Facebook Destek

Facebook Haber Bandı Sohbet Bölümü Görünmüyor?

Facebook haber bandı ile sorun yaşayan birçok kişi mevcuttur. Facebook’ta yer alan haber bandının bulunduğu yer sayfanın sağ tarafında gözükür. Haber bandında hareket durumlar ile ilgili anlık olarak gösterilir. Belli zamanlarda gerçekleşen güncellemeler veya yapılan yanlış ayarlar bu haber bandının sayfadan kaldırılmasına neden olur. Bu durum gerçekleştiğin kişiler şu sorun ile karşılaşır.

Facebook haber bandı sohbet bölümü görünmüyor konusu ön plana çıkmaktadır. Facebook kullanıcıları kaybolan haber bandının geri getirilmesi ile ilgili yapılacakları araştırarak çözüm yolu bulmaya çalışırlar. Bazı yöntemler kullanılarak bu bandı yerine getirmek mümkündür. Kullanılan bu yöntemler ile haber bandı tekrar sayfada yer alır.

Facebook Haber Bandı Nedir? Neden Kullanılır?

Facebook’ta yer alan haber bandı bağlantı kurulan kişilerin hareketlerinin sergilendiği yerdir. Etkileşim içindi olunan hesaplar ile ilgili bildirimleri görüntüler. Beğenilen kişilerin veya beğeni yapılan sayfaların hareket akışlarını bu bölümde görmek mümkündür. Gösterilmiş olan bu hareketler etkileşim içinde olunan kişilerden seçilir.

Bunun yanı sıra Facebook haber bandında farlı alandan birçok haberi görme imkânı da sunar. Beğenilen kişi ve sayfaların durum güncellemeleri, gelen arkadaşlık istekleri, yapılan video ve fotoğraf paylaşımları, bağlantılar, yapılan yorum ve beğeni ile ilgili bütün bildirimler anlık olarak tüm hareketler sergilenir.

Facebook Haber Bandı Görünmeme Sebepleri

Ortaya çıkan bu tür sorunların farklı nedenleri mevcuttur. Facebook sohbet çubuğu kaybolması ile ilgili sorun ile karşı karşıya kalanlar her hangi bir işlem ile uğraşmamaları gerekir. Gerçekleşin bu sorunun sistemden mi kaynaklanıyor, kişiden mi kaynaklanıyor sorunu öncelikle çözmek gerekir.

İletişim kurulan kişiler ile bu sorun dile getirilerek kişiden kaynaklı mı yoksa sistemden kaynaklı mı teyit edilmesi gerekir. Teyit işleminden sonra belirli yöntemlerin uygulanması ile bu sorun giderilebilir. Fark etmeden yapılan haber kaynağı gizleme işi bandın kaybolmasına neden olabilir.

Facebook Haber Bandı Açma ve Kapama İşlemleri

Facebook’ta mevcut olan haber bandının gözükmemesinde kullanılacak çözüm yöntemlerinden bir tanesi haber bandını açma ve kapama yöntemidir.

Bu yöntemi kullanarak yapılacak işlemler şöyle sıralanabilir;

  • Sohbet bölümü kenar panosunu açmak için sağ alta mevcut olan sohbet bölümüne tıklanır.
  • Ekrana gelen ayarlar sekmesi kullanılarak haber bandını göster veya gizle seçeneği seçilir.
  • Haber bandı boyutu değiştirilmek istenirse sohbet bölümü kenar panosu açılır.
  • Sohbet bölümünün üst kısmında yer alan yatay çubuk aşağı doğru çekilir.
  • İstenilen boyuta gelinceye kadar yatay çubuktan ayarlama yapılır.

Tarayıcı Geçmişi Silinerek Facebook Haber Bandı Açma

Uygulanan yöntemlerin başarısız olması durumunda uygulanacak bir yöntem daha mevcuttur. Bu yöntem ise tarayıcı geçmesinin silinmesi ile haber bandı bölümü tekrar açılabilir. Facebook haber bandı kaybolduğu zamanlarda çerezleri silmek uygulanan çözüm yollarından bir tanesidir.

Bu yöntemin uygulanmasında gerçekleştirilecek adımlar şöyledir;

  • Kullanılan tarayıcı sayfasında yer alan üç nokta ya da üç çizgi kısmına tıklanmalıdır.
  • Ekrana bu bölümde çıkan seçenekler kısmından ayarlar kısmına tıklanır.
  • Bu aşamada geçmişte tarama verileri temizle butonu yer almaktadır. Bu butona tıklanır.
  • Ekrana gelen tüm seçeneklerin seçilmesi ile birlikte tüm geçmiş temizlenir.

Facebook Haber Kaynağını Özelleştirme

Haber kaynağını tercihlere göre özelleştirmek için sağ üst köşede yer alan ve aşağı yönde olan ok imlecine tıklamak sureti ile menü açılır. Açılan menüden haber kaynağı tercihleri butonuna tıklayarak işlemler gerçekleştirilir. Bir diğer yöntem ise profil resminde yer alan haber kaynağı butonunun yanındaki 3 nokta tıklanarak tercihleri düzenle seçeneği kullanılabilir.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu