Twitter DestekGenel

Tweet Düzenleme Özelliği Nasıl Kullanılır?

Twitter dünyasında tweetlerin yeri her zaman ayrıdır. Twitter sosyal medya platformunda sıklıkla tercih edilen uygulamalardan biridir.

Twitter dünyasında hesapların zaman zaman atmış oldukları tweetleri düzenlemeleri gerekir. Tweet düzenleme için ilgili tweete gidip gönderiniz sağ üst tarafında bulunan üç nokta seçeneğine tıklayıp ardından ilgili menüden düzenle seçeneğine geçmek gerekir. Düzenleme işleminin ilgili şartlarını tamamladıktan sonra işlem sonlanır.

Tweet Düzenleme Nedir? Neden Bu Kadar İlgi Çekiyor?

Tweetler Twitter dünyasında yer alan bir gönderilir. Bu gönderileri hesaba paylaştıktan sonra düzenlemek gerekebilir. İlgili gönderinin sonradan düzenlemesi için bir saat gibi bir süre tanınır.

Gönderilerin başarılı bir şekilde düzenlendiğini onaylayan ilgili mesajı ekranda gördükten sonra tweet düzenleme işlemi başarılı bir şekilde sonlanmıştır. Bir başka kullanıcının atmış olduğu orijinal tweetin retweetlemesi söz konusu olduğunda o tweeti silmek mümkündür.

Tweet Düzenleme Nedir? Neden Bu Kadar İlgi Çekiyor?

Tweet Düzenleme Özelliğinin Amacı

Atılmış olmayan tweetleri düzenlemek ve yeniden yapılandırmak twitter kullanıcılarına verilmiş olan bir özelliktir. Gönderiler gönderildikten sonra en geç 1 saat içerisinde düzenlenebilir. Bu sınır Twitter’da en eski gönderileri koruma altına almak ve hesabın etkileşimini sabit tutmaktır.

Twitter sosyal medya platformu olarak sıklıkla tercih edilen uygulamalardan biridir. Twitter’ı yöneten kişilerin almış oldukları karar neticesinde Twitter uygulamasındaki tweetlerin düzenlenmesi konusunda bir esneklik yoktur. Yapılan açıklamalara göre en geç 1 saat içerisinde gönderilmiş olunan tweetlerin düzenlenmesi mümkündür. Fakat bir saati geçen tweetlerin düzenlenmesi mümkün değildir.

Pek çok kişi hesabının daha düzenli güzel görünmesini ister. Hal böyleyken gönderilerin daha dikkat çekici ve güzel görünmesi gerekir. Hesabın daha profesyonel hale gelmesi ve pek çok kişi tarafından ilgi çekici olması için zaman zaman atılan tweetlerin düzenlenmesi ve yeniden gözden geçirilmesi gerekebilir.

İşte bu durumda sunulmuş tweet düzenleme özelliği ile kullanıcılar çok daha bilinçli bir şekilde hesaplarını kontrol edebilirler. Pek çok yönden artı sağlayan bu özellik sayesinde hesaplar daha güvende olur.

Tweet Düzenleme Sınırlamaları

Tweetleri düzenlemek hesabı daha görünür kılmak ve düzenli hale getirmek için Twitter uygulamasının sunduğu bir artıdır. Fakat bu artının belli başlı sınırlamaları vardır. Eski gönderimleri düzenleyebilmek mümkün değildir. Bir saat içerisinde gönderilmiş olan bütün gönderimler yeniden düzenlenebilir yazıları değiştirilebilir ve belli başlı oynamalar yapılabilir.

Twitter Tweet Düzenleme Mümkün mü?

Twitter’da yer alan ve bir saat içerisinde gönderilmiş olan tweetleri düzenlemek mümkündür. Tweet’lerin gönderilmesi ve sonradan karar değiştirilerek yeniden yapılandırılması mümkündür. Eskiden düzenleme özelliği olmadığında gönderilmiş olan tweetlerin yeniden silinip yeniden gönderme işlemlerini yapmak gerektiğini söylemek mümkündür. Artık bu özellikle böyle bir durum söz konusu değildir ve tarihe karışmıştır.

Gönderilmiş olunan tweetlerin daha düzenli hale getirilmesi mümkün kılan bu özellik sayesinde pek çok hesap kullanıcısı hesabını güvenli olarak yönlendirebilmesi mümkündür.

Twitter Blue Nedir?

Twitter blue mavi tık alan hesap kullanıcılarına sunmuş olan bir özelliktir. Bir nevi Twitter olarak geçen fakat daha farklı premium özelliklere sahip olan bu uygulama ile Twitter’ı kullanmak çok daha eğlencelidir.

Twitter uygulamasında mavi tık alan kişilerin çok daha görünür hale geldiği ve hesaplarını aktif şekilde kullandığını söylemek mümkündür. Twitter dünyasında kalıcı olarak yer sahibi olabilmek amacıyla bireysel olarak belli bir ücret karşılığında alınan mavi tiklerin kullanımını daha profesyonel hale getiren Twitter Blue uygulaması içeriği aynı Twitter gibidir.

Twitter Blue Nedir?

Twitter Blue Tüm Özellikleri

Twitter hesabı üzerinde mavi tık alan kullanıcılara sunulan özellikler uygulamanın daha rahat şekilde kullanılmasına yardımcı olur.

Twitter blue uygulamasının sunmuş olduğu ve beraberinde gelen avantajlar aşağıda maddeler halinde yer alır.

  • Mavi tık alma ile beraber tweet düzenleme özelliği sunar.
  • 60 dakikalık video yükleyebilme özelliği sunar.
  • Reklamsız ve en popüler makale ve yazıları ulaşabilme imkanı beraberinde gelişmiş okuma modu sunulur.
  • İlgili sohbetleri sabitleyebilme ve paylaşılan tweetleri geri alabilme gibi pek çok artı sunar.
  • Hesabın yapmış olduğu yorumların en üstte görünmesi gibi ek bir artı da Twitter Blue ile sunulur.

Tweet Düzenleme Nasıl Yapılır?

Tweet düzenleme yapabilmek için öncelikle hesabın içerisinden ilgili tweeti açmak gerekir. Ardından ilgili seçili olan tweetin üzerinde bulunan sağ üst köşede yer alan gönderi düzenle seçeneği ile gövde metinde bulunan bütün düzenlemeleri yapmak mümkündür.

Kimler Twitter’ın Tweet Düzenleme Özelliğini Kullanabilir?

Mavi tık alabilme imkanı olan kişiler ve Twitter Blue uygulamasında olan kişiler bu tweet düzenleme özelliğini kolay bir şekilde yapabilir.

Aşağıda sizlere Twitter hakkında merak edilen en sık soruları derledik. Daha detaylı bilgi için sitemiz üzerinde yer alan diğer yazılara da göz atabilirsiniz.

Twitter Düzenlenebilir Mi?

Bu sorunun cevabına evet yanıtını vermek mümkündür. Twitter hesabında yer alan tweetleri en geç 1 saat içerisinde düzenlemek mümkündür.

Tweet Yanıtlama Nasıl Yapılır?

Yanıtlamak istenilen gönderiyi bulduktan sonra yanıtta simgesine tıklayıp direkt olarak ilgili mesajı yazmak ve tekrardan yanıtla öylesine tıklayarak bu mesajı göndermek mümkündür.

Twitter’da Gündeme Tweet Nasıl Atılır?

Twitter camiasında gündemde olan bir konu hakkında açık net objektif bir şekilde kişileri yermeden ve düz bir şekilde fikirleri ifade eden gönderiler yapmak gerekir. Gündemde yer alan konuları içeren tweetler paylaşmak son derece önemlidir.

Twitter’da yer alan ve ana sayfada bulunan tweetlerin hakkında bir gönderi paylaşmak için tweet’in ayrıntılarında bulunan paylaş simgesine dokunmak ve ardından direkt mesaj gönder seçeneği ile açılır menüde göndermek istenilen kişinin ismini ya da önerilen hesaplarda bulunan bir ismi seçmek gerekir.

Bu işlemin ardından mesajınıza yorum ekleme seçeneğini kullanarak mesaj yazıp ardından gönder butonu ile ilgili tweeti göndermek mümkündür.

Twitter’da Gündeme Tweet Nasıl Atılır?

Twitter Premium Ne İşe Yarar?

Twitter premium daha kolay şekilde tweet atmayı ve gönderilerin en üstte yer alması gibi pek çok işleve yarar. Twitter uygulamasını profesyonel hale getirebilmek amacıyla tercih edilen ve pek çok özellik ile daha işlevsel bir kullanım söz konusudur.

Twitter’da Düzenleme Nasıl Yapılır?

Twitter’da düzenleme işlemleri yapmak için öncelikle ilgili tweeti bulmak ve gönderenin sağ üst kısmında bulunan 3 noktaya tıklayarak buradan gönderiyi düzenle seçeneğini aktive ederek ilgili yazılı metni düzenlemek mümkündür.

Twitter Premium Ücreti Ne Kadar?

Twitter premium ücreti ortalama olarak aylık 8 dolar ve yıllık 48 dolar olarak değişir. Premium özellik sayesinde pek çok artı sunulur. Uygulamanın daha eğlenceli ve aktif hale gelmesi için sunulan bu artılar sadece premium kullanıcılara özeldir.

Bu yazımızda sizlere tweet düzenleme özelliği nasıl yapılır sorusunu ve pek çok merak edilen soruları cevapladık.  Twitter uygulaması için merak ettiğiniz diğer sorular adına açıklayıcı cevaplar bulmak istiyorsanız sitemizde yer alan diğer yazılara göz atabilirsiniz.

Düzenlediğiniz Tweetlere Destek İçin Sosyal Evin

Sosyal Evin ile Twitter’da rakipsiz bir sosyal medya deneyimi yaşayın! “Twitter takipçi hilesi“, “Twitter beğeni hilesi” ve “Twitter retweet hilesi” özellikleriyle hesabınızı anında güçlendirin. Kendinizin sosyal medyada öne çıkmasını sağlayacak bu hizmetlerle, etkileşiminizi maksimize edin. Hızlı ve güvenilir yöntemlerimizle takipçi sayınızı artırın, tweetlerinizin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayın. Sosyal Evin size bu süreçte profesyonel bir şekilde destek olacaktır. Sosyal Evin ile yalnız değilsin!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu