Instagram Destek

Instagram Fotoğraf Gizleme

Instagram platformu; insanlar arası etkileşimlere olanak sağlamak, içeriklerin paylaşılmasına imkan sunarak kişilerin tanınmasına ve başka insanlarını tanımasına yardımcı olmak, sosyal bir etkileşim yakalanmasını mümkün kılmak için geliştirilmiştir. Sosyal olanakları ön plana çıkaran bu uygulama, birçok farklı yaş aralığına hitap eden ve her kesim insan tarafından sevilerek kullanılan bir uygulama olmuştur.

İnstagramın bu kadar aktif kullanıcısının olması, uygulama üzerinde çok fazla özelliğin ve yeniliğin geliştirilmesine neden olmuştur. Bu yeniliklerin başında yer alan ınstagram fotoğraf gizleme özelliği hakkında; nasıl yapılması gerektiği, fotoğraf gizleme yapılırken nelerin gerekli olduğu, fotoğraf gizleme adımları, bilinmelidir.

Instagram Fotoğraf Gizleme İçin Neler Gerekir?

Instagram kullanıcıları, ana sayfalarında yer alan fotoğrafları kaldırmak isteyebilirler. Bu aşamada fotoğraf, geri dönüşü olmayacak şekilde veya yeniden ana sayfaya alınabilir şekilde kaldırılabilir. Genel olarak temelli fotoğraf silme işlemi sonrasında yaşanabilecek pişmanlık hissi ve anıları saklama arzusu öne çıktığı için, fotoğrafların gizlenmesi gerekir.

Bu bağlamda, instagram üzerindeki fotoğrafları gizlemek için gerekenler şu şekildedir:

  • İnternet bağlantısı ve bu bağlantı gücünün yeteri kadar iyi olması
  • İnternet bağlantısına imkan sunan akıllı cihazlar
  • İnstagram giriş bilgileri (Fotoğraf gizlenecek olan hesaba ait kullanıcı adı ve kullanıcı şifresi gerekir.)

Gerekenleri, fotoğraf gizlemek için gerekir.

İnstagram Fotoğraf Gizleme Nasıl Yapılır?

İnstagram kullanıcılarının fotoğraf gizleme yapmaları için, gizlenecek fotoğraf bulunan hesaba girmeleri gerekir. Bu hesaba bağlantı sağlanır sağlanmaz ana sayfaya yönlendirilen kullanıcı, sağ alt kısımda yer alan kendi post paylaşımlarının olduğu alana geçiş yapmalıdır. Ana profil içerisinde yer alan tüm fotoğraflar, kullanıcının isteği olması halinde gizlenebilir.

Bu paylaşımlar içerisinden gizlenmek istenenlere tıklanır ve paylaşımın daha büyük şekilde görünür olması sağlanır. Sağ üst kısımda yer alan ve alt alta üç tane nokta simgesine benzeyen işarete tıklanır. Kullanıcının karşısına çıkan seçenekler içerisinden ‘paylaşımı arşivle’ seçeneğine girilir.

Kısa süre içerisinde paylaşımın ana sayfa üzerinde artık yer almadığı fark edilecektir. Bu şekilde yapılacak içerik gizleme işlemi yalnızca fotoğraflar için yapılacak olan bir işlem değildir. Fotoğrafların yanı sıra; video, reels ve uzun video içerikleri için de gizleme yapılabilir.

 

Instagram Fotoğraf Gizleme Nasıl Kaldırılır?

Instagram kullanıcıları, gizlemiş oldukları fotoğrafları daha sonraki süreçlerde bulmakta zorlanabilirler. Bu nedenle, gizlenen fotoğraflar nasıl geri getirilebilir, konusuna hakim olmadan içerik gizleme yapılmamalıdır.

İnstagram platformu içerisinde sağ alt kısımda yer alan seçenekler kısmı, hesaba ait birçok işlemin yapılabildiği ve birçok bilginin yer aldığı bir alandır. Bu alana girilerek, daha önceden gizlenmiş olan içeriklerin bulunması da mümkündür. En sağ ve en alt kısma tıklandıktan sonra ortaya çıkan seçenekler arasından ‘arşiv’ isimli seçenek tercih edilir.

Arşiv içerisinde de iki ayrı seçenek vardır (Hikayeler arşivi ve gönderiler arşivi) ve bu seçeneklerden ‘gönderiler arşivi’ olanı seçilir. Kişinin gizlemiş olduğu tüm gönderilerin yer aldığı paylaşımlardan, profil üzerinde yer alması istenene tıklanır ve ‘profilde göster’ seçeneği tercih edilir. Bu sayede, gizlenmiş olan fotoğraf veya video gibi içeriklerin artık gizlenmemiş olacağı fark edilir.

Instagram Fotoğraf Gizleme Ne Sıklıkta Yapılır?

Instagram kullanıcıları için tanımlanmış bir fotoğraf gizleme sıklığı söz konusu değildir. Yani kullanıcı; istediği zaman aralıklarında, istediği sayıda olacak şekilde fotoğraf veya farklı içerikleri gizleme hakkına sahiptir. Benzer olarak, istenen sıklıkta olacak şekilde fotoğraf ve içeriklerin yeniden profilde görünür olmasını sağlamak da mümkündür. Herhangi bir kısıtlama olmaması nedeniyle rahat bir şekilde arşivleme yapılabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu