Telegram Destek

Telegram Güvenilir mi?

Telegram, zirve sahibi WhatsApp’ın önüne birçok kullanıcısıyla geçmeye devam etmektedir. Telegram’ın yükselmesinin sebeplerinden biriside tamamen WhatsApp’ın güvenlik prosedürleridir. Bu konuda Telegram bir anlamda daha güvenli diyebiliriz. Peki Telegram güvenilir mi? Bugün bunu ele alıyoruz. Gelin öyleyse başlayalım.

Rus programcısı Pavel Durov tarafından oluşturulan Telegram, çoklu platform desteği sunmaktadır. Oldukça güvenli anlık sesli ve görüntülü mesajlaşma servisidir.

Telegram Şifreleniyor mu?

Telegram tabikide şifrelenmektedir; lakin uçtan uca şifreleme sistemini kullanmamaktadır.

Telegram sohbetleri PIN Kodu ve şifre korunabilmektedir.

Peki ya “Telegram güvenli mi?” Tüm detaylar için içeriğimize devam edebilirsiniz.

Telegram Güvenli mi?

Telegram’ın Öne Çıkan Özellikleri

Telegram 2013 yılından beri hayatımızda ancak son dönemlerde zirveye çıkmıştır. Sadece gizlilik ve güvenlik açısından tercih edilmekle kalmamıştır. Bu gibi birçok özelliği mevcuttur. Bunları maddeler eşliğinde sizlerle paylaştık:

  • Telegram’da aynı WhatsApp’ta yaptığınız görüşmeleri gerçekleştirebilirsiniz. Bunlarla beraber dilediğiniz kişi veya kişilerle mesajlaşabilir, görüntülü ve sesli görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. Grup yada gruplar oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda mesajlarınızı kaydedebilirsiniz. Sohbeti arşivlemenizde mümkün olan bir diğer özelliklerdendir.
  • Oluşturduğunuz ya da katılmış olduğunuz gruplarda yönetici profilleri oluşturabilirsiniz. Yöneticilerin belirli özellikleri mevcuttur. Yöneticilerin gönderilen mesajların en üste sabitlenmesi gibi özel seçenekleri mümkündür.
  • Telegram’ın bir diğer özelliklerinden ise kanallar oluşturabilmenizdir. Bu sayede binlerce kitlelere ulaşabilirsiniz.
  • Birçok özellik sunan Telegram’da kendini imha eden sohbetler oluşturabilirsiniz. Otomatik silinen mesajlar yaratabilirsiniz. Dilediğiniz saniye, dakika yada saatlere ayarlamanız mümkündür.
  • Kullanıcılar için oluşturulan “Şifreli Bulut Depolama” özelliği ile bu hizmetten faydalanırsınız.
  • Daha verimli bir kullanım açısından botlar kullanabilirsiniz. İşlemlerinizi daha hızlı bir şekilde ilerletmeniz mümkündür.
  • Çıkartmalar kullanılabilmektedir. Kullanılan bu çıkartmaları düzenleyebilir dilediğiniz gibi paylaşabilirsiniz.

Telegram uygulamasını kullanmak sanılandan daha kolaydır. Kullanımı tamamen ücretsizdir.

Telegram Hangi Güvenlik Sistemlerini Kullanıyor?

En merak edilen soruların başında gelen ise Telegram’ın ne tür bir güvenlik sistemi kullandığıdır. Telegram, herhangi bir görüşmeniz ve mesajlaşmalarınıza uçtan uca şifreleme uygulamaz. Ancak 3. şahıslar tarafından kullanmış olduğunuz aygıt deşifre edilebilmektedir. Bu durum bir güvenlik açığı olarak gözükebilir. Ancak Telegram bu konuda sizlere gizli sohbet özelliğini sunmaktadır. Uçtan uca şifrelenmesini istiyorsanız sizlerde “Gizli Sohbet” özelliğini kullanabilirsiniz.

Telegram’ın sunmuş olduğu bu özellik kullanıcılar tarafından daha güvenli bir hale gelmiş bulunmaktadır. Bu konuda Telegram güvenlik açısından daha büyük yatırımlar uygulamıştır.

Yapacağınız her görüşmeler arasında geçişler sağlayabilirsiniz. Telegram’ın kullanmış olduğu güvenlik sistemi vardır. Bu “MTProto” adı verilen bulut depolama sistemidir. Sistem sunucular ve istemcilerin şifrelenmesiyle alakalıdır.

MTProto oluşumu sunucu ve istemci şifrelenmesine dayanmaktadır. Bunların yanı sıra önemli olan kısmı ise 3 bağımsız bileşenden olmasıdır. Bunları maddeler şeklinde sizlerle paylaşıyoruz:

  • API (Uygulama Programlama Arayüzü) olarak bilenen sistem mevcuttur. Sorguların ve yanıtların ikili mesajlara dönüştürülmesini sağlar. Bu süreci tanımlayan yüksek bir bileşene sahiptir.
  • Diğer bileşene ulaşmadan önce yapması gereken bir durum daha vardır. Mesajların şifrelenmesinde tanımlamak amacıyla ikinci şifreleme bileşeni oluşturulur. Buna izin katmanı adı verilmektedir.
  • En son olarak istemciler ve sunucuların farklı ağ protokolleri mevcuttur. Bu sayede aktarım bileşenleri tamamlanır. Bunlar (HTTP, HTTPS, UDP, TCP, vb.) olmaktadır.

Telegram Güvenilir mi?

Telegram Mesajları Üçüncü Şahıslar Tarafından Görüntülenebilir mi?

Telegram bu konuda güvenlik düzeyi olarak çok üst düzeydedir. Gizli sohbet olarak bu güveliği daha da arttırmak mümkündür. Telegram bu konuda WhatsApp gibi mesajlaşmaları ve görüşmeleri üçüncü şahıslarla paylaşmamaktadır. Bu konuda Telegram şeffaf olmaktadır. Kullanıcıların bu uygulamayı tercih etmesinin birinci sebeplerinden biride budur.

Telegram Grupları Avantajlı mı?

Telegram’ın önemli özelliklerinden biri haline gelen grup konuşmalarıdır. Birçok insan tarafından aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Aynı zamanda güvenlik açısından da önemlidir. Grup üyesi sınırı WhatsApp’ta sayı olarak az iken Telegram’da bu sayı binlerce fazladır. Ayrıca bu gruplarda birçok veri paylaşımı mevcuttur. Her türlü dosya, belge, bilgi ve medya paylaşımı mümkündür. Bunlarla da kalmayıp gruplarınızı herkese açık tutarakta sayınızı arttırabilirsiniz.

Telegram Kanal Üyesi Satın Almak İstiyorum Ne Yapmalıyım?

Grup konuşmalarınızda daha fazla etkileşimler almanız ve sayınızı arttırmanız mümkündür. Bu sayede daha aktif rol oynayabilirsiniz. Kanalınız ve gruplarınızı daha ileri seviyelere ve daha büyük kitlelere bu sayede ulaştırabilirsiniz.

Sosyal Evin sitemiz üzerinden Telegram Kanal Üyesi Satın Al kısmından kolayca ulaşabilirsiniz. İçeriğe bu bağlantıdan ulaş: sosyalevin.com/telegram-kanal-uyesi-satin-al/

WhatsApp Telegram

Telegram’ı WhatsApp’tan Ayıran Özellikler Nelerdir?

Yıllardır bu konuda zirve sahipliğini WhatsApp üstlenmekteydi. Arkasında herhangi bir rakipte bulunmuyordu. Ancak WhatsApp’ın yapmış olduğu güvenlik ve gizlilik değişimleriyle ilgili kullanıcılar birçok uygulamalara yöneldi. Bunların başında da Telegram gelmektedir. Gizlilik ve güvenlik açısından Telegram bu konuda kullanıcılarına eşsiz bir deneyim yaşatmaktadır. Herhangi bir görüşme kayıtlarınız kayıt altında tutulmaz. Tutulmadığı gibide sizler haricinde kimsede erişememektedir.

Aynı zamanda Telegram güvenilir mi? sorusunu birde uygulamanın resmi sitesinden inceleyelim. Bağlantının adresi: telegram.org/faq

Sık Sorulan Sorular

Telegram WhatsApp’tan Daha mı Güvenilir?

Telegram’ın uçtan uca şifreleme özelliği kullanıcılar açısından daha güvenilir bir noktadadır. Son dönemde WhatsApp’ın güvenlik ve gizlilik açısından yapmış olduğu değişiklikler bulunmaktadır. Kullanıcıların kafasında soru işaretlerinin oluşmasını yaratmıştır. Telegram’a bu konuda daha iyi demek doğru olmaktadır.

Telegram Konuşmaları Mahkemede Çıkar mı?

Telegram’ın sunmuş olduğu politikaya göre herhangi bir paylaşımda bulunmamaktadır. Ancak ağır sayılabilecek terör olaylarında güvenlik güçleri tarafından bilgi paylaşımı yapılabilmektedir. Bunlar istisnai durumlardır.

Telegram'ın WhatsApp'tan Farkı Nedir?

Her ikisi de birbirine benzeyen iletişim araçlarıdır. Bu tür uygulamalar içerisinde yer almaktadır. İki uygulamada da görüntülü ve sesli görüşmeler gerçekleştirilebilir. Bunların yanı sıra grup konuşmaları ve dosya aktarımı içinde kullanılabilmektedir. Ancak grup konuşmaları ve gizli sohbetler özelliği ile Telegram birçok özellik sunmaktadır. Güvenlik açısından da Telegram bir adım öndedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu