Twitter Destek

Twitter Şifre Değişikliği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Son dönemlerde el değiştirmesi ile de gündeme sık sık gelen Twitter, uzun yıllardır kullanılan en popüler sosyal medya uygulamaları arasında bulunuyor. Twitter kullanılırken güvenlik ve gizlilik önlemlerine dikkat edilmesi gerekiyor. Bu sebeple twitter şifre değişikliği hakkında bilinmesi gerekenler de oldukça önemlidir. Şifre değişikliği oldukça dikkat edilmesi gereken bir konu olarak biliniyor. Tüm kullanıcılar bu değişikliğin öncesinde ve sonrasında neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgi sahibi olmak istiyor.

Twitter Şifre Değişikliği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bir çok kişi şifre işlemlerinde değişiklik yaparken bunların tam olarak nasıl yapılacağını bilmiyor. Özellikle örnek vermek gerekirse;

  • Şifre değişimi sonrası diğer oturumların kapatılması.
  • Şifre değişikliği sonrasında gelen mailin kontrol edilmesi ve silinmesi gerekir. (Sonrasında mailinize erişen biri, şifreyi ben değiştirmedim diyerek hesabınızı kontrol altına alabilir)

Twitter’da Nasıl Şifre Değiştirilir?

Twitter şifre değişikliği hakkında bilinmesi gerekenler için öncelikle Twitter şifresinin nasıl değiştirildiğinin bilinmesi gerekiyor.

 Twitter’da şifre değiştirmek için şu adımlar takip edilmelidir:

  • Twitter uygulamasında şifre değiştirebilmek için öncelikle mevcut şifrenin bilinmesi gerekiyor.
  • Twitter profili üzerinde bulunan Ayarlar sekmesinden güvenlik ve şifre bölümüne gelinerek buradan şifre değiştirme talebinde bulunulabilir.
  • Burada mevcut şifre istenecektir. Mevcut şifre girilmelidir. Yeni şifre bölümüne de yeni oluşturulan parola yazılmalıdır.
  • Eğer böyle bir sayfa çıkmadıysa e postaya bir bağlantı gönderilecektir. Bu bağlantı yeni parola oluşturmak için açılacaktır. Bu bağlantıya ulaşabilmek için de e posta adresinin güncel olduğundan emin olunması gerekiyor.

Tüm bu adımlar sırası ile takip edildiğinde Twitter şifresi kısa sürede rahatlıkla değiştirilebiliyor.

Twitter Şifre Değişikliği Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Twitter Şifre Değişikliği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Twitter Şifre Oluşturma Kriterleri Nelerdir?

Twitter’da yeni bir şifre oluşturulurken de şifre değiştirme işlemi yapılırken de twitter şifre değişikliği hakkında bilinmesi gerekenler dikkate alınıyor. Yeni bir parola oluşturulurken güçlü bir şifre yazılması gerekiyor. Güçlü şifre kriterleri içerisinde büyük harf, küçük harf, sembol ve sayı kullanımı yer alabiliyor. Ancak burada önemli olan nokta şifre iki ayrı alana yazılarak aynı olup olmadığı kontrol edildiği için aynı şifreyi girmek.

Twitter Şifre Unutulursa Ne Yapılır?

Twitter’da şifre değiştirmek bazen şifre unutulduğu için gerçekleştiriliyor. Bu durumda hesap içinde değil hesap dışında bir talep oluşturuluyor. Yine de twitter şifre değişikliği hakkında bilinmesi gerekenler burada da adım adım uygulanıyor. Aşağıdaki adımlar ise şifresini unutup da değiştirmek isteyenler için belirtiliyor:

  1. Bu aşamada Twitter hesabınızı tespit edebilmek için öncelikle üç bilgiden bir tanesini mutlaka istiyor. Bu üç bilgi ise kullanıcı adı, e posta adresi ya da telefon numarası olarak belirtiliyor.
  2. Bu bilgilerden bir tanesini yazarak hesap tespiti yapılabiliyor. E posta kullanılan hesaptaki güncel e posta olmalı ve telefon da hesapta aktif olan numara olmalı. Eğer bu bilgiler yoksa doğrudan kullanıcı adı yazılmalı.
  3. Kimlik tespiti sonrasında e mail adresine bir posta gönderiliyor. Bunun dışında eğer erişim yoksa cep telefonuna bir kod da gönderilebiliyor. Twitter bu kodu girmenizi istiyor. Eğer girerseniz hesabı açıyor.
  4. Hesap açıldıktan sonra yeni şifre oluşturulabiliyor. Ancak bu bilgilerden hiçbirine erişim yoksa Twitter hesaba erişim izni vermiyor.
  5. Tüm bu aşamalar Twitter şifresinin değiştirilebilmesini sağlıyor ve bu sayede kullanıcılar unuttukları hesaplarına da rahatlıkla erişim sağlayabiliyor.
Twitter Şifre Değişikliği Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Twitter Şifre Değişikliği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

E Posta ile Şifre Değiştirme

Twitter şifre değişikliği hakkında bilinmesi gerekenler kapsamında en önemli nokta e posta kullanımıdır. Kullanılan e postanın şifresi bilinmeli ve aktif bir şekilde kullanılıyor olmalıdır.

Telefon Numarası ile Şifre Değiştirme

Twitter, e posta ile olduğu gibi telefon numarası ile de açılabiliyor. Ayrıca şifre değişikliklerinde e postaya erişim yoksa telefon numarası da kullanılabiliyor. Ancak bu durum için telefon numarasının hesapta aktif bir halde olması gerekiyor. Twitter şifre değişikliği hakkında bilinmesi gerekenler bu şekilde birbirinden ayrılıyor ve yine bu şekilde sıralanıyor.

Sık Sorulan Sorular

Hesabım Çalındı Ne Yapmalıyım?

Bu konuda hazırlamış olduğumuz Twitter Hesabı Nasıl Kurtarılır? içeriğimizi okumanızı tavsiye ediyoruz.

Şifremi Hangi Periyotlarla Değiştirmeliyim?

6 aylık periyotlarla şifre değişikliği yapmanız hesabınız açısından daha güvenli olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu