Telegram Destek

Telegram Nasıl Kullanılır?

Kullanımı tamamen ücretsiz mesajlaşma uygulaması olan Telegram’dan bahsedeceğiz sizlere. iOS ve Android işletim sistemlerine sahip olan cihazlarda kullanılabilmektir. Ancak önemli olan noktası ise Telegram kullanımı özelliği bulunan masaüstü sürümüdür. Bu içeriğimizde sizlere Telegram Nasıl Kullanılır? bunu detaylarıyla açıklayacağız.

Mobil cihazlarınızda kullanabildiğiniz tüm özellikleri hiçbir kesinti olmadan masaüstü cihazınızla kullanmanız mümkündür. Öne çıkan özellikleriyle dikkatleri çekmeyi başaran ve üye sayıları günden güne artmaktadır. Bu içeriğimizde Telegram Nasıl Kullanılır? konusunu ele alacak ve Telegram’ın popülerleşmesini sağlayan özellikleri inceleyeceğiz.

Telegram Nasıl Kullanılır?

Telegram, özellikle son dönemlerde yükselişe geçmiş bir mesajlaşma ve arama uygulamasıdır. Güvenlik altyapısı ve bulut tabanlı bir uygulama olması da dikkatleri çekmektedir. Telegram’ın en sık kullanılan özellikleri arasında gruplar bulunmaktadır. Toplamda 200.000 kişiye kadar gruplar oluşturabilmeniz mümkündür. Gelişmiş mesaj ve arama özellikleri ile Telegram diğer uygulamalara kıyasla bir adım öne çıkmaktadır.

Telegram Nedir?

Telegram, bulut tabanlı ve güvenlik odaklı bir mesajlaşma ve arama uygulamalarından biridir. Son dönemde diğer uygulama ihlallerinin gündeme gelmesi nedeniyle değişiklikler uygulanmıştır. Bu da Güvenlik odaklı bir hizmet anlayışıdır. Bu sayede üye konuşmalarına erişim sağlanamamaktadır.

Bulut tabanlı sistemi sayesinde uygulama içerisinden veriler aktarılabilmektedir. Dosya, video, fotoğraf gibi cihazlarda yer kaplayan medyaları kendi bulut sistemine yedeklemektedir. Kullanıcılar tarafından sorunsuz bir şekilde eşleşme sağlanması mümkündür. Telegram kullanıcıları aynı zamanda uygulamayı diledikleri cihazdan aynı anda kullanabilmektedirler.

Telegram’ın dikkatleri üzerine çekmesini ve popülerleşmesinin birçok sebebi bulunur. Bunlardan en etkileyici özelliklerinden bazıları şunlardır:

  • Gelişmiş Güvenlik ve Gizlilik Sistemi
  • Bulut Tabanlı Sistem
  • Görüntülü ve Sesli Konuşma
  • Konum İletme
  • Mesajları Hem Kendinden Hem Karşı Taraftan Silebilme Özelliği
  • 200.000 Kişiye Ulaşabilen Gruplar ve Kanallar
  • Yüksek Boyutlu Dosya Alma ve Gönderme
  • Mesaj Şifreleme
  • Mesajları Düzenleme
  • Süreli Mesaj Gönderebilme
  • Son Görülme Kapatma
  • Kullanıcı Adıyla Görüşme Yapma
  • Bilinmeyen Numara Engelleme
  • Masaüstü Uygulaması
  • Ekran Görüntüsü Bildirimi
  • Gizli Sohbet Özelliği

Telegram Nasıl Kullanılır?

Telegram Nasıl Kullanılır?

Telegram’ın birden çok özelliklerini deneyimlemek için uygulamayı yüklemeniz gerekmektedir. Telegram Nasıl Kullanılır? sorusuna kullanıcılar cevaplar aramaktadırlar.

Uygulamayı kullanmaya başlamanız için ilk olarak yapmanız gerekenler bulunmaktadır. Uygulamayı mobil veya masaüstü olarak indirmeniz gerekmektedir. İndirme işleminden sonra güncel telefon numaranızla ilerlemeniz gerekmektedir.

Telefon numaranızın güvenliği konusunda oldukça güvenilir bir uygulamadır. Ayrıca uygulama içerisinde telefon numaranızı gizleyerek kullanıcı adınızla görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer mobil cihazlarda Telegram kullanımı öğrenmek isteyen kullanıcılar şu adımları takip etmelidir:

Telegram Hesap Oluşturma Adımları

  1. Uygulamayı açtığımızda karşımıza gelen ilk “Start Messaging” kısmına tıklayarak ilerleyelim.
  2. Açılan ekranda telefon numaramızı doğru ve eksiksiz girmemiz gerekir.
  3. Ardından girmiş olduğumuz telefon numarasına gelen kodu girelim.
  4. Daha sonrasında uygulamamın kullanacağı hizmetlere izin vermeniz gerekmektedir.
  5. İzinlerle beraber gizlilik protokolünü de onayladıktan sonra hesabınız aktif olacaktır.
  6. Son olarak kullanıcı adı ve profil fotoğrafı gibi bilgilerinizi tamamlayabilirsiniz.

Telegram Web

Eğer masaüstü cihazlarda Telegram kullanımı öğrenmek isteyen kullanıcılar şu adımları takip etmelidir:

  1. İlk etapta Telegram Web sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Burada bulunan “PC / Lunix için Telegram” yada “MacOS için Telegram” seçeneklerini seçebilirsiniz. Sizlere uygun olanı indirebilirsiniz.
  2. Ardından indirdiğiniz uygulamayı başlatın.
  3. Açılan ekranda “Start Messaging” yazına tıklayarak sonraki bölüme geçiş sağlayın.
  4. Eğer Telegram uygulaması telefonunuzda bulunuyorsa uygulamayı açın.
  5. Uygulama içerisinde ayarlar kısmından “Cihazlar → QR Tara” seçeneğine tıklayın.
  6. Bu şekilde kolaylıkla masaüstü Telegram uygulamasını aktif bir şekilde kullanabilirsiniz.

Telegram Web

Telegram uygulaması hesabınız bulunmuyor ise masaüstü kullanım içinde hesap oluşturmanız mümkündür. Tekrar bu adımları takip edebilirsiniz.

  1. Karşınıza çıkan QR Tarama seçeneğini kullanamayacağınızdan dolayı alt kısımda bulunan “Or Log In Using Your Phone Number” bölümüne tıklayın. Türkçe karşılığı olarak “Telefon Numarası İle Oturum Aç” kısmından giriş sağlayabilirsiniz.
  2. Daha sonrasında telefon numaramızı doğru ve eksiksiz girin ve ilerleyin.
  3. Gelen kodu “Code” bölümüne doğru bir şekilde girerek hesabınızı aktifleştirebilirsiniz.

Telegram Grup Üyeliği Nedir? Grup Üye Sayıları Önemli midir?

Telegram’ın mesajlaşma ve arama özelliklerinin en başta geleni ve dikkat çekici olanı bulunmaktadır. Bu gruplardaki kullanıcı sayılarıdır. Peki Telegram Nasıl Kullanılır? sorusunun merak edilmesinin esas sebeplerinden başında gelmektedir.

Telegram grupları, kuruluş amacına göre farklı konularda çeşitli özellikleri bulunmaktadır. Yapıldığı ve birçok kişiyle etkileşimde bulunulabilen kanal özellikleri taşımaktadır. Bu gruplar içerisinde sohbet etme veya dosya paylaşma gibi etkileşimleri bulunur. Yanında grup sahiplerinin reklamlar aracılığıyla gelir elde etmesi mümkündür. Telegram’da gruplara ulaşmak ise oldukça kolaydır. Uygulama içerisindeki arama butonu kullanılarak gruplar bulunabilir.

Telegram gruplarınızın etkileşim oranlarını arttırmak istiyorsanız bunun için grup üyelerine ihtiyacınız vardır. Sosyal Evin sitemizde, Telegram grup üyelerinin sayısını arttırma hizmetleri bulunur.

Grup üyeliği paketi satın alındığında üye sayılarının artması ve potansiyel grup üyelerinin ilgisini çekebilmektedir. Bu sayede reklam alma oranlarınız artabilmektedir.

Ayrıca Sosyal Evin sitemiz üzerinden alınan grup üyeleri, organik profillerdir. Bundan dolayı herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Satın alma süreçleri de oldukça güvenlidir.

Sosyal Evin sitemiz üzerinden Telegram Kanal Üyesi Satın Al kısmından kolayca ulaşabilirsiniz. İçeriğe bu bağlantıdan ulaş: sosyalevin.com/telegram-kanal-uyesi-satin-al/

 

Telegram Grup Üyesi Nedir?

Uygulama içerisinde farklı amaçlarla kurulmuş olan gruplara üye olan kişiler bulunur. Bunlara Telegram grup üyesi denir. Bu grup üyeleri sayesinde grup sahiplerinin etkileşimleri ve kitleleri artmaktadır.

Telegram'daki Üye Sayılarının Avantajları Nelerdir?

Telegram üye sayıları arttıkça etkileşim oranları artmakta ve alınan reklamlardan gelir elde etmeniz mümkündür. Kanal ve grupların bilinirliği artarken farklı sosyal medya uygulamalarda da artabilmektedirler.

Telegram Grup Üyesi Satın Almak Güvenli midir?

Sosyal Evin sitemiz gibi güvenilir, hızlı ve kaliteli işlem sağlayabilmeniz mümkündür. Gruplara tanımlanan üye hesapları tamamen organik profillerden oluşmaktadır. Hiçbir zararı da bulunmamaktadır. Ayrıca sitemiz üzerinden aldığınız tüm paketler güvenilirdir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu