Pinterest Destek

Pinterest Profilinizi Görüntüleyenleri Bulma

İnternette görsel konusunda en etkili içerikleri içerisinde barındıran görselleri Pinterest’te bulabilmek mümkündür. Son dönemlerde bu sosyal medya platformunu kullanan kullanıcıların en merak ettiği konular arasında pinterest profilinizi görüntüleyenleri bulma sorusu yer almaktadır.

Pinterest Nedir?

İlgi alanlarına göre görsellerin pinler şeklinde kodlandığı ve kullanıldığı sosyal medya platformu olarak bilinen Pinterest, Pin (panoya iğnelemek, asmak) ve İnterest (ilgi çekebilen herhangi şey) kelimelerinden oluşmaktadır.

İlgi çeken ve beğenilen görseller panoya iğnelenerek asılarak gruplanır ve GIF, küçük boyutlu video gibi paylaşımlara da izin veren Pinterest, ilk olarak 2009 tarihinde Ben Silbermann, Paul Sciarra ve Evan Sharp tarafından ele alınarak geliştirilmiş bir sosyal medya platformudur.

Pinterest Nedir? Ne İşe Yarar? ile alakalı yazılmış içeriğimizi okumanızı tavsiye ediyoruz.

Özellikle kuruluşundan sonraki iki yıllık süreçten sonra yıl 2011’i gösterdiğinde kullanıcılar tarafından artarak popülaritesini katlamış bir platformdur. 2020 yılında kadın kullanıcıların sayısının fazlalığı ile 400 milyon kullanıcıyı geçmiştir.

Pinterest Profilinizi Görüntüleyenleri Bulma
Pinterest Profilinizi Görüntüleyenleri Bulma

Pinterest Kullanırken Bilinmesi Gereken Terimler

Her sosyal medya platformunun belirli terimleri bulunmaktadır.

Pinterest kullanılırken bilinmesi gereken bazı terimler şöyledir;

  • Pin İt/ Pinle: Beğenilen bir görseli kendi pano alanına asma adımıdır.
  • Pano: Birbirine benzeyen ve ilgi alanlarından oluşan görselleri belirli isimlerle oluşturulan ve gruplandırılan pinlerin toplandığı alandır.
  • Pin: Panoya iğnelenen her görsele verilen isimdir.
  • Repin: Tıpkı Twitter’da ki Retweet işlemi gibidir. Bir kişinin pinlediği bir görseli paylaşma adımıdır.

Gibi terimlerin Pinterest uygulaması kullanılırken bilinmesi gerekenlerdir. Bu terimler uygulamayı da rahat kullanmaya yardımcı adımlardan birisini oluşturmaktadır. Sosyal medya platformlarından Pinterest kendine özgü terimleri ile de farklılık yaratmaktadır.

Pinterest Hesabı Oluşturmak

Pinterest uygulamasını kullanmaya başlayabilmek için en önemli adım bir Pinterest hesabı açılması gerekmektedir. Pinterest uygulamasını indirerek yahut internet üzerinden pinterest sayfasına girerek hesap oluşturabilmek mümkündür. Bir Pinterest hesabı oluşturduktan sonra ilgi alanları belirlemenizi isteyen platform, bu ilgi alanlarına göre pinler göstereceğinden ilgi alanlarını doğru seçmek önemlidir.

Daha sonra açılan Pinterest sayfasında istenilen ve beğenilen görseller adı seçilerek oluşturulacak olan pano sistemine kaydedilmektedir. Eklemek istenilen kişilerin pinleri üzerinden bu kişilerin panolarını ve pinlerini görmek bu kullanıcı hakkında ve pinleri hakkında bilgi edinebilmek açısından önemli olmaktadır. Oluşturulan hesapta kişisel zevklere göre düzenlenebilmekte ve kullanılmaktadır.

Pinterest Neden Kullanılmalı

Popüler sosyal medya platformlarından birisi olan Pinterest’in kullanım sebepleri şöyledir;

  • İşletmeler İçin Tanıtım İmkanı
  • Eğitici- Öğretici
  • Eğlenceli ve Komik
  • Sosyalleşme Aracı

Maddeleri içerisinde özellikle de görsel açıdan etkileyici görsellere yer vermesinden dolayı sıklıkla kullanıcı sayısını artıran bir platform olmaktadır.

Pinterest Ana Sayfa Akışı

Pinterest platformu kaydedilen pin ve panolara göre ana sayfa akışını düzenleyen bir sosyal medya aracıdır. İlgilenilen ve kaydedilen pinlere göre oluşturulan ana sayfa da yeni yeni pinler görebilmek mümkündür. Beğenilen pinler üzerinden de ana sayfa değişebilmektedir.

Pinterest Profilinizi Görüntüleyenleri Bulma
Pinterest Profilinizi Görüntüleyenleri Bulma

Pinterest Profil Görüntüleme

Kaydedilen pin, pano ve daha birçok şeyi Pinterest platformundaki hesapta görebilirsiniz. Yine bunun yanında kimlerin takip edildiği ve kimlerin takip ettiğini görebilmeye imkan vermektedir. Profili herkes görebilirken gizli panolar görünmezdir. Gizli panoları sadece siz kendi hesabınızda baktığınızda görebilirsiniz.

Pinterest Profilini Görüntüleyenleri Bulma

Pinterest uygulamasında bir hesap oluştururken işletme profili oluşturduktan sonra pinler ve hesap olmak üzere istatistikleri takip edebilmek olasılığı bulunmaktadır. Bunu yaparken sadece pinlere erişim ve hesaba erişimin etkilerini izlemek mümkündür. Aksi şekilde Pinterest hesabındaki profilinize kimin baktığı ya da pinlerinizi kimin incelediğini bilmek hesabınızı o hesaplardan birisi takip etmedikçe mümkün değildir.

Sık Sorulan Sorular

Pinterest Ücretli mi?

Kullanımı kesinlikle ücretsizdir. Dilediğiniz gibi kayıt olabilir ve pinleyebilirsiniz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu