Instagram Destek

Instagram Ankette Ne Sorabilirim?

Sosyal medyada en çok sorulan ınstagram ankette ne sorabilirim? Sorusuna birçok farklı cevap verilebiliyor. Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Instagram uygulaması her geçen gün bünyesine yeni bir özelliği ekliyor. Bunlardan birisi de paylaşım yaparak anket oluşturmak ve bu anketlere cevap bulmak. Kullanıcılar hikayelerinde istedikleri konular üzerinde anket oluşturabiliyor ve takipçilerinin bu konular hakkındaki fikirlerini öğrenebiliyor. Peki, ankette hangi sorular sorulabilir?

Insagram Ankette Sorulabilecek Sorular

Instagram’ın anket özelliği sayesinde birçok konu hakkında anket yapılabiliyor. Ancak kullanıcılar sürekli aynı konular üzerinden anket yapmaktan sıkılıyor veya anket yapmak için bir konu bulamıyor. İşte bu yüzden de ankette sorulabilecek sorular hakkında araştırmalar yapılıyor. Instagram ankette her konu için anket yapılabilir.

Örneğin;

  • Hangi Takımlısın? A)Galatasaray B)Fenerbahçe
  • Hangisini Seçersin? A) Kedi B)Köpek
  • Hangi Yeteneği İstersin) A)Uçmak B)Zihin Okumak

Bu tür sorular Instagram uygulamasında anket olarak sorulabilecek sorular arasında yer alır. Daha birçok anket sorusu vardır ve kişiler istedikleri her soruyu anket olarak sorabilirler. Bu sorular kişisel veya daha genel sorular olabilir. Cevabı merak edilen her soru bu özellik ile ankette sorulabilir ve farklı kişilerden farklı görüşler alınabilir.

Ankette Evet/Hayır Soruları

Instagram’da yapılacak olan anket seçeneklerinden birisi de evet/hayır cevaplarının yer aldığı sorulardır. Bu sorular, diğer anket sorular gibi soru kısmına yazılır ve seçeneklere evet /hayır cevapları eklenir.

Bu sorular;

  • İstanbul’a gittin mi?
  • Gelmek ister misin?
  • Çalışıyor musun? Gibi sorulardır ve cevapları evet veya hayır olarak verilebilir.

Instagram ankette bu sorular sorularak cevapları kullanıcılardan alınabilir. Bu şekilde merak edilen sorular anket seçeneği ile cevap bulabilir. Diğer sorularda olduğu gibi seçenekler istek üzerine değiştirilir. Yalnıza iki kutucuk vardır ve bu nedenle cevaplar da yalnızca iki seçenekten birisi olabilir. Bu sorular ister evet/hayır soruları ister farklı sorular olsun cevap yalnızca iki seçenekten birisi olabilir.

instagram video

Instagram Anket Nasıl Yapılır?

Instagram’da anket yapmak oldukça kolaydır. Anket paylaşımı uygulamanın hikaye özelliğinden pratik bir şekilde yapılır. İlk olarak hikaye kısmına gelinir ve herhangi bir hikaye oluşturulur. Bu hikaye bir fotoğraf veya çekilen karanlık bir alan olabilir. Bunun ardından hikaye kısmında sağ üstte yer alan gülen yüz ifadesine tıklanır. Burada hikayede yapılabilecek farklı etkinlikler vardır. Bu seçeneklerin arasından anket seçeneği seçilir ve sorulacak soru yazılır. Alt kısma ise anketin seçenekleri eklenir ve bu şekilde anket oluşturulmuş olur. Oluşturulan anket diğer tüm hikayeler gibi paylaşılır.

Instagram Anket Sonuçları Nerede?

Instagram’da yapılan anketlere kimlerin katıldığını ve hangi seçeneğini seçtiğini görmek çok basit bir şekilde gerçekleştirilir. Yapılan anketin sonuçları gün içerisinde takipçiler cevap verdikçe yüklenir. Bu sonuçlar hikayeye bakan kişilerin görüldüğü kısımda yer alır. Yapılan ankete katılanları ve verilen cevapları görmek için hikayeye tıklamak ve yukarı kaydırmak yeterli olacaktır. Burada hem hikayeyi görenler hem de ankete katılanlar görülür. Aynı zamanda ankete verilen cevaplar da aynı alanda yer alır.

Instagram Anket Sonuçları Paylaşma

Yapılan anketin 24 saat boyunca hikayede kalır ve ardından otomatik olarak silinir. Hikaye silinmeden önce çıkan sonuçlar hikayede paylaşılabilir. Bunun için hikayeyi görenler kısmında yer alan anket sonuçları paylaş seçeneğine tıklanır. Böylelikle anketteki seçeneklerin kaç oranla seçildikleri paylaşılabilir ve diğer kullanıcılarında görmesi sağlanır. Anket sonuçlarının paylaşılması isteğe bağlıdır. Kişiler istedikleri gibi sonuçları paylaşabilir ve takipçilerine bu sonuçları gösterebilir. Ancak sonuçlar paylaşılmasa dahi ankete katılanlar sonuçları görebilir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu