Facebook Destek

Facebook Arkadaş Listemi Nasıl Düzenlerim?

Kullanıcı sayısı her gün artan sanal platformlardan biri olan facebook platformunda kullanıcıların Facebook arkadaş listemi nasıl düzenlerim? ve Facebook Platformunda En Fazla Kaç Arkadaş Eklenir? Sorusu zaman zaman gündem olmaktadır. Facebook 2004 yılında Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde arkadaş bulma ve sosyal çevre kazanma sitesi olarak kuruldu.

Kurucular Harvard üniversitesinde eğitim alırken sitenin popüler olması ve para kazandırması ile birlikte eğitim hayatını sonlandırdı. Daha sonra Facebook dünya çapında ün kazanarak global bir marka haline geldi. Bugün aktif toplam da 2.3 milyar kayıtlı kullanıcısı vardır. Ülkemizde de bir hayli sevilen platform genel olarak orta yaş üstü kullanıcılara hizmet vermektedir.

Orta yaş üstü bireylerin Facebook kullanmayı seçmesinde ki nedenler;

  • Sosyal çevrenin bu yaş gruplarından oluşması
  • Kullanımının karmaşık olmayıp herkesçe anlaşılır olması
  • Kullanımının her zaman ücretsiz olması
  • Tüm mobil ya da masaüstü cihazlar ile oturum açılabilmesi

Olarak sıralandığında orta yaş grubunun neden Facebook platformunu tercih ettiği anlaşılmaktadır. Ayrıca platformun gençler tarafından rağbet görmemesinin nedeni olarak gizlilik ve mahremiyetin olmaması olarak da açıklanabilir.

Kullanıcılar kendi isimleri ile kayıt olduğundan kişiler çok pratik bir şekilde bulunmakta ve gönderileri kontrol edilmektedir. Bu da gençlerin ebeveynlerinden kaçınarak sosyal yaşamlarını yaşamasını engellemektedir. Diğer platformlar da mahlas ya da kullanıcı isimleri farklı olabilirken Facebook uygulamasında kişilerin kendi isimleri ile kayıt olması beklenmektedir.

Facebook Profilimi Kim Takip Ediyor?
Facebook Profilimi Kim Takip Ediyor?

Facebook Arkadaş Listemi Nasıl Düzenlerim?

Facebook ülkemiz de son derece popüler olan sosyal medya platformlarından biridir. Kullanıcı sayısı 40 milyon kişiyi aşmış olduğundan hemen hemen herkes bu platformda bulunabilir.

Bununla birlikte kişiler birbirine çok sık olarak arkadaşlık isteği gönderebilir. Eğer tanımadığınız birini arkadaş olarak ekleyip listenize aldığınız da o kişi sizin tüm gönderilerinizi görebilir ve sosyal medya hayatınıza şahitlik edebilir. Peki ya Facebook Arkadaş Listemi Nasıl Düzenlerim? işte cevabı.

Gönderilerinizin arkadaşlarınıza ya da tanıdıklarınıza özel olarak kalmasını istiyorsanız; profilinizi ayarlardan gizli olarak ayarlayabilirsiniz. Böylelikle sizin arkadaş olarak eklemediğiniz kişiler gönderilerinizi göremez ve mahremiyet sağlanmış olur.

Facebook Platformunda En Fazla Kaç Arkadaş Eklenir?

Platform öncelikle sadece tanıdığınız kişileri eklemeniz üzerine kurulu bir mantığa sahiptir. Bu nedenle bu platformda en fazla 5bin kişiyi arkadaş olarak ekleyebilirsiniz. Eğer tanınmak isteyen bir kişiyseniz ya da kendi ürünlerinizi tanıttığınız bir işletme sahibiyseniz kendinize facebook platformu üzerinde bir sayfa açarak arkadaşlarınıza sayfanızı takip ettirebilirsiniz. Böylelikle sayfanızı takip edecek kişiler üzerinde bir kısıtlama da bulunmamaktadır. Hatta sayfanız üzerinden sponsorlu reklamlar verebilir ve takipçi sayınızı arttırmayı da deneyebilirsiniz.

Ayrıca sizler için hazırlanan Facebookta 5000 Arkadaş Olunca Ne Olur? isimli içeriğimizi okumanızı tavsiye ederiz.
Facebook Profilimi Kim Takip Ediyor?
Facebook Profilimi Kim Takip Ediyor?

Takip Edenleri Engellersem Kendilerine Bildirim Gider mi?

Facebook uygulaması üzerinde rahatsız edici davranışlar da bulunan ya da saldırgan tavırlar sergileyen kişiler var ise onları hemen engelleyebilirsiniz. Engellenen kişilere herhangi bir uyarı ya da bildirim gitmemektedir. Sizleri arkadaş olarak eklemeden takip eden kişiler hakkında Facebook herhangi bir analiz aracı geliştirmemiştir.

Rahatsızlık uyandırıcı veya normal hayatınızda sevmediğiniz kişileri bu uygulamada görmek istemiyorsanız direk isimlerini aratarak profillerine ulaşabilir ve engelleme işlemi yapabilirsiniz. Böylelikle kişilerin sizi fark etmesini beklemeden onları sanal hayatınızdan da çıkartmış olursunuz.

Saldırgan ve Rahatsız Edici Profilleri Nasıl Engelleyebilirim?

Öncelikle bu kişilerin sizi taciz ettiği ya da ahlak sınırlarını aşan ithamlar da bulunduğunu düşünüyorsanız öncelikle hukuki yöntemlere başvurmanız da her zaman fayda olacaktır. Eğer rahatsız edici davranışları devam ediyor ve uyarılarınıza rağmen vazgeçmiyorlar ise profillerine girerek arkadaşlarımdan çıkar seçeneğinden profilinizi görmelerini engelleyebilirsiniz. Böylelikle kişilerin sizin paylaşımlarınızı görmelerini engellemiş ve rahatsız edici tavırlarından uzak durmuş olursunuz.

Facebook tarafından yazılan içeriği bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz: https://www.facebook.com/help/168009843260943

Sık Sorulan Sorular

Facebook Takipçi Sayımı Nasıl Arttırabilirim?

Sosyal Evin tarafından hazırlanan Facebook Takipçi Satın Al hizmetlerimizi kontrol edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu