Telegram Destek

Telegram’da Gizli Sohbet Nasıl İptal Edilir?

Son dönemlerdeki çıkışıyla dikkat çeken Telegram şimdiden adından fazlaca söz ettirmeye başladı. Rakiplerine korku salmaya devam ediyor. Peki nedir bu Telegram? Gizli sohbet, nasıl kullanılır? Özelliklerini nelerdir? Gizli sohbet nedir? Telegram gizli sohbet iptal etme adımlarını sizler için araştırdık. Gelin şimdi sizlere fotoğraf ile video eşliğinde hepsini açıklayalım.

Telegram Gizli Sohbet Nasıl İptal Edilir

Telegram Gizli Sohbet Nedir?

Telegram birçok insanın dikkatini çeken ve indirilmesinde büyük etken yaratan güvenilir bir uygulamadır. Gizli sohbet, toplu görüşme, konuşma ve mesajlaşmanın yanı sıra güvenli olmasıyla da dikkat çekmektedir. Kullanıcılarına bu konuda eşsiz bir deneyim yaşatan Telegram, bu konuda kişisel verilere olan önemini de açıkça vurgular. Ayrıca iş, toplantı ve birçok yaşamsal faaliyetlerde de yanı başınızda olan bu uygulama toplu görüşmeler ve grup olanağı sağlamaktadır.

Telegram Gizli Sohbet Ne İşe Yarar?

Telegram’ın dikkat çeken özelliği ise konuşmalarınızın ve mesajlaşmalarınızın herhangi bir kaydını depolama olarak tutmamasıdır. Bu yüzden kimse sizin herhangi bir bilgilinize erişemez. Erişemediği gibide uygulama içinde gizli sohbet etmeniz mümkündür. Bu gizli sohbet özelliğini kullanabilmeniz için herhangi bir kayıt olmanızda gerekmez. Bu sayede özel odalar oluşturabilir dilediğiniz kişisel ayarlar yapabilirsiniz.

Telegram Gizli Sohbet Nasıl Kullanılır?

Telegram Gizli Sohbet Başlatma için aşağıdaki görselde bulunan adımları takip etmeniz de yeterli olacaktır.

Telegram Gizli Sohbet Başlatma

Gizli sohbeti kullanmak için Telegram uygulamasını indirmelisiniz. Android cihaz kullanıyorsanız Google Play Store‘dan indirebilirsiniz. iOS cihaz kullanıyorsanız App Store‘dan indirebilirsiniz.  Sonrasında uygulamayı açtığınızda rehberinizdeki kişileri otomatik olarak ekleyebilirsiniz. Bunlar hazır olduktan sonra aşağıda sizlere sunmuş olduğumuz gizli sohbet nasıl açılır adımları takip edebilirsiniz:

  1. Telegram” uygulamasına giriş sağlayın.
  2. Daha sonra “Kişiler” kısmına tıklayın.
  3. Herhangi bir kişiyi seçtikten sonra kişinin kendisine ait bilgileri karşınıza gelecektir.
  4. Sağ üst köşedeki “Simgeye” tıklayın.
  5. Karşınıza gelen menüden “Gizli Sohbet Başlat” kategorisine tıklayın.

Bu sayede gizli sohbet başlatmış olursunuz ve dilerseniz tekrar aynı kişiye 2. defa gizli sohbet açabilir istediğiniz zamanda silebilirsiniz.

Telegram Gizli Sohbet Nasıl İptal Edilir

Telegram Gizli Sohbet Özellikleri Nelerdir?

Telegram gizli sohbet için birden çok özellik bulunmaktadır. Başta gelen özellikleri ve daha birçok içeriğe gelin birlikte bakalım:

  • Telegram gizli sohbeti başlatmanız için herhangi bir kişiyi seçebilirsiniz. Daha sonra onunla gizli görüşme sağlayabilirsiniz.
  • Telegram uygulamasının herhangi bir depolama ve kayıt tutmamaktadır. Bu sayede kişisel verilere müdahale etmemesi kullanıcılara gerçekten olumlu bir güven ortamı yaratmaktadır.
  • Konuşmalarınızı, görüşmelerinizi ve hatta mesajlaşmalarınızı zamanlandırabilirsiniz. Zamanlandırmış olduğunuz  sohbetinizi ortadan kaldırmanızı sağlayabilirsiniz.
  • Zamanlandırmaya ek olarak 1 saniye ve 1 hafta aralığı arasında ayarlayabilirsiniz. Ortadan kaybolan mesajları dilediğiniz gibi seçebilir ve düzenleyebilirsiniz.
  • Herhangi bir kişiyle normal görüşme içinde aynı zamanda gizli sohbeti de ayrı bir şekilde kullanabilirsiniz.
  • Normal görüşme kaydını tamamen sizlerin isteğiyle silinir. Gizli görüşmeler ise belli bir süre arlığınızı sildikten sonra silinmektedir. Bu sizlerin güvenliği açısından önemlidir.
  • Bunların yanı sıra gizli sohbetin en güzel yanlarından biride ekran görüntüsünün alınmamasıdır. Evet evet yanlış okumadınız gizli sohbette ekran görüntüsü alınamamaktadır. Bu sayede konuşlan yazılan herhangi bir kopyası bulundurulamamaktadır.
  • Gerçekleştirmiş olduğunuz gizli görüşmelerinizde özel kod bulunur. Bu menüde “Şifreleme Anahtarı”  sizlerin gizli mesajlaşma ve görüşmelerinizi kontrol eder. Bu konuda sizlere yardımcı olmaktadır.

Telegram’da Gizli Sohbet Nasıl İptal Edilir?

Telegram’a olan güven gün geçtikçe daha da artmaktadır. Gizli mesajlaşma ve görüşmeler insanlar tarafından merak edilmektedir. İnsanların uygulama içerisinde birinci sebep nedeni haline gelmiş olmaktadır. Güvenlik konusunda tedbiri elden bırakmayan bu uygulama kişilerin doğru bir şekilde kullanmalarına bağlıdır. Peki ya Telegramda gizli sohbet nasıl iptal edilir?

Doğru kullanım ve gizli sohbeti iptal etmek için bu yolu izlemeniz gerekmektedir. Sohbeti silerken alt kısımda karşınıza çıkacak olan “Karşıdaki Kişiden de Silinsin” kutucuğu bulunmaktadır. Eğer bu kutucuğu işaretlemediyseniz karşıdaki kişide görüşmeler kalır ancak sizden silinir. Kişi sizlere yeniden mesaj gönderiminde bulunamaz ancak görüşme kaydı kalır. Kalmaması için sizlerin kutucuğu işaretlemeniz gerekmektedir.

Herhangi bir ekran kaydı çekilmese de 3. kişilerin kendi telefon resimleriyle bu kaydı tutabilmektedir. Sizlere Telegram gizli sohbet iptal etme ile alakalı maddeleri sıraladık.

  • Görüşme gerçekleştirmeden önce sohbet silinme ayarlaması yapmanız gerekecektir. Bunu “Yok Etme Zamanı” kısmından istediğiniz düzenleyebilirsiniz.
  • Görüşmeniz gerçekleşti ve sonlandırdınız silme işlemi yaparken her iki taraftan sil kısmını seçebilirsiniz. Bu sayede sizlerin ve karşı tarafın herhangi bir kaydı bulunmaz.
  • Telegram uygulaması her ne kadar güvenli olsa da gizli sohbet konuşmalarınız kontrol altınızda olması gerekir. Şahsi kimlik bilgileri, kart bilgileri , banka bilgileri vb. gibi bilgilerinizi paylaşırken dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Telegram gizli sohbet iptali gerçekleştirmek istiyorsanız eğer görüşmeyi sildiğiniz an geri dönüş gerçekleştiremezsiniz.
  • Silinen ve iptal edilen gizli sohbet için karşınızda görüşmüş olduğunuz kişi sizlere hiçbir şekilde cevap verememektedir.
  • Eğer her iki taraftan da görüşmeyi sildiyseniz tamamen herkesten yok olacaktır.

Sosyal Evin olarak Telegram hizmetimizde bulunmaktadır. Telegram takipçi satın al hizmeti sayesinde kanallarınızı çok hızlı büyütebilirsiniz.

Telegram Gönderi Görüntülenme paketlerimizde bulunmaktadır. Bu sayede üye sayınızı arttırılabilir, gönderi görüntüleme ile de etkileşimlerinizi arttırabilirsiniz.

Sizlere sunmuş olduğumuz bu paketlerimizde hiçbir koşullandırma bulunmaz. Bu şekilde hızlı ve kaliteli işlem sağlamaktayız. Herhangi bir kafanıza takılan sorularda da canlı desteğimiz üzerinden bizlere 7/24 ulaşabilirsiniz. Dilediğiniz bilgiye sahip olabilirsiniz. Daha bir çok blog yazılarımıza, dikkat çekici konularımıza bakmak için Sosyal Evin Blog sayfamıza gidebilirsiniz. Dilediğiniz gibi inceleyebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Telegram Gizli Sohbet Nedir?

Telegram gizli sohbet özelliği uygulama üzerinden görüşmüş olduğunuz kişi veya kişilerle güvenli görüşme yapmanızı sağlar. Aynı zamanda görüşmelerinize herhangi bir süre aralığı ekleyebilirsiniz. Sizler unutsanız bile zamansal anlamda silinmesi gerçekleştirir. Silinmesi takdirde karşı kişide herhangi bir kayıt bulunmaz.

Telegram Gizli Sohbeti Ne İçin Kullanabilirim?

Telegram uygulanması içerisinde kullanılan bu özellik için herhangi bir koşul veya şart aranmaz. Dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Hayatınızın her anında kullanabileceğiniz bu özellik sizlere çok yardımcı olacaktır.

Telegram Gizli Sohbeti Kullanmak Ücretli midir?

Kesinlikle bir ücret vermeniz gerekmez ve tamamen ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.
Kafanıza takılan her hangi bir soru varsa bu içeriğe yorum atmaktan kaçınmayın.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu