Instagram Destek

Dikkat Çekici Instagram Biyografi Nasıl Yazılmalıdır?

Dikkat çekici ınstagram biyografi hazırlamak profilinize gelen ziyaretçi sayısını büyük bir oranda arttıracaktır. Bu araştırmalar neticesinde de kanıtlanmış bir bulgudur. Çünkü yazılar ya da ekledikleriniz insanların ilgisini çeker, sayfanızı incelemeye ve takip etmeye bile başlayabilirler. Güzel bir Instagram biyografisi oluşturmak ilk başka çok kolay gözükebilir. Fakat üstüne çok düşünmek gerekir, altında farklı detaylar bulunmaktadır.

Dikkat çekici bir biyografi sayesinde profilinize gelen ziyaretçi sayısı artar, hesabınız ile alakalı ilk izlenim saniyeler içinde oluşur. Mükemmel bir biyografi ilk izlenimi dikkat çekici hale getirecektir. Birkaç püf noktayı takip ederek sayfanızı ziyaret edenlerde pozitif bir izlenim yaratabilirsiniz.

Gerçek İsim Yazmak

Dikkat çekici bir Instagram biyografisi oluşturmak istiyorsanız öncelikle gerçek isminizi yazmanız gerekir. Instagram kullanıcı adınız ne olursa olsun profilinizde gerçek isminiz yazarsa daha dikkat çekici olur. Bu durum sayfalar içinde geçerlidir. Sayfanızın ismini açık ve anlaşılır bir şekilde biyografinize yazabilirsiniz. Bu sayede kişiler sizi irk gördükleri zaman ilk izlenimle beraber daha çok akılda kalırsınız.

Instagram’da şirketinizi ya da markanızı bulmak isteyenler büyük ihtimalle isminizle arayacaktır. Arama bölümüne sizin isminizi yazınca 1. sırada sizin hesabınızın çıkmasını istiyorsanız biyografinize adınızı yazmanız gerekir. Çünkü arama işlemlerinde sadece isim ve kullanıcı adı dahil edilmektedir. Biyografide yazan isim hesabınızın gerçek olduğunun da bir göstergesi olacaktır.

Nitelikleri Yazmak

Nitelikleri yazmak biyografinin olmazsa olmaz parçalarından biridir. Eğer doğru kelime ve cümleleri bulabilirseniz markanızın ne olduğu, ne işle uğraştığınız açıkça belli edilebilir.

Nitelik olarak;

  • Uzmanlık alanı
  • Hobiler
  • İlgi alanları
  • Hizmet/ürün satışı varsa onlar hakkında genel bilgi yazılmalıdır.

Takipçilerinizin dikkatini çekecek farklı deneyimlerde yazabilir ve üzerinize daha çok ilgi toplayabilirsiniz. Bu sayede gelen ziyaretçiler sizi daha fazla tanır ve takip etmeye başlar. Eğer sayfanızı yeni açtıysanız takipçi satın alabilir ve güvenirliğinizi arttırabilirsiniz. Dikkat çekici biyografi de takipçi sayınızı destekleyecektir.

Anahtar Kelime Kullanımı

Biyografinizde anahtar kelime kullanabilirsiniz. Bu arana bilirliğinizi ve gerçek zamanlı erişiminizi arttıracaktır. Aynı zamanda keşfete düşme ihtimaliniz ve takipçi sayınızda da artış gözlemlenir. Aramalarda sadece isim ve kullanıcı adı yer alır fakat anahtar kelime kullanılması da tavsiye edilir. Özellikle belirli bir hedef kitleniz varsa onların dikkatini çekecek anahtar kelimeler kullanabilirsiniz. Bu noktada hedef kitlenizin ilgi alanlarını ve hangi alanda hizmet verdiğinizi düşünün. Instagramı kurumsal olarak kullanıyorsanız ona uygun anahtar kelimeler kullanmanız gerekir, insanlar ilk izlenimde sizi ve hesabınızı daha iyi anlayacaktır.

Site Linki Koymak

Site linki koymak dikkat çekici bir biyografinin olmazsa olmazıdır, tabi bir siteniz varsa. Takipçileriniz sayfanıza ilk girdiğinde link görürlerse buranın kaliteli ve işlevsel bir yer olduğunu anlar. Kendi sitesine sahip olmak her zaman güven vericidir. Facebook, Twitter gibi diğer sosyal medya hesaplarının aksine Instagram tıklanabilir linkler konusunda daha hassas davranıyor. Linkleri sadece biyografi kısmına koyabiliyorsunuz, birçok marka da bu sayede kendi sitelerine ya da e-ticaret markalarına yönlendirme sağlıyor.

Yaratıcılık

Dikkat çekici bir biyografi hazırlamak istiyorsanız öncelikle yaratıcı olmalısınız. Yeni hesap açanlar takipçi alarak sayfalarını büyütebilir. Her gelen yaratıcı biyografinizi görerek etkileşimi ve tıklanmanızı arttırır. Eğer eğlenceli bir sayfaysanız resmiyetten kaçının, eğlenceli emojiler kullanın, hatta biyografinizde esprilere yer verin. Eğer bir e-ticaret sayfasıysanız ne satıyorsanız onunla alakalı emojiler ve hashtaglar kullanabilirsiniz. Biyografinizin yazı stilini değiştirmek de çok etkili olacaktır. Kısaca kişiliğinizi yansıtın ve olacakları görün.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu