Instagram Destek

Instagram Öne Çıkanları Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram öne çıkanlar özelliği, pek çok profilin kullandığı en popüler özellikleri arasında yer almaktadır. Influencerlar, işletme hesapları, içerik üreticileri veya kişisel profiller öne çıkanları kullanarak, beğendikleri hikayeleri kaydedebilmektedirler. Öne çıkanlar bölümünde yer alan hikayeler, en sevdiğiniz hikayeler olarak bilinmektedir.

Instagram öne çıkanlar bölümünde paylaştığınız hikayelerinizi takipçilerinizden gizlemek istiyor olabilirsiniz. Sadece sizin istediğiniz kişilerin, öne çıkanlar hikayelerini görmesi için farklı yöntemleri kullanabilirsiniz. Instagram hikaye gizleme ve öne çıkanlar bölümü hakkında tüm merak edilenleri sizler için araştırdık.

Instagram Öne Çıkanlar Nedir?

Instagram profilinizde, 24 saat sürelik hikaye paylaşımlarını yapabilirsiniz. Ancak bu hikayelerinizin 24 saat sonunda silinmemesi için “Öne Çıkanlar” bölümüne kaydetmeniz gerekmektedir. Öne çıkanlara kaydettiğiniz hikayeleriniz, siz silmediğiniz veya kaldırmadığınız sürece profilinizde görünebilecektir.

Öne çıkanlar bölümünde ayrı ayrı kategoriler yapabilir ve hikayelerinizi sevdiğiniz şekilde gruplandırabilirsiniz. Instagram öne çıkanlar bölümünde hikayelerinizi daha estetik şekilde gruplandırmak için kapak fotoğraflarını da kullanabilirsiniz.

Dilediğiniz zaman hikayeleri kaldırabilir, silebilir veya yenisini ekleyebiliriniz. Öne çıkanlar bölümüne hikaye eklemek için herhangi bir hikaye sayı sınırlaması bulunmamaktadır. Dilediğiniz kadar hikayeyi öne çıkanlara ekleyerek, takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz.

Instagram Öne Çıkanlar Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram öne çıkanlara hikaye eklemek çok kolaydır. Profilinizin daha dikkat çekici ve eğlenceli bir görünüme sahip olması için sizler de öne çıkanlar bölümüne hemen hikayelerinizi ekleyebilirsiniz. Instagram öne çıkanlara ekleme yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. Instagram profilinizi açın. Profilinizde yer alan “+” simgesine dokunun.
  2. “Yeni” seçeneğini tercih edin. Hikayeler arşivi menüsünü de inceleyerek, daha önceki hikayelerinizi de öne çıkanlara ekleyebilirsiniz.
  3. Sonraki” butonuna dokunarak, yeni öne çıkanlar grubu için bir isim oluşturabilirsiniz. “Ekle” seçeneğinin ardından, seçmiş olduğunuz hikayeyi başarılı bir şekilde öne çıkanlara eklemiş olacaksınız.

Instagram Öne Çıkanlar Neden Gizlenmeli?

Instagram hikaye gizleme ve öne çıkanları gizli kullanmak için pek çok nedeniniz olabilir. Instagram öne çıkanları gizlemenizin nedenleri şunlar olabilir:

  1. Hesabınızın gizli kullanılması konusunda çok hassas olabilirsiniz. Takipçilerinizin bile paylaşımlarınızın belirli bir kısmını görmesini isteyebilirsiniz. Hikayelerinizin uzun süre kalmasını istemediğinizde de öne çıkanları gizleyebilirsiniz.
  2. Öne çıkanlar bölümünde yer alan bazı hikayeleri artık profilinize uygun bulmayabilirsiniz. İçerikleriniz ile ilgisi olmadığını düşündüğünüz öne çıkanlar bölümündeki hikayelerinizi gizlemek isteyebilirsiniz.
  3. Profilinizde genel bir düzenleme yapmak istediğinizde de bazı gönderi silebilir veya hikayeleri gizleyebilirsiniz. Profilinizin konsept olarak yeniden düzenlenmesini istediğinizde bazı öne çıkanları gizleyebilirsiniz.
  4. İşletme veya marka hesabınız ile ilgili yaptığınız ürün ya da kampanya değişikliklerinden dolayı öne çıkanları gizlemeniz mümkündür. Bu sayede daha güncel bilgileri müşterileriniz ile paylaşabilirsiniz.

Instagram Öne Çıkanlar Neden Gizlenmeli?

Instagram Öne Çıkanlar Nasıl Gizlenir?

Instagram hikayeleri, 24 saatlik süre ile profilinizde sabit olarak kalmakta ve sonrasında otomatik olarak silinmektedir. Dilerseniz daha önce de silebilir ve hikayenizi akışınızdan kaldırabilirsiniz. Ancak Instagram hikayelerinizi profilinize öne çıkanlar bölümü ile de sabitleyebilirsiniz. Dilediğiniz zaman gizleyebilir veya silebilirsiniz. Instagram hikaye gizleme için kullanabileceğiniz yöntemleri sizler için açıklıyoruz:

Yakın Arkadaş Listesine Göre Gizleme: Instagram öne çıkanlar gizlemek için en popüler yöntem, yakın arkadaş listesi oluşturarak gizleme yapmaktır. Bunun için şu adımları izlemeniz yeterli olacaktır:

  1. Instagram profilinizin sağ üst köşesinde bulunan üç çizgi simgesine dokunun.
  2. Yakın Arkadaşlar” listesini seçin.
  3. Oluşturacağınız listeyi sadece öne çıkanlar bölümünü görmesini istediğiniz kişilerden seçin.
  4. Bitti” seçeneğini onaylayarak, öne çıkanları diğer takipçilerinizden gizleme işlemini başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Ayarlardan Gizleme: Instagram hikaye gizleme için ayarlardan gizlilik ayarlarınızı dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Instagram öne çıkanlar ayarlardan gizleme yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. Profilinizdeki üç çizgi simgesine dokunarak, “Ayarlar” seçeneğine gidin.
  2. “Gizlilik” menüsüne girerek, “Hikaye” seçeneğini tercih edin.
  3. Hikayeyi Şu Kişilerden Gizle” seçeneğine dokunarak, listenizi dilediğiniz gibi oluşturabilirsiniz.

Yukarıdaki adımları izleyerek, hikayelerinizi sadece görmesini istediğiniz kişilere açık yapabilirsiniz. Liste oluşturmak için herhangi bir sayı sınırlaması bulunmamaktadır.

Instagram’da Öne Çıkanlar Nasıl Arşivlenir?

Instagram’da öne çıkanlardaki hikayelerinizi dilediğiniz zaman arşivleyebilirsiniz. Öne çıkanları arşivlemek için şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. Instagram profilinize giriş yapın. Profilinizin sağ üst köşesindeki üç çizgi simgesine dokunarak, listede yer alan “Arşiv” seçeneğini seçin
  2. Hikaye Arşivi” seçeneğini seçin. Sağ üstte yer alan üç noktaya tekrar dokunarak, yeniden “Ayarlar” menüsüne dönün.
  3. Seçmiş olduğunuz öne çıkanları veya hikayeleri “Hikayeyi Arşive Kaydet” seçeneğini onaylayarak, kaydedebilirsiniz.

Instagram Öne Çıkanları Tekrar Gösterme

Instagram hikaye gizleme kadar öne çıkanları tekrar gösterme de pek çok kullanıcı tarafından merak edilmektedir. Instagram öne çıkanları tekrar göstermek için yapmanız gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Profilinizdeki üç çizgi simgesine dokunarak menüyü açın.
  2. Öne Çıkanlar” seçeneğini tercih edin. Gizlemiş olduğunuz hikayelere buradan ulaşabilirsiniz.
  3. Hikayeyi seçtikten sonra “Göster” seçeneğini onaylayın.
  4. Onaylama işlemi ile birlikte seçmiş olduğunuz hikaye öne çıkanlar bölümünde ve daha önce seçmiş olduğunuz grup içerisinde tekrar görünür olacaktır.

Instagram Öne Çıkanları Gizlersem Ne Olur?

Instagram öne çıkanlar gizlediğiniz zaman, takipçilerinizin, yakın arkadaşlarınızın hikayelerinizi görmesini engellemiş olursunuz. Ayarlar bölümünden sadece hikayelerinizi görmesini istediğiniz kişiler için yeni bir liste de oluşturabilirsiniz. Gizleme işlemini belirli kişilere karşı yapabileceğiniz gibi, tüm takipçileriniz için de yapabilirsiniz.

Instagram hesabınızda bulunan öne çıkanlar için yaptığınız gizleme işlemi sonunda, hikayelerinize takipçileriniz ulaşamayacaktır. Instagram hikaye gizleme işlemleri sadece kendi profiliniz içerisindeki öne çıkanlar için geçerlidir. Gizleme için önerdiğimiz yöntemleri, farklı bir profilin öne çıkanlar bölümü için kullanmazsınız.

Öne çıkanları gizleyebilir, arşive kaldırabilir veya tamamen silebilirsiniz. Arşive kaldırdığınız hikayeleri dilediğiniz zaman tekrar öne çıkanlar bölümüne ekleyerek, takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz.

Instagram Öne Çıkanları Gizlersem Ne Olur?

Birinin Instagram Öne Çıkanları Gizlediğini Nasıl Anlarım?

Bir Instagram kullanıcısının profilinde yer alan öne çıkanların, sizden gizlenip gizlenmediğini anlamak için bir yöntem bulunmamaktadır. Ancak farklı bir hesaptan bakabilir ve öne çıkanlar bölümünün o hesap üzerinden görülüp görülmediğini kontrol edebilirsiniz.

Kullanıcının profilinde öne çıkanlar bölümü yok ise; hikayelerini tamamen kaldırmış veya arşivlemiş olabilir. Öne çıkanların tamamen gizlenmesi durumunda ise; hiçbir kullanıcı tarafından görüntülenme meydana gelmemektedir.

Birinin Instagram öne çıkanlarını sizden gizlemiş olduğunu öğrenmenin en basit yolu, farklı bir profil üzerinden kontrol etmektir. Eğer hesap herkese açık ise; farklı bir Instagram profili ile o kullanıcının öne çıkanlarına bakabilirsiniz. Gizli hesaplarda ise; kullanıcıya takip isteği atılması ve isteğin onaylanması gerekmektedir.

Sık Sorulan Sorular

[toggle title=”Instagram Öne Çıkanlar Nasıl Kapatılır?” state=”open”]Instagram profilinizde “Öne Çıkanlar” bölümünün olmaması için kaydettiğiniz hikayeleri kaldırabilirsiniz. “Öne Çıkarmayı Sil” seçeneğini kullanarak da profilinizde öne çıkanları kaldırabilirsiniz.[/toggle]

[toggle title=”Öne Çıkanları Herkes Görebilir mi?” state=”close”]Öne çıkanlar bölümünde kaydettiğiniz hikayeleriniz herkese açık şekilde paylaşılmaktadır. Eğer hesabınız gizli ise; öne çıkanları sadece takipçileriniz görebilir.[/toggle]

[toggle title=”Instagram Öne Çıkanlar Gizlendiği Nasıl Anlaşılır?” state=”close”]Instagram öne çıkanlar her profilde yer almamaktadır. Eğer profil sahibi öne çıkanlara hikaye veya fotoğraf ekler ise; bu bölümdeki paylaşılanları görebilirsiniz. Öne çıkanları olan kişi hikayelerini sildiyse, yine görüntülenememektedir. Kişinin sizi engellemesi durumunda da yine öne çıkanlar bölümünü göremezsiniz.[/toggle]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu