Instagram Destek

Instagram Beğeni Sayısını Arttırmanın Yolları

Sosyal medya; artık günlük hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Özellikle akıllı telefonların kullanılmaya başlanmasıyla birlikte, sosyal medyayı kullanan kişi sayısı da önemli ölçüde artış gösterdi. Yakın zamanda sadece Facebook kullanılıyorken, daha sonrasında onu Instagram, Twitter, Skype, Linkedin, Snapchat gibi sosyal paylaşım siteleri takip etti. Bugün ise birbirinden farklı, her yaşa ve her zevke hitap edebilen pek çok platform var.

Fakat yine de bunlar arasında Facebook, Instagram ve Twitter halen en popüler olan siteler. Son zamanlarda popülerliği giderek artan platform ise bilindiği gibi Instagram. Öyle ki fenomenler bile buradan çıkıyor. Peki, bu işin sırrı nedir? Instagram’da yapılan paylaşımları daha fazla kişinin beğenmesini nasıl sağlarız? Hangi yöntemleri uygulamak gerekiyor? İşte ınstagram beğeni sayısını arttırmanın yolları.

Paylaşım Sırasında Tema Belirleyin

Birçoğumuz; ınstagram’da gezinirken takipçi sayısı yüksek, yaptığı her paylaşımı binlerce beğeni alan kişilere mutlaka denk gelmişizdir. Bu işin sırrı ise aslında oldukça basit. Tek yapılması gereken; paylaşım yaparken; ona uygun, dikkat çekici bir tema bulmak ve paylaşımı bu tema ile birlikte yapmak. Bu nedenle kendi ınstagram hesabınızda paylaşım yaparken, zevkinize uygun bir tema bulun ve bu şekilde paylaşım yapın. Mutlaka daha dikkat çekici olacaktır. Bu arada; dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli unsur ise, takipçilerinizin süreklilik isteyecek olmasıdır. Bu nedenle paylaşımlar için oluşturduğunuz temaya sadık kalmaya ve çok sık değiştirmemeye özen gösterin.

Kaliteli Ve Güzel Paylaşımlar Yapın

Instagram’da ki içeriklerinizin veya paylaşımlarınızın dikkat çekici olmasını ve çok daha fazla kişi tarafından beğenilmesini istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken en önemli nokta güzel ve kaliteli içerikler oluşturmak veya paylaşımlar yapmaktır. Çünkü kimse hiçbir özelliği olmayan, sıradan paylaşımlara çok fazla bakmaz yada bu tür paylaşımları önemsemez. Bu sebeple yaptığınız paylaşımların güzel olması, dikkat çekici olması önemlidir.

İlgi Çekici Başlıklar Bulun

Diyelim ki; çok güzel ve gerçekten dikkat çekici bir fotoğraf çektiniz ve bunu paylaşmak istiyorsunuz. En az çektiğiniz fotoğraf kadar ilgi çekici ve o fotoğrafa uygun bir başlık kullanmıyorsanız, fotoğrafınız belirli bir süre sonra sıradan bir hale gelecektir. Bu da paylaştığınız fotoğrafın çok az kişi tarafından görülmesi anlamına gelir. Yani paylaşımın altın kurallarından birisi de ilgi çekici bir başlık eşliğinde yapılmasıdır. Paylaşımınız ister fotoğraf olsun, ister video olsun ilgi çekici bir başlık olmadığı zaman pek de önemi yoktur.

Paylaşımlarınızı Belirli Zamanlarda Yapın

Eğer yaptığınız paylaşımların; daha çok kişi tarafından beğenilmesini istiyorsanız, günün belirli saatlerinde paylaşım yapmaya özen gösterin. Yani yapmış olduğunuz paylaşımların belirli bir zamanı olsun. Örneğin; sabah saatlerinde yada akşamları daha çok beğeni alıyorsanız, bu saatlerde paylaşım yapmaya dikkat edin. Böylece takipçileriniz sizin hangi zaman aralığında paylaşım yaptığınız öğrenir ve beğeni sayınız da bu oranda artış gösterir.

Hashtag Kullanarak Paylaşım Yapın

Bir paylaşımı; hashtag (etiket) kullanarak yapmakla, sade ve düz bir şekilde yapmak arasında önemli ölçüde fark vardır. Hashtag kullanarak yapılan paylaşımlar her zaman çok daha ilgi çekici ve beğeni oranı yüksek paylaşımlardır. Bu da demek oluyor ki; paylaşım yaparken hashtag kullanmak, beğeni sayısının artmasında oldukça etkili bir faktördür.

Hashtag kullanımı konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise herkesin kullandığı genel hashtaglar yerine daha özgün olanları seçmeye çalışın. Ayrıca gereğinden fazla uzun ve birkaç kelimeden oluşan hashtaglar kullanmak spam olarak algılanabilir. Bu sebeple en fazla bir yada iki kelimelik hashtaglar kullanın.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu