Clubhouse Destek

Clubhouse Nedir? Nasıl Kullanılır?

2020 yılı Nisan ayından beri var olan Clubhouse, popülerliğini 2021 Ocak ayında kazanmıştır. “Clubhouse nedir?”, “Nasıl kullanılır?” sorularının artmasına ise sosyal medya uygulamaları neden olmuştur. Clubhouse sesli sosyal medya uygulaması olarak da bilinir.

Kullanıcılar Clubhouse’u dijital bir sempozyum alanı olarak da kullanılır. Dolayısıyla bu uygulamada oldukça kaliteli konular ele alınır. Bunun yanı sıra uygulamanın bu kadar merak edilmesinin ana nedeni, sadece davetiye ile kullanım sağlanabilmesidir.

Clubhouse’a Nasıl Üye Olunur?

Clubhouse uygulamasına üye olmak isteyenlerin, bunun için tek bir yolu takip etmesi gerekir. Uygulamaya üye olan birinin referans olarak davetiye göndermesi gerekir. Gönderilen davetiye sonucunda uygulamaya erişim sağlanabilir. Üye olacak kişilere davetiye mesaj yoluyla iletilir. Bu mesaj içerisinde yer alan kodun yanında birde link mevcuttur. Bu link üzerinden Clubhouse’un indirilmesi gerekir.

Clubhouse üyeliğini açmak isteyenlerin şu bilgilerinin olması gerekir;

  • Kullanıcı adı
  • Telefon numarası
  • Doğrulama kodu
  • İsim ve soy isim
  • Fotoğraf seçimi gibi bilgileri olanlar, üyelik işlemlerini gerçekleştirebilirler. Üyelik işlemi oluşturulduktan sonra kullanıcıların karşısına ilgi alanları çıkar. Buradan seçim yapılması gerekir.
  • Yaşam, kimlik din, dil gibi konulardan seçim yapılmasından sonra, uygulamanın ana paneline yönlendirme yapılır. Buradan devam edebilmek mümkünüdür.

Clubhouse Davet Kodu Nasıl Alınır?

Clubhouse şu an için sadece İOS 13 ve üzeri işletim sistemine sahip kullanıcılarına özel bir uygulamadır. Uygulamayı kullanmak isteyenlerin mutlaka davet kodunun olması gerekir. Bu da ancak rehberdeki kişilerle iletişime geçilerek sağlanabilir.

Arkadaşlarla iletişime geçen kişiler, kendilerinin davet edilmesini sağlayabilir. Bunun yanı sıra Instagram ya da Twitter üzerinde de davet göndermek için kolaylıklar sağlanır. Bu sayede de davet kodu alabilmek mümkündür.

Clubhouse Güvenli mi?

Clubhouse ne kadar popüler bir uygulama haline gelmiş olursa da, kullanacak olanların kafasında soru işaretleri olabilir. Uygulamanın güvenli olup olmadığını anlayamayanlar, bunun için bazı araştırmalar yapabilirler. Uygulama çok yeni olduğu için, konuyla alakalı çok detaylı bir bilgi alınamayabilir.

Kullanıcılar konuşmaları esnasında herhangi bir kayıt yapıldığı söylense de, konuşulanların dışarı çıkabileceğinden şüphelenebilirler. Bu da güven konusunun ne kadar önemli olduğunu bir kere daha düşünmelerine neden olur. Ne kadar kişisel verilerin 3. taraflarla paylaşılmadığı belirtilse de bu şüphelerden kaçınabilmek mümkün değildir.

Clubhouse Nedir?

İnsanların kullanabileceği çok fazla uygulama vardır. Fakat bu uygulamaların özellikleri birbirinden farklıdır.

Clubhouse’u özel hale getiren özelliklerden bazıları da şunlardır;

  • Clubhouse sesli sohbet uygulamasıdır. Böylece kullanıcılar, kişilerin twitter hesaplarına da erişim sağlayabilirler.
  • Clubhouse, İnstagram hesabı ekleme özelliğine sahiptir. Bu da tek bir tık sayesinde instagram hesabına geçiş yapılabilmesini sağlar.
  • Clunhouse’a üye olan kişiler, uygulamalarını twitter ile de bağlayabilirler.
  • Sadece bir kişiyle sohbet etmek isteyen kişiler, bunun için özel oda açabilirler.
  • Arama özelliği sayesinde diğer kullanıcıları clubhouse hesaplarına da erişim sağlayabilirler. Bu gibi özellikler de, insanların Clubhouse’a olan merakının artmasına neden olur.
Aynı zamanda Clubhouse Oda Nasıl Bulunur? sorusunu sizler için cevapladık.

Clubhose’u Android Telefonlarda Kullanabilir mi?

Clubhouse meraklılarının en sık sorduğu sorular arasında uygulamanın android ile kullanılıp kullanılamayacağıdır. Clubhouse uygulaması şu an için, sadece Apple telefonlarda kullanılabilen uygulamalar arasındadır. Bu da uygulamanın daha özel olmasına neden olur. Halen gelişmekte olan bir uygulama olmasının yanı sıra, sınırlı kullanıcıya erişimi vardır.

İOS tabanlı olmayan telefonlarda kullanılamaz. Telefonun sadece Iphone olması da yeterli bir durum değildir. Bununla birlikte İOS’un işletim sisteminin İOS 13 ya da üzerinde olması gerekir. Ancak bu şekilde uygulama kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu