Instagram Destek

Instagram’ı Başarılı Bir Şekilde Kullanmanın Püf Noktaları

Instagram tüm dünya üzerinde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biridir. Bunun nedenlerinden biri çok büyük bir kitleye seslenebilmeyi sağlamaktadır. Özellikle sosyal medya yöneticiliği, e-ticaret ya da fenomenlik gibi işlerle uğraşmak isteyenler Instagram’ı başarılı bir şekilde kullanarak çok farklı yerlere gelebilirler. Takipçi sayılarını arttırarak gelir kaynağı haline getirmek mümkündür. Takipçi sayılarını arttırmak içinde bu püf noktaları iyi biliyor olmak gerekir.

İşte, ınstagram’ı başarılı bir şekilde kullanmanın püf noktaları;

Görselliğe Önem Verin

Instagram büyük bir çoğunlukla görsellikten oluşmaktadır. Eğer görselliğe önem verirseniz etkileşiminiz, takipçi ve beğeni sayınız artar. Eğer blog türü bir sayfanız varsa özellikle düzene ve renklerin uyumuna dikkat edilmelidir. Hedef kitleniz belliyse onların sevebileceği görseller, videolar paylaşabilirsiniz. İlgi uyandıracak ve canlı renkler kullanabileceğiniz gibi hedef kitlenize göre siyah-beyaz bile başarı yakalayacaktır. Görsellikte dikkat edilmesi gereken nokta hedef kitlenizin neyi sevip neyi sevmediğidir. Eğer düzeni kuramazsanız en güzel postlarınız arada kaynayıp gidebilir, başarı yüzdeniz de düşebilir.

Efektleri Abartmayın

Instagramda kendi resminizi paylaşıyorsanız fazla efekt ve shop yapmayın. Yoksa resim doğallığını kaybeder, sadece ışık ve filtre oyunları olarak kalır. Aynı olay farklı resimler içinde geçerlidir. Eğer filtreleri dozunda ayarlarsanız resimlerinizin kalitesi, canlılığı artar. Efekt kullanımı abartırsanız gerçek dışı bir görünüm elde edilir. Eğer bu sınırı aşarsanız gülünç bir hale gelebilirsiniz, abartı başarısızlığa neden olacaktır.

Hashtagler

Hashtag yani etiket kullanımı Instagram’ın olmazsa olmazlarındandır. Bir gönderi paylaştığınızda altına etiket eklerseniz etkileşiminiz, beğeni ve takipçi sayınızda artar. Hesabı ilk açtığınızda takipçi sayınızı arttırmak için takipçi satın alabilirsiniz. Daha sonra dengeyi kurmak adına hashtagleri kullanabilirsiniz. Fakat kullanımda dikkat etmeniz gerekenler vardır.

Bunlar;

  • Gönderiye uygun etiketler kullanmak
  • En az 30 etiket paylaşmak
  • Hedef kitlenizin ilgilenebileceği etiketler paylaşmak
  • Etiketleri doğru kullanırsanız keşfete düşebilirsiniz, gönderi ile ilgilenen kişilere daha çabuk ulaşabilirsiniz. Instagram başarı seviyenizi arttırmak istiyorsanız keşfetteki yerinizi sabit tutmaya çalışın.

Paylaşım Sıklığını Ayarlayın

Instagram’da paylaşım sıklığı ayarlamak oldukça önemlidir. Düzenli olarak, belirli bir ivme yakalarsanız başarınız katlanarak artar. 1 hafta paylaşıp 1 ay paylaşmamak takipçi sayınıza hiçbir şekilde etki etmeyecektir. İvmeyi yakalamak istiyorsunuz her hafta ve ay aynı düzende post paylaşmalısınız. Bu sayede istediğiniz takipçi sayısına ulaşabilirsiniz. Ancak paylaşım sıklığını aşırıya kaçmadan ayarlamak gerekir. Yani günde 10 tane gönderiyi bir anda paylaşmak takipçilerinizi sizden uzaklaştıracaktır.

Karşılıklı Etkileşim

Karşılıklı etkileşim demek keşfete girerek sizin gibi olan sayfaları takibe almak ve gönderilerini beğenmektir. Bunu siz nasıl istiyorsanız diğer sayfalarda istemektedir. Hesabınızdaki etkileşimi arttırmak istiyorsanız başkalarını takip etmeli ve fotoğraflarını beğenmelisiniz. Bu aslında karşılıklı beğeni ve takip mantığıdır ve Instagram’da başarının kilit noktasıdır. Siz birilerinin Instagram başarısını arttırırsanız onlarda sizinkine katkıda bulunur, bu böyle bir döngüdür. Bunun dışında takipçileriniz ile iletişimde olmak da işe yarayacaktır.

Trendleri Takibe Almak

Trendleri takibe almak Instagram için çok önemlidir. Blog ya da e-ticaret sayfanız ne olursa olsun insanların anlık olarak nelerden hoşlandığını takip etmek gerekir. Ona göre Instagram gönderilerinize yenilerini ekleyebilirsiniz. Fakat bunu yaparken kendi düzeninizden de çıkmamaya özen gösterin. Trendler neler, ona göre araştırma yapmalı ve gönderiler paylaşmalısınız. Bu paylaşımlarınızın ve hesabınızın ilgi çekici olmasını sağlayacaktır. Ayrıca gündemi takip etmekte çok önemlidir. Yeni fikirlere açık olmalı ve bunları takipçileriniz ile paylaşmalısınız. Yine de her zaman bunları kendi konseptlerinize göre uyarlamak oldukça önemlidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu