Instagram Destek

2021 Instagram Trendleri Nelerdir?

Gün geçtikçe her gün bir şey popüler oluyor ve trend listelerine giriyor. Bunu belirleyen aktif Instagram kullanıcıları ver fenomenler ise trendlere yön veren isimler. Öyle ki trend deyip geçmeden önce gerçekten de insanların günlük hayatında da etkili olan bu gündem özellikle kıyafetler üzerinde etkili. Pek çok alan ve konuda trendin bulunduğu sosyal medya üzerinde ise 2021 yılında neler trend oldu?

Canlı Yayınlar

Covid19 pandemi süreci boyunca tüm dünyada kapanma olmuştu. Eve kapanan ve tüm gün telefon ile vakit geçiren insanlar tek uğraşı sosyal medyada komik videolar izleyerek veya videolar çekerek eğlenebilmişti. İşte bu süreç trendlerin ayyuka çıktığı bir döneme imza attı ve bilhassa gamer ve fenomenlerin gece saatlerinde açtığı canlı yayınlar ile popüler oldu. Geç saate kadar dünyanın her yerinden insanların toplanıp sohbet ettiği bir ortama dönüşen bu alemde canlı yayınlar vasıtası ile çok fazla para kazanıp üne kavuşanlar da olmuştur.

IG TV

Instagram TV özelliği ile uzun dakikaları bulan yayın, söyleşi, belgesel hatta kısa diziler bile platform üzerinde yayınlanmaya başladı. Belki de 2021 Instagram trendleri nelerdir? sorusuna en popüler cevaplardan biri olarak türemiştir. Sevdiği sanatçı veya ünlünün ıg TV yayınını merakla izleyen kullanıcılar böylelikle uygulamayı trendlere taşıyarak gündem olmasını sağladı.

Hikayeler Kısmı

Çok çeşitli ve eğlenceli efektler ile renklenen hikayeler instagramın en rağbet gören özelliğidir. İnsanların fotoğraflarını çekerek komik ve eğlenceli efektler ile paylaşması trend olmasını sağlamıştır. Bunu fark eden Instagram ise hikayeler kısmını düzenleyerek yeni özellikler getirmiş ve kullanma sayısını artırmak için reklamlar ile de tanıtıma açmıştır.

Reels

Pandemi döneminde evde duran insanlar en çok tik tok kullanmaya başladı. Instagramı bile solmayan tıktok en fazla kullanıcıya ev sahipliği yapan popüler uygulamalardan biri oldu. Tiktok’u bu kadar kısa sürede ünlü yapan ise kısa ve ilizyon içeren videolardır. Kullanıcıların kendi hayatlarından kesitler ile paylaştığı bu videolar talep görmüş ve tıktok kullanım oranını arttırmıştır. Yine Instagram konuya alternatif olarak Reels bölümünü geliştirmiştir.

Tıpkı tıktok gibi kısa ve ilizyon içerikli videoları paylaşan fenomenler ilgi odağının yeniden Instagrama çevrilmesi için bir zemin hazırlamıştır. Ana kaynak olarak yine tiktok kullanan Instagram reelsde paylaşılan ve aslında tıktok alıntılı olan videoları ise yine platforma yönlendirmektedir.

Shop Özelliği

Ülkemizde daha sonra keşfedilen ve kullanıma sunulan bu özellik ile e-ticaret unvanına sahip olan sayfalar Shop kullanarak daha hızlı satış yaparak güvenilir not almayı da başarıyor. Böylece Instagram ticaret için bir uygulama olmuş olup sitelere yönelimin azalması hedefleniyor.

Link Paylaşımı

En fazla para kazanan ve ihtişamlı hayatlarını tüm sosyal ağ üzerinde paylaşan influencer kesim sayesinde herkes bu işi yapmak istemiş ve link paylaşımı olayını arttırmak sureti ile her 10 bin takipçiye ulaşan ünlü markaların ürünlerini hikayeye ekleyerek reklam yapma hakkı kazanmıştır. Bu sayede daha fazla kitleye ulaşan ve influencer olma yolunda daha sağlam atan kişiler uygulamadaki bu özelliği trend haline getirmiştir.

Bir süre sonra markaların bunalıp dur dediği bu durum satış temsilcileri için de kazanım yolu olmuş, kurumsal firmaların satış rakamlarını patlatmıştır. İnternetten alışverişi arttıran ve ürünlerin güvenilirliği hakkında sorgulama gereği duymayan kullanıcılar ise durumdan memnun olup şikayet etmemektedir.

Yarışmalar

Instagram sadece bir post paylaşım sitesi değil pek çok aktivitenin ana merkezi konumundadır. Zira dans yarışmalarından müzik yarışmasına, yemek pişirmeden eğlenceli komik oyunlara kadar pek çok yarışma düzenlenmekte ve bu durum gün geçtikçe trend hale gelmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu