Instagram Destek

Instagram Arama Geçmişi Temizleme Sorunu

Instagram, sosyal medya platformlarından bir tanesidir ve değişken yaş aralıklarındaki kullanıcılar tarafından oldukça aktif kullanımı olan bir sosyal medya aracıdır. İnstagram hesabı bulunan kullanıcılar, sosyal medyanın da bir gereği olan; başka instagram kullanıcılarını arama, o insanlarla iletişim kurma ve arama geçmişinde kayıtlı kalan kullanıcılara istedikleri zaman yeniden bakma imkanına sahiptir.

Burada belirtildiği üzere; instagram arama geçmişinde bakılmış olan kullanıcıların yer alması, daha sonradan kimlerin profiline bakılmış olduğunun belirli olması, her zaman kullanıcılar tarafından istenmez. Farklı kullanıcılar için arama yapılacağı zaman öneri kısmında yer alacak kullanıcılar, daha önceden aranan kişilerin temizlenmek istenmesine yol açmıştır.

İnstagram kullanıcılarının; ınstagram arama geçmişi temizleme sorunu çözümü, sorun giderilmesi için gereken teknik ve donanımsal gereklerin neleri içerdiği ve arama geçmişinin temizlenmesi sorununun nasıl çözüleceğini bilmesi gerekir.

Instagram Arama Geçmişi Temizleme Sorunu Neden Ortaya Çıkar?

Instagram kullanıcıları, bazen arama geçmişinde yer edinen farklı instagram kullanıcılarını temizlemekte zorlanabilir. Bu soruna yol açan; hem sosyal medya platformunun kendisinden kaynaklı, hem de kullanıcı olan ve arama geçmişi temizlemek isteyen insanın tutum hatasından kaynaklı nedenler olabilir.

Bu nedenler:

  • Instagram üzerinde yaşanan sorunlar; çökme durumu, siteye erişim kısıtlaması getirilmesi sorunları
  • Instagram kullanıcısının hesabının çalınması ve giriş bilgileri unutulduğu için hesaba giriş sağlanamaması yaşanabilir. Bu tür sorunlarda erişim olmadığı için arama geçmişinin silinememesi
  • İnternet bağlantısında kopma yaşanması veya sinyal gücünün zayıf olması nedeniyle; işlem süresinin uzun tutulması, uzun süre işlemi tam sağlanamayan kullanıcının işleminin sistem tarafından iptalinin sağlanması
  • Instagram arama geçmişinin nasıl silinecek olduğunun donanımsal bilgisine sahip olmayan ınstagram kullanıcısının işlem yapması gibi nedenler, arama geçmişinin temizlenememesi (Silinememesi) sorununu ortaya çıkarır.

Instagram Arama Geçmişi Temizleme Sorunu Nasıl Ortadan Kaldırılır?

Bir sorunun ortadan kaldırılmasını sağlamak, yalnızca sorunun tam olarak tespitini ve tespit sonucu yaklaşımı bilmekle gerçekleştirilir. İnstagram kullanıcılarının arama geçmişini temizleyememe sorunu için de aynı durum geçerliyken, öncelikli olarak sorun bulunur.

Daha sonra, arama geçmişi temizlemek için şunlar yapılır:

İnternet sinyal gücü kontrol edilir ve bağlantı gücü yeterli şekilde sağlanır.

  • Teknik destek alınır ve instagram içerisindeki hangi alandan arama geçmişinin temizlendiği ve ne şekilde temizlendiği öğrenilir.
  • İnstagramın genel olarak çöküntü yaşaması veya ülke içerisinde yaşanan olağan üstü bir halden dolayı kısıtlanması durumunda, erişimin açılmasının beklenmesi gerekir.
  • Hesabın ikinci kişiler tarafından elde edilmesi halinde, destek merkezine durum bildirilerek hesap alınır. Alınan hesap üzerinden, hesabın sahibi arama geçmişini temizleyebilir.

Sorunun ortadan kaldırılması, belirtilen işlemlerin gerçek hayata geçirilmesiyle mümkündür.

Instagram Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir?

Instagram içerisinde yapılan ve farklı kullanıcıların profillerini görüntülemeye yönelik işlem sonrası, arama geçmişi temizlenmek istenebilir. Arama geçmişini temizlemek için, öncelikle işleme tabi kalacak olan hesaba giriş sağlanır. Hesap girişi tamamlanır tamamlanmaz, diğer kullanıcılarının paylaşımlarını yansıtan ana akış sayfasına hesabın düşürülmesi sağlanır. Bu alanın en alt ve en sağ kısmında olan ‘ayarlar’ seçeneğine tıklanması sağlanır.

Ayarlar içerisinde çok fazla sekme bulunurken, bu sekmeler içerisinden ‘hesap ayarları’ olanı tercih edilir. Hesap ayarlarının içerisinde de birçok sekme vardır ve bunlardan ‘arama geçmişini temizle’ olanın seçimi tamamlanır. Seçim sağlanır sağlanmaz, ekran üzerinde işleme onay verilip verilmediğini doğrulamak isteyen buton yer alır. Yapılan aramaların temizlenmesine yönelik buton için ‘evet’ seçeneği işaretlenir ve yeniden arama alanına girilir. Bu sayede, daha önceden aranan diğer instagram kullanıcılarının kaybolduğu görülür.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu