Spotify Destek

Spotify Blend Premium mu?

Spotify uygulamasının en çok merak edilen özelliklerinden biri Blend olup, Spotify blend premium mu? Sorusu da bu anlamda herkes tarafından merak ediliyor. Bilindiği üzere Spotify bir çevrimiçi müzik akış servisi olup insanların müzik, podcast ve diğer ses kaynaklarını dinlemelerine olanak tanıyan ve abonelik sistemi ile çalışan bir uygulamadır.

Spotify Blend ise Spotify kullanıcılarının birbirleri ile dinledikleri müzikleri paylaşarak ortak bir müzik çalma listesi oluşturmalarına yarayan bir servistir. Burada sorulan soru ise bu özelliğin yalnızca Premium versiyonda mı yoksa Free versiyonda da mı kullanılabileceğidir. Bu anlamda bu yazımızda hem Spotify Blend özelliğini inceleyeceğiz hem de bu özelliğin Free versiyonda da kullanılıp kullanılamayacağını anlatacağız.

Spotify Blend Premium mu?
Spotify Blend Premium mu?

Spotify Blend Nedir?

Spotify Blend, Spotify kullanıcıları arasında dinledikleri müzikleri günlük olarak paylaşarak özel bir liste oluşturmalarıdır. Bu anlamda gün içerisinde dinlenilen müzikler Blend listesini oluşturan herkesle otomatik olarak paylaşılır. Bu anlamda diğer kullanıcıların dinledikleri müzikler de sizin Spotify uygulamanızda ortaya çıkar. Böylece farklı müzik zevkleri olan insanlarla ortak çalma listelerini otomatik olarak düzenlemiş olursunuz.

Spotify Blend Özellikleri Nelerdir?

Blend çalma listesine en çok 10 kullanıcı davet etmek mümkün;

  1. Ara simgesi sekmesinde “Blend” yaz ve ilk sonuca tıkla.
  2. Blend Oluştur seçeneğini tıkla.
  3. Davet et butonuna dokun ve arkadaşlarınla paylaş

Arkadaşın katıldıktan sonra Blend çalma listesi şu iki konumdan bir tanesinde bulunabilir. Senin için Hazırlandı sekmesinde, Kitaplığın simgesi sekmesinde Çalma listeleri altında

  1. Arkadaşlarını Blend’e ekleme nasıl olur‘a tıkla
  2. Çalma listelerinde Blend sekmesine dokun
  3. Kişi ekle simgesi seçeneğine tıkla.
  4. Daha fazla kişi davet et seçeneğine tıkla ve arkadaşlarına gönder.
Spotify Blend Nasıl Yapılır? İşte detaylı rehber: sosyalevin.com/spotify-blend-nasil-yapilir/

Bu işlemleri yaptığınız zaman arkadaşlarınız ile Spotify Blend listesi oluşturulmuş olur. Böylece gün içerisinde arkadaşlarınızla birlikte müziklerinizi otomatik olarak paylaşabilirsiniz.

Spotify Blend Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Spotify Blend özelliğini bir önceki haziran ayında ilan edilmişti. Bu özellik, kişilerin ve bir arkadaşının dinleme geçmişlerinden müzikler çekerek bir çalma listesi meydana getiriyor. Bu özellik çeşitli iyileştirmelerle bütün Spotify kullanıcılarına sunuluyor.

Yeni özellik ile beraber Spotify kullanıcıları, arkadaşları ile müzik keyiflerinin ne kadar uyuştuğunu görebilecek. Bununla beraber yeni Blend özelliği, müzik listelerini paylaşan her çifte özel olarak yeni kapak görseli, müzik keyfi eşleşme skoru ve sosyal medya üstünde paylaşılabilir hikaye özellikleri sunuyor.

Bu anlamda bakıldığı zaman Spotify Blend özelliğinin Spotify kullanıcıları için büyük bir özelliktir. Bu anlamda Spotify kullanıcıları artık daha interaktif bir müzik dinleme keyfi yaşıyor ve farklı müzik türleri ile tanışma fırsatı buluyor. Spotify Blend yalnızca arkadaşlarla değil sanatçılarla da yapılabildiğinden sevilen sanatçıların müzik zevkleri de bu şekilde dinlenebiliyor.

Spotify Blend Premium mu?
Spotify Blend Premium mu?

Spotify Blend Premium mu?

Spotify Blend Premium mu? sorusunun cevabı kesinlikle hayırdır. Herkes bunu ücretsiz şekilde kullanabilir. Sadece bazı kısıtlamaları mevcuttur.

Spotify Blend Özelliği Free Versiyonda Kullanmak Mümkün mü?

Artık her bir Blend listesi yapıldığı zaman bir eşleşme puanı veriliyor. Bu şekilde iki arkadaşın müzik anlayışlarının benzerliğini görmek de olası olacak. Kullanıcılara listeye giren müzik ve artistlerle alakalı eğlenceli bilgiler içeren paylaşılabilir öyküler de sunulacak. Blend çalma listelerinin kapakları da ayrıca özelleştirilmesi mümkün olacak.

Bu özelliği bütün Spotify kullanıcıları tecrübesini yaşayabilecek. Fakat kimin müzik keyfinin hangi şarkıyı çalma listesine koyduğunu yalnızca Spotify Premium aboneleri görebilecek. Bu anlamda Spotify Blend özelliğini kullanmak her Spotify kullanıcısı için geçerli. Ama eğer ki Free versiyon kullanıyorsanız şarkıyı kimin dinlediği ve listeye eklediği bilgisini göremiyorsunuz. Yine de sonuçta özellikten faydalanma konusu herhangi bir sıkıntı yaşanması mümkün değil.

Sık Sorulan Sorular

Spotify Çalma Listelerinde Ortak Öneriler Nedir?

Çalma Listelerinde Ortak Öneriler için Spotify tarafından hazırlanmış olan içeriği inceleyebilirsiniz: https://support.spotify.com/tr/article/social-recommendations-in-playlists/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu