Pinterest Destek

Pinterest’te Satış Nasıl Yapılır?

Pinterest görsel bir arama motorundan çok daha fazlasıdır. Pinterest aynı zamanda bir alışveriş sitesidir. Pinterest’te satış nasıl yapılır? Hadi öğrenin ve bu platformun tüm olanaklarını kullanın.

Bazıları Pinterest’i kıyafet fikirleri ve motive edici platform olarak kullanmaktadır. Ancak Pinterest çok güçlü bir çevrimiçi alışveriş aracıdır. Pinterest’te inanılmaz bir satış ortamı vardır.
 
Sınırsız yukarı kaydırmaya teşvik eden bir yer olarak Pinterest’in gücü inanılmazdır. Platformu ciddiye alın ve işletme sayfanıza önem verin. 8 basit adımda Pinterest’te ürün satmaya başlayın!

Neden Pinterest’te Ürün veya Hizmet Satmalısınız?

Pinterest, yalnızca ilham olarak kullanacağınız bir araçtan çok daha fazlasıdır. Pinterest satış yeriş olarakta kullanılmaktadır.
 
2010 yılında piyasaya sürülen platform, son yıllarda çok popüler hale gelmiştir. Pinterest geliştiricileri, kullanıcı deneyimini göz önünde bulundurmaya ve markalar için daha fazla özellik eklemeye devam etmektedir.
 
Pinterest perakendeci firmalara için ideal seçimdir. Satış potansiyeli asla hafife alınmamalıdır. Hafife alınmamasının nedenlerini şimdi sizlerle paylaşıyorum.

Hızlı Yükseliş

Pinterest, 460 milyon kullanıcıya sahiptir. Bu olağanüstü bir büyümedir. Çok sayıda işletme sahibine uygulamaya katılmaları için ilham vermektedirler.
 
Araştırmalara göre, Pinterest’in pazarlama etkinliği 2021 ile 2022 arasında %140 artış göstermiştir. Çok sayıda yatırımcı Pinterest 2022’ye çok daha fazla zaman ve para yatırmayı hedeflemektedir.

Alışveriş Vitrini

Pinterest, sosyal medyanın ve vitrin alışverişinin olağanüstü bir şekilde harmanlanmış halidir. Kullanıcıların yaklaşık %50’si Pinterest’i online satın alma sitesi olarak görmektedirler.
 
Pinterest yatırım yapmak için inanılmaz bir araçtır. Bu yazımıza yıllar sonra denk geldiğinizde bunu anlayacaksınız. Hizmeti kaç milyon kişinin kullandığını düşünürsek, bu çok fazla potansiyel müşteri demektir.

Alışveriş Dükkanı

Pinterest doğrudan satış yapma konusunda Instagram’dan erken davranmıştır. Daha öncesinden doğrudan platformda satış yapmanıza olanak tanımaktadır. Pinterest’ten sonra, çeşitli platformlarda bu özelliği kendi uygulamalarına eklemişlerdir.
 
Pinterest, potansiyel müşterileri başka bir yere yönlendirmenize gerek kalmadan site içinde alışveriş imkanı sağlamaktadır. Bu özellik şimdilik yalnızca ABD’de bulunmaktadır.
Pinterest, müşterilerin ödeme yapmadan önce alışverişi bırakma riskini en aza indirmek için sürekli çalışmalar yapmaktadır. Bu sayede benzersiz ve sorunsuz bir alışveriş deneyimi oluşturmanıza olanak tanır.

Son Teknoloji

Pinterest’e yenilenen ilgi, her zamankinden daha fazla kullanan kişi olduğu demektir. Şirket, yeni özellikler sunarak sürekli olarak bu durumu güncellemektedir.

Artırılmış gerçeklik kullanarak kullanıcılarının makyaj malzemelerini test etmelerine olanak sağladı. Bu özelliği kullanarak, bir rujun dudağınızda nasıl duracağını görebilirsiniz.

Bunu denemek için şu adımları uygulayın:

  1. Pinterest uygulamasına giriş yaptıktan sonra, arama motoruna “Lipstick, Make up, vb.” yazın.
  2. Karşınıza “Try On” seçeneği veya ” Gülen Yüz Emojisi” çıkacaktır. Yazıya veya emojiye dokunun.
  3. Kameranızın açılmasına izin verin. Keyifli denemeler dileriz.

Pinterestte Satış Nasıl Yapılır?

Son teknoloji demişken, Pinterest’in Ocak ayında tanıttığı özelliği de sizler göstermek isterim. Bu özellik almak istediğiniz ev eşyaları veya mobilyaları gerçeklik ile görmenizi sağlamaktadır. Türkiye’de uygulanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Pinterest’te Satış Nasıl Yapılır?

Pinterest Alışveriş Özellikleri

Pinterest, uzun yıllar boyunca alışveriş yanlısı olmuştur. 2013 yılında, markaların web sitelerinden Pinterest içeriklerine veri çeken Rich Pins sunuldu. 2015’te, 2018’de Ürün Pinleri olarak yeniden adlandırılan “satın alınabilir pinler”i eklediler. Pinterest’te Satış Nasıl Yapılır? konusuna geçmeden önce satın alma yollarından bahsedelim.

Pinterest kullanıcılarının uygulama kullanarak satın almalarının 4 yolu vardır.
  1. Pano Alışveriş
  2. Pin Alışveriş
  3. Arama Motoru Alışveriş
  4. Marka Sayfaları Alışveriş

Şimdi bu yolları size tek tek anlatacağım.

Pano Alışveriş

Kullanıcı ev dekorunu veya moda panosunu ziyaret ettiğinde, mağaza sekmesi kaydettiği pinlerdeki ürünleri kullanıcıya göstermektedir. Tam olarak bu ürünler stoklarda yoksa, Pinlerden ilham alan ürünleri size sunacaktır.

Panolar oluşturararak ilgilerindeki ürünleri göreceklerdir. İşletmenizin Pinlerini düzenlemek için panoları kullanın. Bu sayede kullanıcılar profilinizde kolayca gezinebilecekler veya fikirlerinizi keşfedebilecekler.

Pinterest Pano Nasıl Oluşturulur?

  1. Profilinize giriş yapın ve “Panolar‘a dokunun.
  2. Pano oluştur‘a veya “+” seçeneğine dokunun.
  3. Panonuz için bir isim yazın. Panoyu gizli tutmak istiyorsanız “Gizlilik” seçeneğinin yanındaki kutuya dokunun.
  4. Başlangıç ve bitiş tarihi eklemek için “Tarih Ekle“‘ye dokunun.
  5. Oluştur‘a dokunun.

Pinterest’te Satış Nasıl Yapılır?

Pin Alışveriş

Kullanıcılar Pinterest’te Pinlere göz atarken, hem görünüm hem de odalar için ilgili ürünleri görmek için “Benzer ürünler“‘e dokunabilir.

Arama Motoru Alışveriş

Mağaza sekmesine artık arama sonuçlarından kolayca erişilebilir. Pinterest kullanıcıları “yaz kıyafetleri” veya “ev ofis” araması yaparsa, sekmeye kolayca ulaşır. Alışveriş seçeneklerini görebilir.

Stil Kılavuzları Alışveriş

Pinterest, “oturma odası fikirleri” ve daha fazlası için kendi stil kılavuzlarını oluşturmaktadır. Bunun amacı, Pinner’ların tam olarak ne aradıklarını bilmeseler de ürünleri bulmalarına yardımcı olmaktır.
Pinterest’te Satış Nasıl Yapılır?

Pinterest’te Satış Nasıl Yapılır?

Pinterest’te satış nasıl yapılır? sorusunun cevabına geldik. Şimdi bu soruyu cevaplandıralım. Satış yapmanın aşamaları bulunmaktadır. Bu yazımda, Pinterest’te satış yapmanın en iyi yollarından bazılarını listeledim. Hep birlikte aşamaları inceleyeceğiz.

Pinterest gibi platformlarda satış yapmayı düşünüyorsanız, ürünle ilgili her detayın yer aldığı profesyonel bir online mağaza kurmanız gerekecektir.

Merak etme! Mağazanızı kurmak için profesyonel bir tasarımcı olmanıza gerek yok. Çevrimiçi olarak sunulan birçok e-Ticaret web sitesi oluşturucu bulunmaktadır. Kaydır ve bırak özellikleriyle bir çevrimiçi mağaza oluşturmak basittir. Shopify ve BigCommerce gibi şirketler, kullanıcılarına çevrimiçi mağazalarını kurmalarında hazır şablon sunar.

  1. Doğru kategoriyi bulmak
  2. Çevrimiçi Mağaza oluşturmak
  3. İşletme hesabı oluşturmak
  4. Markayı sağlamlaştırmak
  5. Estetik görüntü oluşturmak
  6. Ürün kataloğu oluşturmak
  7. Zengin pinler kullanmak
  8. Pazarlama stratejileri kullanmak

Şimdi bunları tek tek inceleyelim. İncelemeden önce videoya göz atabilirsiniz.

Doğru Kategoriyi Bulmak

Pinterest’te Satış Nasıl Yapılır? sorusunda ilk yapmanız gereken aşama budur. Bu, herhangi bir marka kurallarının önemli bir parçasıdır, ancak en çok Pinterest’te önemlidir. Mağaza kurmadan önce hedef kitlenizi ve içerik stratejinizi göz önüne alın. Doğru adımları attığınızdan emin olun.
 
Farklı toplulukları ve markanızın nereye konumlandıracağınızı keşfetmek için Pinterest’te biraz zaman geçirin. İster yazlık moda tutkunları ister yüzyılın ortası modern ev eşyası sevdalıları!

Çevrimiçi Mağaza Oluşturmak

Pinterest’te Satış Nasıl Yapılır? Pinterest hesabınızdan iş yapabilmek için bir çevrimiçi mağazanız olduğundan emin olmanız gerekmektedir.

Elbette ürününüzle ilişkili olarak, Etsy’yi çevrimiçi mağazanız olarak kurabilirsiniz. Birçok işletme sahibinin yapmış olduğu gibi Etsy mağazanızı Pinterest’te pazarlayabilirsiniz.

Online mağazamızı hallettikten sonra bir sonraki aşamaya geçelim.

İşletme Hesabı Oluşturmak

Bir Pinterest kişisel hesabına sahip olmak, bir işletme hesabına sahip olmakla aynı değildir. Kişisel hesapta, sadece pinleri kaydedebilirsiniz ve popüler konuları görebilirsiniz. Öte yandan, Pinterest işletme hesabında analitiği ve en iyi pinleri görebilirsiniz. Ayrıca, reklam yayınlayabilirsiniz.

Bir Pinterest işletme hesabı oluşturabilirsiniz. Bu hesabı kişisel hesabınızla bağlayabilir veya tercih etmezseniz bağımsız bir işletme hesabı olarak kalabilir.

Markayı Sağlamlaştırmak

Pinterest profilinizin markanızla bir bütün olduğundan emin olun. Bu, kullanıcı adınız ve profil fotoğrafınızdan, iletişim bilgilerinize kadar hepsini kapsamaktadır.

Profilinize zaman ayırmanız ve özen göstermeniz gerekmektedir. Markanızın kolayca tanınması gerekmektedir. Bu sebepten, Pinterest’te ürün satmak için marka sağlamlaştırmak çok önemlidir.

Ücretsiz olan ve sayfanıza mavi tik ekleyen Doğrulanmış Satıcı Programına da başvurabilirsiniz. Bu, markanıza platformda daha güvenilir izlenim kazandıracaktır.
 
Doğrulanmış bir Pinterest hesapları şu şekilde görünmektedir:

 

Pintereste Satış Nasıl Yapılır?

Estetik Görüntü Oluşturmak

Gerçekten eşsiz bir alışveriş sitesi olmasına rağmen, özünde Pinterest görsel bir arama motorudur. Bu, gönderilerinizde SEO başlıklarını göz önünde bulundurmanızı gerektirmektedir. En önemlisi de Pinterest’te satış yapmak için kaliteli bir görsel kimlik oluşturmanız gerektiğidir.

Estetik açıdan başarı olmuş sayfaları sizler için ekledik. Kaliteli ve hoş görünüyorlar. İlham alabilirsiniz.

Pinteresste Satış Nasıl Yapılır?

Ürün Kataloğu Oluşturmak

Pinterest’te satış yapmak için ürün kataloğunuz bulunması gerekmektedir. Pin eklemeye başlamadan önce, Pinterest mağazanızı kurmanın çok önemli bir adımı daha bulunmaktadır.

Bu işlem, Ürün Pinleri oluşturmak ve Pinterest’te bir katalog oluşturmak için kullanılan bazı önemli bilgileri içeren bir e-tablolar gerektirir.

Ürünün e-tablosunun 7 adet şartı vardır:
  1. Benzersiz kimlik
  2. Ürünün adı
  3. Ürünün açıklaması
  4. Ürün URL
  5. Görüntü URL
  6. Fiyat
  7. Stok durumu
Pinterest’in zorunlu alan veya isteğe bağlı genel nitelik tablolarına bu link üzerinden ulaşabilirsiniz. https://pinterest-e-tablolar

Zengin Pinler Kullanmak

Pinterest satış için zengin pinler kullanmak zorundasınız.

Bir ürün e-tablosu, Pinterest’inizi güncel tutmanın en iyi yoludur. Ayrıyeten uygulamadaki birçok özel özelliğe erişmenin farklı bir yolu daha bulunmaktadır. Parmaklarınızın ucunda çok sayıda özellik bulunmaktadır.

Zengin Pinler Oluşturmak

Zengin Pinler, web sitenizdeki bilgileri Pinlerinize otomatik olarak senkronize etmektedir.
Zengin Pinleri şu şekilde ayırt edebilirsiniz:
  • Yakından bakıştaki görüntünün üstünde ve altında bulunan ekstra bilgiler
  • Akışınızdaki kalın yazı tipi

Orijinal web sitesinde bir değişiklik meydana geldiğinde, zengin Pin bu değişikliği yansıtacak biçimde güncellenir. Zengin Pinler, tüm Pinterest kullanıcıları tarafından faydalanılan ücretsiz bir üründür.

Kullanmaya başlamadan önce zengin Pinler için başvuru yapmanız gerekmektedir. Amacı; verilerinizin düzgün bir şekilde senkronize edildiğinin kesin olduğunu anlamaktır. Yaptığınız başvuru 24 saat içinde işleme alınmaktadır.

Zengin pin oluşturmak için linki ziyaret edebilirsiniz: https://zengin-pin-olusturmak

Pazarlama Stratejileri Kullanmak

Pinteres’te satış yapmak için pazarlama stratejileri önemlidir.

Markanızı tanıyorsunuz ve markanızla ne yapmak istediğinize tam olarak karar verdiniz. Pazarlama bilginizi Pinterest panolarına aktarmanın şimdi tam zamanıdır. Etiketleme çılgınlığına siz de katılın ve ürünlerinizi sabitleyin. Doğru etiketlemeler yaparak uzun yol katedebilirsiniz.
Pinterest, ücretsiz gönderim veya ürün puanları gibi ayrıntıları etiketleyen markaların, ödeme sayısını iki katına arttırdığını belirtmiştir.
Siteyi ürünlerle spam yapan bir marka olmayın. Siz bir Pinterest hesabı olan bir markasısınız.

Sonuç

Pinterest’te Satış Nasıl Yapılır? konusunu ele aldık. Çoğu kullanıcının Pinterest uygulamasından haberi yok. Türkiye böyle bir pazarda yer almalıdır. Reklamlar ve pinler sayesinde bile sitemizi her yere duyurabiliriz. Kullanalım, uygulayalım, kazanalım. Görüşlerinizi heyecanla bekliyorum 🙂

Pinterest ile Türkiye'den Satış Yapabilir miyim?

Türkiye’den de satış yapılmaktadır. Etys şirketini kullanarak satış yapabilirsiniz. Pinterest’te Satış Nasıl Yapılır? yazımızdaki aşamaları uygulayın.

Pinterest Hizmeti Sağlıyor musunuz?

1 ay içinde Pinterest hizmetlerimiz aktif olacaktır. Pinterest hizmetlerimiz şunlar olacaktır: Pinterest Takipçi, Pinterest Board Takipçi, Pinterest Beğeni, Pinterest RePin

Pinterest Hizmetinizi Nasıl Ulaşabiliriz?

Tüm hizmetlerimize bu siteden ulaşabilirsiniz: https://sosyalevin.com

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu