YouTube Destek

Youtube Nasıl Para Kazanıyor?

Video paylaşım platformlarından olan youtube ile ilgili youtube nasıl para kazanıyor? Sorusu sıkça sorulan ve cevabı merak edilen sorular arasında yer alıyor. Youtube e-mail sağlayıcılar, sosyal medya hesapları gibi insanların yoğun kullandığı uygulamaların ücretsiz olarak kullanımının olduğunu görüyoruz. Peki, bu uygulamalar neden ücretsiz olarak hizmet veriyor. Bu şekilde hizmet vererek nasıl gelir elde edebiliyorlar.

Uygulamaların ücretsiz hizmet vermesinin altında mutlaka başka bir kanaldan gelir elde etme çabası vardır. Ücretsiz kullandığımız e -mail adreslerinde veri toplama, ücretsiz kullandığımız sosyal medya hesaplarında reklam ve tanıtım faaliyetlerini gerçekleştiği hemen herkes tarafından biline bir husustur. Diğer taraftan sosyal medya hesaplarından reklam yapan kullanıcılarında hem kazandırdığı hem kazandığı açıkça görülüyor.

YouTube Nedir?

Youtube başlangıçta sadece video paylaşımı platformu olarak hizmete başlayan youtube sonrasında canlı yayın hizmeti, kanal açma yüksek çözünürlükte video paylaşımı gibi uygulamaları gibi hizmetleri sunan sosyal medya platformlarıdır. Youtube milyonlarca çalışanı bulunuyor. Neden mi çünkü bu platformlarda video paylaşımı yapan her kullanıcı aynı zamanda youtube farklı videolar kazandırarak bu platforma hizmet etmiş oluyor. Peki, youtube bu paylaşımlardan nasıl gelir elde edebiliyor?

YouTube Nasıl Para Kazanıyor?

Sosyal medyaların temel gelir kaynağı diğer klasik medya kuruluşlarında olduğu gibi reklam ve tanıtım faaliyetleridir. Youtube video aralarında yayınladığı reklam filmlerinden ciddi anlamda gelir elde eden bir kuruluştur. Sosyal medya hesaplarının yaygın kullanılmasıyla birlikte reklam ve tanıtım faaliyetlerinin bu platformlara taşındığı ve yine bu platformlarda daha çok etkileşim aldığı görülüyor.

Görsel ve basılı yayın organlarında reklam fiyatlarının oldukça yüksek olduğu biliniyor. Bu itibarla özellikçe küçük ölçekli işletimlerin reklam bütçesin küçük olduğundan daha uygun fiyatlı olan youtube reklamlarını tercih edebiliyor. Ayrıca youtube kullanıcılarının milyonlara ulaştığı değerlendirildiğinde; verilen reklamın da binlerce kişiye ulaşması beklenen bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

YouTube tarafından yayınlanan içeriğe göz atabilirsiniz: youtube.com/nasil-para-kazaniyor/

Youtube Nasıl Para Kazanıyor?
Youtube Nasıl Para Kazanıyor?

YouTube Hangi Kanallardan Gelir Elde Ediyor?

Youtube’nin gelir kaynaklarını şöyle sırlayabiliriz,

  • Reklam ve tanıtım faaliyetlerinden
  • Kullanıcılara sunulan Premium özelikte yayınlardan
  • Ücretli video yayınlarından

Youtube video yüklemesi yapan birçok kişi genel olarak popüler olma amacı güderek video yüklemesi yapıyor. Kullanıcıların buradan gelir elde etme düşüncesi ikinci planda yer alıyor.

Ancak yüklenen videoların izlenme sayısı fazla olan videolar için youtube o kullanıcıya elde ettiği gelirden bir kısım ödeme yapabiliyor. Bu kazan kazan politikasının en iyi örneği olarak karşımıza çıkıyor. Birçok kullanıcın youtube hesabı olması ve yine bu kullanıcıların aktif kullandığı kanalarının olması youtube reklam ve tanıtım faaliyetlerinde daha çok gelir elde etmesine katkı sağlıyor.

Youtube Nasıl Para Kazanıyor?
Youtube Nasıl Para Kazanıyor?

YouTube Reklamlardan Hangi Yöntem ile Gelir Elde Ediyor?

Youtube kullandığı özel yazılımlar vasıtasıyla kullanıcıların sisteme yüklediği videoların arasına kısa süreli reklam yayınlarını ekliyor ve video izleyen kullanıcıların reklamı izlenmesi sağlanıyor. Yayınlanan reklamların izlenme süresi veya reklam linkleriyle siteye ulaşılması gibi veriler youtube’nin veri sayfasında bulunuyor. Bu anlamda youtube reklam yayınlarını yaparken video içeriği ile reklam sektörünün uyumlu olmasına dikkat ettiği biliniyor.

YouTube Premium Üyelikten Kazanç Elde Ediyor!

Youtube yine özel yazlım kullanarak reklam izlemek isteyemeyen kullanıcıları için farklı bir opsiyon sağlayarak belli bir ücret karşılığında Premium üyelik tanımlıyor. Bu üyeliği gerçekleştiren kullanıcılar hiç bir şekilde reklam yayınlarıyla karşılaşmıyor ve kesintisiz olarak video içeriğini izleyebiliyor. Youtube de reklamsız olarak film veya müzik dinelmek isteyen kullanıcıların ücret ödeyerek Premium youtube abonelik işlemini gerçekleştirebiliyor. Youtube bu premium üyelik için ücretsiz deneme yayının da kullanıcılarına sunuyor.

Sık Sorulan Sorular

Youtube Vergisi Ne Kadar 2022?

Youtube Vergisi Ne Kadar 2022? hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için ilgili içeriğimizi okumanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu