Instagram Destek

Instagram Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Bu yazının devamında Instagram Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır? ve Instagram Şifre Değiştirirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir? sorularınızı tümüyle cevapladık. Instagram hesabınızı tehditlere karşı güvene almak istiyorsanız, yazımızı hemen okumaya başlayabilirsiniz!

Instagram’da birçok sebepten dolayı şifrenizi değiştirmek istiyor olabilirsiniz. Instagram Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır? bütün adımlarıyla bu içerikte yer alıyor. Bunlardan en önemlisi şüphesiz hesap güvenliğinden olmasıdır. Hesabınızı güvende tutabilmeniz için güçlü bir şifre belirlemeniz gerekir. Bunun için de belirli şartları göz önünde bulundurarak bir şifre belirlemeniz önemlidir.

Instagram Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Instagram Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Şifre değiştirmek için 2 farklı yöntem bulunmaktadır. Hem tarayıcıdan hem de uygulama üzerinden şifre değişikliği yapmak mümkündür. İşte bütün adımlarıyla Instagram Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır? işlemleri.

Uygulama Üzerinden Şifre Değiştirme

Instagram’a giriş yapabiliyorsanız uygulamanın içerisinden şifrenizi değiştirebilirsiniz. Uygulama içerisinden şifre değiştirme hem mobil hem de masaüstünde mümkündür. Öncelikle Instagram mobil uygulama içerisinden nasıl değiştirebileceğimize bakalım.

Instagram Mobil Uygulamadan Şifre Değiştirme

Birkaç adımla Instagram uygulaması içerisinden şifrenizi değiştirebilirsiniz. İşte takip edebileceğiniz adımlar;

  1. Telefonunuzdan “Instagram” uygulamasına giriş sağlayın.
  2. Profilinize dokunun.
  3. Profiliniz açıldıktan sonra sağ üst köşede “Instagram Üç Çizgi Simgesi” göreceksiniz. Tıklayın ve Ayarlar’a giriş yapın.
  4. Ayarlar’dan Güvenlik kısmına tıklayın.
  5. Giriş Güvenliği sekmesi altında bulunan Şifre ayarlarını göreceksiniz. Şifre’ye dokunun.
  6. Açılan bölümde “Mevcut Şifre”, “Yeni Şifre” ve “Yeni Şifre, Tekrar” kısımlarını göreceksiniz. Bu alanları doldurmanız gerekmektedir. (En altta bulunan “Şifreni Mi Unuttun?” kısmına yazımızın devamında da ele alacağız.)

Tarayıcı Üzerinden Şifre Değiştirme

Masaüstünden profilinize giriş yaptıktan sonra birkaç adımla Instagram şifrenizi değiştirebilmeniz mümkündür.

  1. Instagram sitesine giriş yapıyoruz.
  2. Ana sayfadayken sağ üst köşede yer alan profil fotoğrafınıza giriş sağlayın
  3. Ayarlar’a dokunun.
  4. Sol taraftaki menüden Şifreyi Değiştir’i seçin.
  5. Eski Şifre”, “Yeni Şifre” ve “Yeni Şifreyi Tekrar Gir” alanlarını doldurabilirsiniz. Sonrasında şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Instagram Şifremi Unuttum Seçeneği

Instagram şifresi çoğunlukla aklımızda unutulan önemli bir bilgidir. Bunu göz önünde bulundurarak Instagram, “Instagram Şifremi Unuttum” özelliğini kullanıcılarına sunmaktadır. Bu özelliğe hem mobil uygulamadan hem de bilgisayarınız üzerinden erişebilmeniz mümkündür. Nasıl kullanıldığına gelin birlikte bakalım.

Mobil Versiyon

Instagram uygulamasından şifrenizi değiştirmek çok kolay olmaktadır. Instagram uygulamasını indirdikten sonra aşağıdaki adımları takip etmeniz mümkündür.

  1. Giriş Yap butonunun üstünde yer alan “Şifreni mi unuttun?” yazısına dokunun.
  2. Açılan bölümde sizden e-postanızı, telefon numaranızı ya da kullanıcı adınız istenecektir. Bunlardan birini arama çubuğuna girin.
  3. Giriş Bağlantısı Gönder butonunu seçin.
  4. E-posta adresinize hesabınıza yeniden girmenizi sağlayacak mail gönderilecektir. Buradan gelen linkle Instagram şifrenizi yenileyebilirsiniz.
  5. E-postanıza girin ve “Şifrenizi Yenileyin” bölümüne tıklayın.
  6. Açılan ekranda yeni şifrenizi girebilir ve hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

Masaüstü Versiyon

Masaüstünde şifre değiştirme, uygulamada şifre değiştirmekle birebir aynı olmaktadır. Nasıl yapabileceğinize gelin birlikte bakalım.

  1. Instagram web sitesine gidin ve “Şifreni mi unuttun?” bölümüne dokunun.
  2. Açılan pencerede şifre sıfırlama sayfası açılacaktır. Şifresini unuttuğunuz hesabın e-postasını, telefon numaranızı ya da kullanıcı adınızı girerek ilerleyin.
  3. Bilgilerinizi girdikten sonra, aşağıdaki “Giriş Bağlantısı Gönder” bölümüne dokunun.
  4. Instagram şifre yenileme linki e-postanıza otomatik olarak gönderilir. E-postada yer alan “Şifrenizi Yenileyin” butonuna dokunun.
  5. Açılan ekranda yeni şifrenizi girebilir ve Instagram hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

Instagram Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Instagram Şifre Değiştirme Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Instagram’da şifrenizi değiştirirken dikkat etmeniz gereken birçok önlem bulunmaktadır. Bunlardan en önemli nokta olanı ise yeni şifrenizin ne olacağıdır. Yeni bir şifre belirlerken güvenliğiniz açısından bazı şartlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu önemli şartlara tek tek bakabiliriz.

  • Öncelikle Instagram’ın sizden istenilen şifre özelliklerinden bahsedebiliriz. Instagram en az 6 karakter içeren bir şifre üretmenizi talep etmektedir. En az 6 karakter içeren bu şifrede rakam, harf ve özel karakterler bulunmalıdır. 6 karakterden kısa yada rakam içermeyen bir şifre yazmanız durumunda şifre onaylanmaz. Şifre değiştirme yaparken bunları göz önünde bulundurabilirsiniz.
  • Şimdi de güçlü bir şifre oluşturmak için bilmeniz gereken önemli noktalara da göz atalım. Tekrardan aynı şifreyi yazmamak önemli noktalardan biridir. Geçmişte kullandığınız şifreleri kullanmamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Yeni bir şifre üretmek her zaman daha iyi olumlu bir seçenek olmaktadır. Özellikle de daha öncesinde benzer bir şifre kullanırken hesabınız ele geçirilmiş olduysa.
  • Instagram sizden minimum 6 karakter içeren bir şifre istemektedir. Ancak en az 12 karakter içeren bir şifre kullanmak hesabınızı daha güvenli hale getirmektedir.
  • qwerty123456.,” gibi şifreler kullanmanızı tavsiye etmeyiz. Bu tarz tahmin edilebilir şifreler, hesabınızın daha kolay bir şekilde ele geçirilmesine neden olabilir. Daha yaratıcı ve klavyede tahmin edilemeyen bir şifre bulmak güvenliğinizi arttıracaktır.

Şifre Güvenliği

Güçlü bir şifre yaratmak kadar, yeni şifrenizi korumak da önemli hususların başında gelmektedir. Şifrenizi nasıl olası saldırılardan koruyacağınıza gelin birlikte bakalım.

  • Şifrenizi düzenli olarak belli aralıklarda değiştirin. Instagram da sizden belirli aralıklarla şifrenizi yenilemenizi istemektedir. Bazen de Instagram, güvenlik kontrolleri sırasında birçok önlem almaktadır. Şifrenizin çalınabilme ihtimaline karşı sizden şifrenizi değiştirmenizi isteyebilmektedir. Böyle bir bildirim alırsanız, şifre ve hesap güvenliğiniz için şifrenizi kesinlikle değiştirmenizi tavsiye ederiz.
  • Şifrenizi kimseyle paylaşmamalısınız. Şifrenizi başka kişi veya web siteleriyle paylaşmak oldukça riskli olabilmektedir. Özellikle aynı şifreyi farklı uygulamalarda kullanmamalısınız. Önemli bilgilerinizin ele geçirilmesi gibi bir sorunla karşılaşabilirsiniz.
  • E-postanızın güvenli olduğundan emin olmalısınız. E-postanıza başka bir kişinin erişimi bulunuyorsa, bu kişi diğer bütün hesaplarınıza da ulaşabilmektedir. Bütün e-posta adreslerinizin şifrelerinin birbirinden farklı olması gerekmektedir. E-postalarınıza sadece siz erişebilmelisiniz. Bu konuya çok önemli davranmalısınız.
  • İki faktörlü kimlik doğrulamasını açmanız sizlere daha güven sağlayacaktır. Biri hesabınıza erişmeye çalışsa da e-postanıza veya telefonunuza bir doğrulama kodu gönderilmektedir. Bu kod, sizden başka herhangi biri hesabınıza girmeye çalıştığında size bilgi gönderecektir. Genellikle gelen mesajda “Bu siz değil misiniz?” yazan bir kısım görebilirsiniz. O yazıya tıkladığınızda Instagram hesabınızı güvenceye altına alabilmeniz mümkün olacaktır.
Instagram takipçi sayınızı arttırmak için Instagram Takipçi Satın Al hizmetinden yararlanabilmeniz mümkündür. Ayrıca yine etkileşimlerinizi arttıracak beğeni, yorum, izlenme satın alabilirsiniz. Bu gibi birçok Instagram hizmetine de yine buradan ulaşabilirsiniz.

Sonuç

Yukarıdaki yazımızda, Instagram şifre değiştirme yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ele aldık. Instagram günümüzün en aktif kullanılan platformlardan biridir. Dolayısıyla siber saldırıların en çok gerçekleştiği sosyal medya uygulaması konumundadır. Bu platformda kendinizi korumak için güçlü bir şifreye ihtiyacınız bulunmaktadır. Yazımızda bahsettiğimiz önerilere uyarak güçlü bir şifre oluşturabilirsiniz. Bu sayede hesabınızın güvenliğini arttırabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Instagram Şifre Değiştirme Yaparken Nelere Dikkat Etmem Gerekir?

Instagram şifre değiştirme yaparken şifrenizin 6 karakterden uzun olmasına özen gösterin. Rakamlar, semboller ile büyük/küçük harf içermesine dikkat etmeniz gerekmektedir. Diğer birçok detaydan yukarıdaki yazımızda detaylı bir şekilde bahsettik.

Instagram Şifremi Unuttum Hesabıma Nasıl Giriş Yapabilirim?

Instagram hesabınıza birkaç kolay adımda giriş sağlayabilirsiniz. Yapmanız gereken “Giriş Yap” sayfasındaki “Şifreni mi unuttun?” linkine tıklamak ve adımları takip etmek olacaktır.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nedir?

İki faktörlü kimlik doğrulama, Instagram hesabınızı güvenceye alan bir özellik konumundadır. Bu özellik aktif olduğunda hesabınıza başka biri giriş sağlamaya çalıştığında telefonunuza bildirim gelmektedir. Siz bu bildirimi onaylamadan, hesabınıza giriş sağlanması mümkün olmayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu