Telegram Destek

Telegram Hesap Silme Nasıl Yapılır? 2024

Telegram hesap silme işlemi farklı nedenlerden kaynaklı gerçekleşebilir. Yeni bir hesap açma, uygulamayı kullanmaya ara verme gibi temel nedenlerden dolayı hesap silme işlemi su şekilde gerçekleştirilebilir.

Hesap uygulama üzerinden gizlilik ve güvenlik seçeneğine girdikten sonra hesap güvenliği ile ilgili çeşitli seçenekler kişinin karşısına çıkar. İlgili bu seçeneklerden Telegram hesap silme linkini bularak aşağıya doğru kaydırmak gerekir.

Ardından hesabı sil seçeneğini bulduktan sonra üzerine tıklamak gerekir. Ardından hesap silme konusunda onay için telefon numarasının girilmesi gerekir. Hesabı silme nedenini belirttikten sonra kalıcı olarak hesabı sil butonuna tıklamak yeterlidir.

Bu işlem onaylandıktan sonra hesap kalıcı olarak silinir ve bütün veriler Telegram sunucularından kalıcı olarak kaldırılır.

Telegram silme işlemi son derece basit ve kolaydır. Silme işlemi gerçekleştikten sonra bütün veriler ortadan kaldırıldığı için kişinin önemli bilgilerini kayıt altına alması ya da yedeklemesi gerekir.

Telegram Hesabı Nasıl Silinir?

Telegram hesabı silmek için link tercih edilebilir. Bu şekilde daha güvenli ve kalıcı olarak hesap kapatılabilir. Hesabı geçici şekilde dondurmak da mümkündür. Bu şekilde hesap kullanıcısı belirlediği tarihe kadar Telegram hesabını kullanım dışı bırakabilir.

Telegram Hesap Silme : Android

Telegram hesabı silme işlemi için öncelikle kişinin Telegram uygulamasını açması ve silmek istediği hesapla oturum açması gerekir. Ardından sağ üst kısımda bulunan üç çizgiye dokunup ayarlar seçeneğinden gizlilik ve güvenlik kısmına giriş yapması gerekir.

Hesap güvenliği ile ilgili çeşitli seçenekler ile karşılaşıldığında aşağı doğru kaydırmak ve hesap sil seçeneğini bulmak gerekir. Ardından hesabı silmek için telefon numarası ve geçerli bir neden belirttikten sonra kalıcı olarak hesabı sil seçeneğini tıklamak yeterli olur.

Telegram Hesap Silme : Android

Telegram Hesap Silme : iPhone

Telefonda Telegram uygulamasını açmak ve ayarlar menüsüne gitmek gerekir. Ardından ilgili bölümde bu kadar süre uzaktaysam hesabımı sil  seçeneği ya da hesabı hemen sil seçeneği bulunmaktadır. Kişi kendi isteğine bağlı olarak ilgili alana tıkladıktan sonra hesap silme işlemi gerçekleştirilir.

Bilgisayar Üzerinden Telegram Hesap Silme

Telegram hesap silme linki ile hesabı kalıcı olarak kapatmak mümkündür.

Bilgisayar üzerinden hesap silme adımları için öncelikle hesap silme linkine tıklamak ve ardından telefon numarasını ilgili alana yazmak gerekir. Ardından telefona gevelen güvenlik kodunu girdikten sonra silme düğmesine basarak işlem gerçekleştirilir. Bu kısımda sayfa yeni bir hesap kapatma sayfasına yönlendirilecektir. Bu kısımda son olarak silme nedeniyle yazarak ve hesabımı sil düğmesine tıklayarak kalıcı olarak Telegram hesabı silme gerçekleştirilebilir.

Telegram silme linki sayesinde basit bir şekilde hesap silmek mümkündür.

Bilgisayar Üzerinden Telegram Hesap Silme

Hesap Silme Linki

Hesap silme linkine ulaşmak için ayarlar sonra gizlilik ve güvenlik kısmına giriş yapmak gerekir. Ardından kişi telefon numarasını belirtip onay kodunu aldıktan sonra geçerli bir sebebini belirterek hesabını kalıcı olarak silebilir.

Sık sorulan sorular

Telegramı Silince Ne Olur?

Telegram hesabını sildikten sonra bütün veriler içerisinde silinir. Kişi verileri çeşitli yollardan kopyalayıp güvence altına almadan hesabını silmemesi önerilir.

Telegram Hesabı Sildikten Sonra Tekrar Açılır Mı?

Telegram hesabı silindikten sonra tekrar açılması mümkün değildir. Kalıcı bir şekilde hesap silindikten sonra yeniden farklı bir e-posta ile hesap açılması gerekir.

Telegram Hesap Silme Kodu Gelmezse Ne Yapmalı?

Telegram hesap silme kodu gelmediğinde yapılması gereken ilgili hususlar aşağıda maddeler halinde yer alır.

  • Cihazı açıp kapatmak
  • Uygulamanın ön belleğini temizlemek
  • Cihazın uçak modunu kapatmak
  • Rahatsız etmeyin modunu kontrol etmek
  • Sinyal gücünü kontrol edip telefon numarasının doğru yazıldığından emin olmak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu