Instagram Destek

Instagramda İşinize Çok Yarayacak 10 Bilgi

Gençler, yaşlılar, çocuklar, yetişkinler, öğrenciler, ünlüler. Günümüzde; sosyal medyayı kullanmayan insan neredeyse yok denecek kadar az. Teknolojinin her geçen gün geliştiğini düşünürsek, belki de bugün sosyal medyayı kullanmayan insan yoktur diyebiliriz. Özellikle; tüm dünyayı etkisi altına alan ve bugün de devam eden salgın döneminde bu oran daha çok arttı. Tabii bunda herkesin evlere kapanmasının etkisi oldukça fazla.

Bilindiği gibi; hemen her yaş grubundan insanın en çok kullandığı sosyal medya platformlarından birisi de Instagram. Tıpkı diğer platformlarda olduğu gibi Instagram’da da son yıllarda farklı özelliklerin eklenmesi, onu daha popüler hale getiriyor. Bununla birlikte Instagram kullanan kişilerin hepsinin de farklı farklı beklentileri var.

Bazıları daha fazla takipçi sayısına ulaşmak istiyor, bazıları paylaşımlarını herkesin görmesini ve beğenmesini hedefliyor, kimiler de bu yöntemle tanınmak ve ünlü olmak yada son dönemin popüler terimlerinden birisi haline gelen ” fenomen ” olmak derdinde. Tabii bunun için Instagramın tüm özelliklerini bilmek ve bu konuda bilgi sahibi olmak gerekiyor. İşte instagramda işinize çok yarayacak 10 bilgi.

Beğendiğiniz Gönderiler Elinizin Altında Bulunsun

Diyelim ki; instagram’da dolaşırken bir paylaşım gördünüz ve çok beğendiniz, hoşunuza gitti. Yada bu içeriğin işinize yarayacak bir ipucu olabileceğini düşündünüz. Böyle bir durumda ilk düşünce bu içeriği saklamak ve dilediğiniz herhangi bir zamanda ulaşabilmek olur elbette. Gönderiyi veya paylaşımı saklamak için yapmanız gereken tek şey, paylaşımın sağ alt köşesinde yer alan simgeye tıklamak ve kaydetmek. İşlem bu kadar basit. Böylece gönderiyi kaydetmiş ve dilediğiniz zaman tekrar görebilme imkanına erişmiş olursunuz.

Paylaşımlarınıza Gelen İstenmeyen Yorumları Engelleme

Bazen yaptığımız paylaşımlara; istenmeyen yada kırıcı olabilecek tarzda yorumlar gelebiliyor maalesef. Bu problemi engellemek için yapılması gereken, o paylaşımı yorumlara kapatmak. Bunun için paylaşımın alt bölümünde yer alan yorumlara kapat sekmesini işaretleyerek, o paylaşıma yorum yapılmasını engelleyebilirsiniz.

Kolay Yoldan Arama Yapma

Instagram’da arama yapmak genelde basit bir işlemdir, fakat eğer vaktiniz kısıtlıysa ve aradığınız şeyi çok daha kısa sürede bulmak istiyorsanız, arama butonuna basılı tutarak, saniyeler içinde arama işlemini gerçekleştirmeniz mümkün.

Hesabınızın Son Görülme Saatini Kapatın

Instagram’da takip ettiğiniz hesaplarla ilgili birçok bilgiye erişmek mümkün. Bunlardan birisi de takip ettiğiniz kişinin hesabını en son ne zaman ziyaret ettiğinizi görebilmeniz. Tabii bu takip ettiğiniz kişi için de geçerli olan bir özellik. Bu özellik size sıkıcı geliyorsa ve kullanmak istemiyorsanız, seçenekler bölümüne gidip, önce Gizlilik ve Güvenlik sekmesine girmek, sonra da Hareket Durumu seçeneğini işaretleyerek bu özelliği kapatabilirsiniz.

Beğendiğiniz Gönderileri Dilediğiniz Zaman Tekrar Erişin

Instagram’da gördüğünüz ve çok beğendiğiniz dilediğiniz zaman tekrar erişebilmenin de kolay bir yolu var. Seçenekler bölümüne giderek Beğendiğin Gönderiler kısmını bulun. İşlem bu kadar basit. Bu sayede beğenmiş olduğunuz gönderilere dilediğiniz zaman tekrar erişebilirsiniz.

Fazla İnternet Tüketimini Azaltın

Sosyal medya kullanıcıları iyi bilir; Instagram, Facebook ve Twitter gibi platformlarda sık sık güncel içerikler paylaşılır. Bu içeriklerden haberdar olmak iyi bir şey. Fakat bunun bir de olumsuz tarafı var, o da içeriklerin görüntülenmesi, aynı zamanda internet paketinizden de fazla miktarda harcanması anlamına geliyor. Bu problemi engellemek için; ilk önce Seçenekler bölümüne gidin, daha sonra burada yer alan Hücresel Veri sekmesini tıklayın. Son olarak Daha Az Veri Kullan seçeneğini işaretleyin. Böylece internet paketinizin kısa sürede bitmesinin önüne geçmiş olacaksınız.

Arama Geçmişini Temizleme

Özellikle; bilgisayarların ve telefonların performanslarını olumsuz etkileyen, yüzlerce satırdan oluşan arama geçmişi, sosyal medya platformlarında da aynı etkiyi yaratıyor. Bu nedenle belirli aralıklarla arama geçmişini temizlemek faydalı bir yöntem olur. Bu işlem için; Seçenekler bölümüne giderek, Arama Geçmişi sekmesine tıklamak ve temizlemek gerekir.

Öneriler

Pek çoğumuz; Instagram’da öneriler bölümüne aşinayız. Bilmeyenler için ise şöyle söyleyelim; arama bölümünde yer alan ve en üstte görülen 5 adet öneri ve devamındaki önerilerdir. Fakat bazen bu öneriler abartılı derecede olabiliyor. Bu özelliği kısa yoldan kapatmak için; önerilen hesabın üzerine basılı tutup, daha sonra gizle demek yeterli.

Gönderi ve Hikaye Bildirimi

Severek takip ettiğiniz bir kişinin, bir müzik grubunun yada gönül verdiğiniz takımın hesabında ki paylaşımlardan herkesten önce haberdar olmak istiyor olabilirsiniz. Bunun için ilk önce hesabın sayfasına giriş yapın. Daha sonra sağ üstte yer alan üç nokta simgesine tıklayın, sonrasında ise sayfanın alt bölümünden hikaye ve gönderi bildirimlerini aç seçeneğini işaretleyin. Artık beğendiğiniz sayfanın bildirimlerinden kısa sürede haberdar olabilirsiniz.

Öne Çıkan Hikayeler

Bilindiği gibi; Instagram’da paylaşılan hikayeler 24 saat içinde siliniyor. Bazen bu hikayeleri çok daha uzun süre göz önünde tutma isteği hepimizde var elbette. Bunun için o hikayeyi öne çıkarmak gerekiyor. Bu işlemi yapmak için; hikayenin sol alt tarafında yer alan ” öne çıkar ” sekmesini tıklayarak, paylaşmış olduğunuz hikayenin daha uzun süre yayında kalmasını sağlayabilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu