Instagram Destek

Instagram Durduruldu Hatası Nedir?

Instagram kullanıcılarının merak ettiği sorulardan biri de Instagram durduruldu hatası nedir? Sorusudur. Android cihaz kullanıcılarının oldukça fazla karşılaştıkları sorunlardan biri de Instagram durduruldu hatasıdır. Bu hata sonucunda birçok Instagram kullanıcısı, hesaplarına erişim sağlamakta zorlanırlar. Hesabınızda dolaşırken birden sizi uygulamadan atan bu sorun, son derece can sıkıcıdır. Bu sorundan kurtulmak için çeşitli yöntemler bulunmaktadır.

Oldukça basit yöntemler sayesinde Instagramınızda meydana gelen bu sorundan kurtulabilirsiniz. Instagram durduruldu hatası, Instagram’ın tadını doya doya çıkarmanıza engel olur. Uygulamada gezinirken bir an da durduruldu hatası ile karşılaşmak sizi sinir edebilir. Sürekli olarak durduruldu hatasının karşınıza çıkması ise sizi zor duruma sokar.

Instagram Durduruldu Hatası Neden Olur?

Instagram durduruldu hatasının temelinde iki neden bulunmaktadır. Bu nedenlerden birincisi, uygulamanızın güncel olmamasıdır. İkinci neden ise telefonunuzun önbelleği yetersizdir. Bu nedenlerden dolayı Instagram durduruldu hatası ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Eğer cihazınızda önbelleğinizi kullanan birçok uygulama var ise bazı uygulamalarınızın çalışmasına engel olabilir. Instagram durduruldu hatasının en sık karşılaşılan nedenlerinden biri önbellek sorunudur. Eğer Instagram durduruldu hatası ile karşılaşıyorsanız, önbelleğinizi kontrol etmeniz gerekir. Hataya neden olan durumu çözdüğünüz zaman Instagram durduruldu hatası ile karşılaşmaktan kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Instagram Durduruldu Hatası Nedir?
Instagram Durduruldu Hatası Nedir?

Önbelleğinizi Temizleyin

Instagram durduruldu hatasından kurtulmanızın ilk yolu önbellek temizliğidir.

Önbellek temizleme işlemi için şu aşamaları yerine getirmeniz gerekir:

  • Telefon ayarlarınıza girin.
  • Uygulamalar sekmesine basın.
  • Açılan uygulamalar içerisinde Instagram’ı seçin.
  • Instagram uygulaması önbelleği temizle seçeneğine basın.

Bu işlemleri yaptığınız zaman, hiçbir yere girmeden cihazınızı yeniden başlatmanız gerekir. Daha sonra Instagram uygulamasına yeniden girebilirsiniz. Önbelleği temizleme işlemi sonrasında da hala aynı hata ile karşı karşıya kalıyorsanız, başka çözüm önerilerini de deneyebilirsiniz. Ancak genel olarak sorun önbellekten dolayı meydana geldiği için bu yöntem işinize yarayacaktır. Önbellek sorunu dışında cihazınızın başka sorunları da olabilir. Bu sorunları da çözüme kavuşturduğunuzda Instagram durduruldu hatası ortadan kalkacaktır.

Instagram Uygulamanızı Güncelleyin

Instagram uygulamanızın güncel olmaması, Instagram durduruldu hatasına neden olur. Eğer önbelleği temizlediğiniz halde hala aynı sorun ile karşılaşıyorsanız, ikinci çözüm olarak bu yolu deneyebilirsiniz. Uygulamanızın güncel olmaması, Instagram’ı doyasıya kullanmanıza da engel olur. Bu nedenle Instagram’ınızı mutlaka güncel tutmanız gerekir. Instagram’ınızın güncel olup olmadığını kontrol edebilmek için Google Play uygulamasını kullanabilirsiniz. Google Play’e giriş yaparak sol üstte yer alan üç çizgiye dokunun.

Daha sonra ayarlar seçeneğine basarak ”uygulamaları otomatik güncelle” kısmına basmanız gerekir. Bu işlemi yaptığınız zaman uygulamalarınız otomatik olarak güncellenecektir. Instagram durduruldu hatası ile karşılaşmamak için mutlaka güncelleme yapmanız gerekir. Aksi halde sürekli aynı hata ile karşılaşabilirsiniz. Instagram uygulamanızın güncelliğini de kontrol etmeyi unutmayınız.

Instagram Uygulamasını Tekrar Yükleyin

Yukarıda anlatılan çözüm yollarından istediğiniz sonucu elde edemediyseniz, Instagram uygulamasını cihazınızdan tamamen silmeniz gerekir. Uygulamayı silip bir süre bekleyiniz. Daha sonra tekrardan Instagram uygulamasını cihazınıza indiriniz. Bu sayede de durduruldu hatasından kurtulabilirsiniz.

Instagram’a Sorun Bildirin

Denediğiniz hiçbir yöntem durduruldu hatasından kurtulmanızı sağlamadıysa Instagram’a sorun bildirebilirsiniz. Bunun için Instagram uygulamasından ayarlarınıza giriş yapmalısınız. Buradan ”Yardım” yazan yere giriş yapın. Yardıma giriş yaptığınız zaman karşınıza ”Sorun bildir” butonu çıkacaktır. Sorun bildir kısmından ”Bir şey çalışmıyor” seçeneğine basmalısınız.

Bu işlem sonucunda Instagram durduruldu hatası halledilecektir. Instagram’ı kullanmaya devam edebilmek için Instagram durduruldu hatasını mutlaka çözmeniz gerekir. Aksi halde sürekli olarak uygulamadan atılır ve giriş yapmakta zorlanırsınız. Bunun sonucunda da Instagram’ı dilediğiniz gibi kullanamayabilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu