Instagram Destek

Instagram Engel Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Sosyal medyada ücretsiz fotoğraf, video ve hikaye paylaşılan uygulamaya instagram denilmektedir. Instagram uygulamasında sınırsız video ve fotoğraf paylaşılabilir, arkadaşlarla konuşulabilir.

Instagram Nedir?

Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram uygulaması, 2010 tarihinde geliştirilmiştir ve yıllar içinde oldukça popüler bir hal almıştır. Instagram da dünya genelinde paylaşılan fotoğraf sayısı 80 milyonu aşmıştır. Her geçen gün fotoğraf paylaşım sayısı, beğeni sayıları yükselmektedir. Çoğunluğu genç olmakla birlikte günün çoğunluğu Instagram uygulamasında geçmektedir. Şu anda akıllı telefon kullanan insanların hemen hemen herkesin telefonunda Instagram uygulaması yüklü bulunmaktadır.

Instagram Nasıl Kullanılır?

Instagram platformu herkesin kullanabileceği düzeyde basit ve hızlı öğrenilen bir platformdur.

Instagram kullanabilmek için gerekenler şunlardır;

  • Öncelikle bir akıllı telefona sahip olmak gereklidir
  • Akıllı telefona Instagram uygulaması yüklenir
  • Daha sonra Instagram kullanabilmek için üye olunur
  • Daha sonra eklenilecek arkadaşlar arama butonundan aranır ve takip edilir
  • Fotoğraf, video gibi eklemeler yapılabilir, arkadaşlarla hem görüntülü hem sesli sohbet edilebilir.

Bu adımlardan sonra Instagram kullanımı oldukça basittir. Sadece mail adresi ve telefon numarasıyla üyelik gerçekleştikten sonra Instagram’da yapılacak şeyler belirlenir ve yapılır. Böylelikle Instagram kullanıcı olunur.

Instagram’da Hikaye Eklemesi Nasıl Yapılır?

Instagram platformunda gönderiler dışında bir de hikaye ekleme kısmı bulunmaktadır. Buraya atılan hikayeler 24 saat sonrasında silinir. Ancak öne çıkar kısmına eklendiği takdirde kalıcı olarak kalabilir. Hikaye atma işlemi 3 farklı şekilde gerçekleşir. Kullanıcılar bu üç seçenekten birisini seçerler ve hikayesini öyle atarlar.

Instagram hikayesi atarken yakın arkadaşlar kısmı bulunmaktadır. Öncelikle yakın arkadaşlara kimin seçileceği belirlenir ve yakın arkadaşlara hikaye at kısmına tıkayarak bu hikayeyi sadece yakın arkadaşlara seçilen kişiler görebilir.

Bir diğer seçenek olan hikayelerimi gizle seçeneği ile ayarlar kısmından hikayeyi görmek istemeyeceğin kişiler belirlenir ve eklenir. Atılan hikayeyi bu seçilen kişiler görememektedir. Diğer bir seçenek ise hikayeyi belirlenen kişilere özel mesaj yoluyla atmaktır.

Instagram’da Engelleme İşlemi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Instagram kullanıcıları görmek istemediği, konuşmak istemediği veya etkileşim halinde bulunmak istemediği kişileri engelleme lüksüne sahiptir. Bu sayede engellenen profil çıkmaz, yaptığı yorumlar, beğenileri görünmez kısacası tüm etkileşimler yok olur. Bir hesabı engellemek için şu adımlar gerçekleşir;

  • Instagram uygulamasına giriş yapılır
  • Engellenecek olan kişinin profiline giriş yapılır
  • Sağ üst köşede yer alan üç noktaya tıklanır
  • Burada bulunan kullanıcıyı engelle tuşuna basılır ve kullanıcı engellenir

Böylelikle engellenen hesapla karşılıklı olarak tüm etkileşimler kesilmiş olacaktır. Karşılıklı şekilde hesaplar görünmez, beğeniler, paylaşılanlar asla görülmez. Böylelikle rahatsız olunan hesaplar ve görmek istemediğiniz hesapları kısa bir işlemle engellemek mümkündür. Sadece profiline giriş yaparak kişi engellenir.

Instagram’da Engel Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Instagram uygulamasında engellenen hesabın engelini kaldırmak için Google aramasında

ınstagram engel kaldırma işlemi nasıl yapılır? Araması oldukça fazla şekilde yapılmaktadır. Instagram uygulamasında hesabın kolaylıkla engellenmesi mümkün olduğu gibi, hesabın engelinin dilediği zaman kaldırmak da mümkündür. Bu işlem için öncelikle yine Instagram uygulamasına giriş sağlanır.

Ardından ayarlara giriş yaptıktan sonra engellenenler listesi çıkmaktadır. Burada engellenen kullanıcıların kullanıcı isimleri yer alır. Engelinin kaldırılmak istendiği kullanıcı adına tıklanır ve ardından engeli kaldır tuşuna basılır. Böylelikle kullanıcının engeli kolaylıkla kalkmış olur. Engelinin kaldırıldığı hesabı daha sonra aynı şekilde tekrardan engellemek mümkündür.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu