Facebook Destek

Facebookta 5000 Arkadaş Olunca Ne Olur?

Günümüzde gençler tarafından tercih edilmese de Facebook’un hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesi vardır ve bu platformu kullananlar arasında facebookta 5000 arkadaş olunca ne olur? sorusu yanıt aramaktadır. Facebook ilk sosyal medya platformlarından biridir ve ülkemizde genel olarak orta yaş üstü kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir.

Platformda genel olarak;

  • Görsel paylaşılır
  • Fotoğraf yüklenebilir
  • Canlı yayın yapılabilir
  • Sohbet oturumları düzenlenebilir

Böylelikle platform birçok kullanıcının ihtiyacına doğrudan yanıt verir. Ayrıca kayıt olurken bırakılan kişisel bilgilerden yola çıkarak bu platformda tanıdıklarımızı son derece kısa bir sürede bulabiliriz.

Genel olarak kullanıcılar kendi isimleri ile kayıt olur ve yaşadıkları şehirleri bilgiler kısmına yazarlar. Şehir seçeneği üzerinden isim ve soy isim araması yapılarak aradığımız kişiyi çok kolay olarak bulabiliriz. Orta ve daha üst yaş gruplarının bu platformu tercih etmesinde ki temel sebeplerden biri de pratik kullanıma sahip olmasıdır.

Facebookta 5000 Arkadaş Olunca Ne Olur?
Facebookta 5000 Arkadaş Olunca Ne Olur?

Facebook Platformunu Hangi Yaş Aralığı Kullanıyor?

Platform genel olarak gençler tarafından tercih edilmezken erkek ve bayan kullanıcılar arasında yapılan çalışmalar gösterir ki Facebook kullanıcıları genel olarak 40 yaş üstü sosyal medya kullanıcısı olan bireylerden oluşmaktadır. Gençlerin tercih etmemesinin nedenlerinden biri de bu platformda şeffaflığın son derece yüksek olmasıdır.

Gençler kendilerine özgü sanal ortamlar ararken facebook onlara bu gizliliği sağlamamaktadır. Genel itibariyle kullanımının yüksek bilgi içermemesi ve daha pratik olması nedeniyle orta yaş üstü bireyler arkadaşlarını tespit etmek ve onlarla sohbet etmek amacı ile bu platformu kullanmaktadır. Böylelikle sizin de profilinizi takip eden arkadaşlarınızın yaş ortalamasının bir hayli fazla olacağı bu bilgilerden ortaya çıkmaktadır.

Facebook Arkadaş Sayısı Nasıl Arttırılır?

Facebook arkadaş ekleme konusunda bazı sınırlara sahiptir. Örnek vermek gerekirse bir gün içerisinde 200den fazla kişiyi arkadaş olarak eklerseniz bu sizin insanları rahatsız ettiğinize dair kanaat oluşturur ve profiliniz kısıtlamaya gidebilir. Profilinizde kısıtlama olursa mail doğrulaması ile kolaylıkla açabilirsiniz.

Arkadaşlarınızı tanımanız ve onların davetinizi kabul etmesinin kesin olması durumunda arkadaş isteği gönderirseniz daha sağlıklı bir şekilde sayfanızı yönetmiş olursunuz. Ayrıca arkadaş eklemelerin toplam sınırı da 5bin kişidir. Facebookta en fazla 5bin arkadaşa sahip olabilirsiniz. Sistem daha fazla arkadaş eklemenize müsaade etmeyecektir ve sizi sınırlandıracaktır.

Facebook Gönderilerimi Kimler Görür?

Facebook platformuna yüklenen resim, fotoğraf, video gibi görsellerinizi eğer profilinizi herkese açık yaparsanız herkes tarafından görülebilecektir. Bunun için kişilerin sizinle arkadaş listesine girmesine ihtiyaçları yoktur. Eğer ayarlar kısmından profil gönderilerinizi sadece arkadaşlarınıza görünür yaparsanız bu sefer de sizin arkadaşlarınız gönderilerinizi görürken arkadaş olarak eklemediğiniz kişiler sizin gönderilerinizi göremeyecektir.

Facebookta 5000 Arkadaş Olunca Ne Olur?
Facebookta 5000 Arkadaş Olunca Ne Olur?

Facebook Platformunda Sayfa Nasıl Açılır?

Eğer kalabalık kitlelere hizmet vermek ve onlar tarafından tanınmak istiyorsanız facebook’un size sağladığı 5bin kişilik arkadaş listesi size yetmeyebilir. Bu tip durumlar da sizler de sayfa açarak binlerce kişiye erişim sağlama şansı elde edebilirsiniz. Facebook platformunda sayfa açmak ve yönetmek oldukça kolaydır.

Bunun için öncelikle facebook platformunda kullandığınız profilinizi açmanız ve ardından sağ üst kısımda bulunan oluştur düğmesine basarak yeni sayfa aç seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. Böylelikle istemiş olduğunuz sayfa henüz ham olarak karşınıza gelecektir, bu sayfaya bir isim vererek isterseniz iletişim bilgilerinizi de ekleyebilirsiniz.

En son olarak sayfanızın hangi saatler de açık olduğunu ve size ulaşmak isteyen kişilerin nereyi aramaları yada mail atmaları gerektiğini gösterecek bilgi notları ekleyerek sayfanızın profil fotoğrafını yükleyebilirsiniz. Son aşama da devam düğmesine basarak sayfanız yayına hazır hale gelir ve sizler de davet et seçeneğini kullanarak tanıdığınız kişilerin sayfanızı takip etmesini isteyebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Hesabımı Güvene Nasıl Alabilirim?

Facebook Hesabı Nasıl Güvenli Olur? isimli içeriğimizi okumanızı tavsiye ederiz.

Facebook Yardım Merkezine Nasıl Ulaşırım?

Facebook Yardım Merkezi bağlantısı: https://www.facebook.com/help/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu