

Internet Görgü Kuralları Nelerdir?

İnternette yer alan siber dolandırıcılık ve benzeri olumsuz durumlarda olabildiğince uzak durmak ve korunmak ilk kurallardan biridir. Yasaklı olan sitelerden uzak durmak ve özel bilgileri paylaşmamak gerekir.

Herkese açık olmayan yorum ve benzeri durumları yapmamak gerekir.

Nezaket Sözleri Nelerdir?

Nezaket sözlerinden bazıları teşekkür ederim, affedersiniz, iyi günler dilerim, rica ederim gibidir.

Görgü Kuralları Nelerdir 5 Örnek?

Görgü kuralları olarak saygı duymak, argo kelime kullanmamak, nezaket sözcüklerine yer vermek, bilinçli davranmak ve toplum uygun olmayan durumlardan kaçınmak gibi örnekler verilebilir.

Sosyal İletişim Görgü Kuralları Nelerdir?

İletişim yaparken görgü kurallarında dikkat edilen ilk husus saygılı çerçevede konuşup açık ve net bir şekilde bireysel fikirleri ortaya koymaktır. İğneleyici laflar, bel altı konuşmalar ve argo sözcükler görgü kuralları dışındadır.

Görgü Kuralları Nelerdir Tanımlayınız?

Toplum içerisinde uygun olan bazı görgü kuralları kişilere saygılı olmak nezaket sözcükleri kullanmak ve olabildiğince kaba hareketlerden uzak durmak gibi kurallardır.

Bu yazıda sosyal medyada uymanız gereken görgü kuralları ve akla takılan pek çok soruyu sizler için derledik. Aklınıza takılan diğer sorular için sizlere sunmuş olduğumuz farklı yazı başlıklarına göz atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu