Instagram Destek

Instagram’da Çekiliş Koşulları Nasıl Belirlenir?

Instagram her geçen gün hesap büyütmek ve daha fazla kişiye ulaşmak için geliştirilen farklı taktiklerle kullanılmaktadır. Son dönemlerin takipçi yükseltmek için kullanılan en önemli taktiklerinden biri çekiliş düzenlemektir. Instagram’da çekiliş koşulları başta olmak üzere birçok faktörü bünyesinde barındıran çekiliş gönderileri büyük bir ilgi görmektedir. Hediye edilecek olan ürünün büyüklüğüne göre katılım gösteren kişi sayısı da farklılık gösterir. Instagram’da çekiliş düzenlemek ve bu çekilişin katılım koşullarını belirlemek için bazı taktiklerin uygulanması gerekir. Çekilişi düzenlemeden önce hangi hediyenin verileceği konusunda kısa bir araştırma yapmak ve daha fazla etkileşim alacak hediyeleri seçmek önemlidir.

Instagram’da Çekiliş Yapma

Yüksek takipçili ve etkileşimli bir hesaba sahip olmak ve kullanıcı adının markalaşmasını sağlamak için uygulanacak olan en etkili taktiklerden biri çekiliş yapmaktır. Birçok markanın ve fenomenin uyguladığı bu yöntemle birlikte Instagram hesabı kısa sürede büyüyerek birçok insan tarafından bilinir hale gelir. Yapılacak olan çekiliş için öncesinde bir hazırlık çalışması ve araştırma süreci geliştirilmelidir. Öncelikle çekilişi yapacak olan hesabın bunu hangi amaçla gerçekleştireceğine karar vermesi ve bu doğrultuda bir hediye seçmesi gerekir. Instagram’da hemen herkesin çekiliş etkinliği yaptığı son günlerde diğer hesapların içerisinden sıyrılmak için özgün ve maddi açıdan ulaşımı zor hediyeler seçilmelidir.

Çekilişin Amacını Belirleme

Instagram’da çekiliş düzenleme sürecine başlamadan önce kullanıcının çekiliş amacını belirlemesi gerekir.
Instagram çekilişleri kapsamında;

  • Takipçi arttırma
  • E-posta abonesi kazanma
  • Yorum ve beğeni alma
  • Web sitesine trafik çekme
  • Blog sitesine yönlendirme gibi amaçlar söz konusu olmaktadır.

Bu amaçlar göz önünde bulundurularak yapılacak olan çekiliş için açıklayıcı bir metin yazılmalıdır. Verilen amaçlardan bir ya da birkaçı beraber kullanılabilir. Örneğin, çekiliş gönderisi paylaşıldıktan sonra açıklama kısmına gönderiyi beğenme, kaydetme, hesabı takip etme ve yorum yapma gibi kriterler eklenebilir. Bunlar çekilişin koşullarını oluşturmakla beraber, bu koşulları zorlayıcı bir faktöre dönüştürmemek gerekir.

Ödül Belirleme

Instagram’da yapılacak olan çekilişin ödülü maddi açıdan ne kadar büyük olursa katılım da o kadar çok sağlanır. Özellikle teknoloji ürünleri çok fazla rağbet görmekle beraber, özgün tasarımlı ürün satışı yapan bir sayfanın kendi ürünlerinden birini hediye etmesi de çekilişe oldukça yüksek katılım sağlanmasına neden olabilir. Ürün hediye etmenin yanı sıra e-ticaret sitelerinden alınmış olan kuponlar da hediye edilebilir. Böylelikle kişiler kendi ihtiyaçları doğrultusunda harcama yapmış olurlar. Kuponun değeri ne kadar yüksek olursa katılım da o kadar yüksek olacaktır. Instagram’da çekiliş yapmadan önce verilecek olan hediyenin kişinin elinde hazır olması ve tanıtımını yapmak için ayrı bir gönderi oluşturması gerekir.

Instagram Çekilişinde Katılım Koşullarını Belirleme

Instagram’da çekiliş düzenleyebilmek için katılım koşullarının açıklandığı bir metin yazılmalıdır. Bu metnin anlaşılabilir ve açıklayıcı olması oldukça önemlidir. Katılım koşullarının basit tutulması, çekilişe olan katılımın daha fazla olmasına yardımcı olur. Çok karmaşık olan çekiliş gönderileri katılımcıların vazgeçmesine neden olabilmektedir. Buna bağlı olarak katılım koşullarının bir kaç adımda tamamlanabiliyor olması tavsiye edilir.

Instagram’da yüksek takipçili hesaplar tarafından uygulanan çekiliş gönderileri genelde hesabı takip etme, gönderiyi beğenme ve altına arkadaş etiketleme üzerine kurulmuştur. Kimi hesaplarda arkadaş etiketleme kısmı 3 kişiden oluşurken kimi hesaplarda 1 kişiden oluşur. Birden fazla hesabın katkı sağlayarak düzenlediği çekilişler katılımcıların çok fazla hesabı takip etmeleri istendiğinden dolayı rağbet görmeyebilir. Bu durum göz önüne alınarak tek ya da en fazla 2 hesap birden çekiliş düzenlemesi yapmalıdır. Sosyal Evin web sitesi kullanıcılara çekiliş yapabilmeleri için gerekli hizmeti sunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu