Instagram Destek

Instagram Fotoğraf Boyutu Kaça Kaç Olmalıdır?

Bir milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip olan Instagram, görselliği ön planda tutan bir platform olduğu için Instagram kullanıcıları “Instagram fotoğraf boyutu kaça kaç olmalıdır?” diye soruyor. Günlük olarak 600 milyondan fazla aktif kullanıcı olan Instagram görsel yaratıcılığınızı sergilemek amacıyla kullanabileceğiniz en güzel platform olarak değerlendiriliyor.

Haliyle görsel olarak paylaşacağınız gönderilerin profilinizde güzel bir düzen oluşturabilmesi için belirli boyutlara dikkat etmeniz gerekebiliyor. Orijinal boyutları kullanarak fotoğraflarınızın kırpılmasını engelleyebilir, profilinizin ilk bakışta dahi güzel gözükmesini sağlayabilirsiniz.

Instagram Gönderilerinizin Boyutlarının Uygun Olması Neden Önemlidir?

Bu yazıda bahsedilecek olan orijinal Instagram boyutlarını kullanmak aşağıda listelenen sebeplerden dolayı önemlidir:

  • Eğer şık bir Instagram profil sayfası görünümüne sahip olmak istiyorsanız Instagramın tavsiye ettiği boyutları kullanmalısınız.
  • Fotoğraflarınızı kaliteli bir şekilde paylaşmak istiyorsanız orijinal boyutlara uymak büyük önem taşıyor.
  • Profilinize uygun olarak seçtiğinizi düşündüğünüz fotoğrafın Instagram’ın otomatik kırpma mekanizması yüzünden kırpıldığını görmek sinir bozucu olabilir. Orijinal görsel boyutlarına sadık kalmak bu durumu engellemenize yardımcı olacaktır.

Kısacası, daha güzel bir profile sahip olmak adına Instagram’ın tavsiye ettiği orijinal fotoğraf boyutlarını kullanmak doğru bir seçim olacaktır.

Instagram Fotoğraf Boyutu Kaça Kaç Olmalıdır?
Instagram Fotoğraf Boyutu Kaça Kaç Olmalıdır?

Instagram Profilinizdeki Fotoğrafların Boyutları Nasıl Olmalıdır?

Instagram profilinizin size ait olup olmadığının anlaşılabilmesi açısından kaliteli bir profil fotoğrafı kullanmanız gerekiyor. Biri profilinize girdiğinde profil fotoğrafınızın büyüklüğü sadece 110×110 piksel olacağından profil fotoğrafı seçiminde dikkat etmeniz gereken tek nokta 1:1 en boy oranını korumak olacaktır.

Biri profil sayfanıza girdiğinde paylaştığınız fotoğrafların ve videoların ön izlemeleri küçük fotoğraflar olarak karşıdaki insana gösterilir. Gösterilen bu küçük fotoğrafların piksel boyutu 161×161’dir, bütün gönderilerinizin Instagram tarafından ön izleme amacıyla küçültüleceğini ve 1:1 en boy oranında kesileceğini unutmamalısınız.

Instagram’da Gönderi Olarak Paylaşacağınız Fotoğrafların Boyutu Nasıl Olmalıdır?

Eğer ilgi uyandırmak istiyorsanız, listenizde bulunan ve sizi takip eden insanların ana sayfasına düşecek olan fotoğraflarınızın ve videolarınızın kalitesi yüksek olmalıdır. Fotoğrafın çekildiği cihazdan yüklenen fotoğrafların çok daha kaliteli olacağını, kalitesinin düşürülmeyeceğini söylemekte yarar var.

Instagrama yükleyeceğiniz görüntülerin boyutlarının 1080×1080 piksel olması profilinizde kaliteli bir görünüm sağlayacaktır ancak yine de Instagram bu fotoğrafları 612×612 piksele kadar küçültüyor. Kare veya dikdörtgen olarak yükleyeceğiniz fotoğrafların 1,91:1 ve 4:5 oranlarını koruduğundan emin olmalısınız. 4:5 oranına sahip olan fotoğraflar için önerilen boyutlar 1080×1350’dir, bu boyut fotoğrafınızın kaliteli gözükmesine yardımcı olacaktır.

Instagram Hikayelerinizdeki Paylaşımların Boyutları Nasıl Olmalıdır?

Günlük olarak 600 milyondan fazla kullanıcı bulunan Instagram’da hikayeler bölümünü Instagram kullanıcılarının yarısından fazlası günlük olarak kullanıyor. Görsel olarak paylaşım yapılan Instagram hikayelerde hem video hem de görüntü seçenekleri bulunuyor. Bu bölümde normal paylaşım yapar gibi kendi içeriğinizi yükleyebilirsiniz. Instagram hikayeler için önerilen çözünürlük 1080×1920 olarak belirlenmekle beraber minimum çözünürlük 600×1067’dir. En boy oranı 9:16 olan Instagram hikayelere yükleyebileceğiniz maksimum dosya boyutu 4 GB’tır.

Instagram’daki Yatay Görseller İçin Kullanmanız Gereken Boyutlar Nelerdir?

Birçok fotoğrafçının kullandığı Instagram, yatay fotoğraf imkânı ile manzara fotoğrafları için de vazgeçilmez bir sosyal medya uygulaması olmuştur. Dış mekân veya seyahat çekimleri için çok kullanılan bu paylaşım türü reklamlar için de oldukça idealdir.

Yatay görsel paylaşımı yapmak için önerilen resim boyutu 1200×628 pikseldir, kullanabileceğiniz minimum çözünürlük ise 600×315 pikseldir. Önerilen en boy oranı 1,91:1 olmakla beraber yükleyebileceğiniz maksimum dosya boyutu 30 MB’tır. Ayrıca fotoğrafınızın kaliteli olması adına JPG veya PNG dosyalarını tercih etmeniz gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu