Instagram Destek

Instagram Hashtag Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Instagram hayatımızın çok büyük bir bölümünü kapsamaktadır. Komik videolar, eğitici içerikler, sevdiklerinizin ya da ünlülerin hesapları ve satış odaklı sayfalar Instagramda kullanıcılar ile buluşmaktadır. Instagram’ın bu kadar popüler olmasındaki en büyük neden sınırsız ve özgür bir dünya olmasıdır. Resim ve video paylaşmak, her anını insanlara gösterebilmek en büyük görevidir. Resim ya da video paylaştıktan sonra altına # işareti ile ifadeler edilen hashtag’ler konulur. Bu işaretlere Türkçede etiket denmektedir. Paylaşımları anlamlandırmak, kategorize etmek ve daha çok kişiye duyurmak için kullanılır. Bu sayede kişi daha fazla etkileşim ve erişim sağlar.

Gerçek Zamanlı Erişim Sağlıyor

Hashtag’ler sayesinde kişi yakınında ya da tüm dünya üzerinde neler olup bittiğini öğrenebiliyor. Özellikle resimlerinin ve videolarının ya da satışını yaptığı ürün ve hizmetlerin daha fazla kişiye ulaşmasını isteyenler kullanmaktadır. İlk çıktığı zamanlar daha çok erişim sağlamak için kullanılırdı. Günümüzde ise paylaşımlara uygun hashtaglar eklemek etkileşimi ve erişimi arttıracaktır. Bu sayede hedef kitle belirlenmiş olur, hedef kitleye uygun olan paylaşımlar da dikkatlerini çeker.

Özellikle belirli bir takipçi sayısına ulaşmak isteyen, amacı daha yüksek kişiye hitap etmek olanlar takipçi satın alarak bunu gerçekleştirebilir. Takipçi satın almanın da çok farklı yolları vardır. Bunu ister para ile isterseniz de etkinliklerle katılarak gerçekleştirebilirsiniz. Kişi takipçi satın aldığı zaman aynı oranda etkileşimi de artar. Hashtaglar ile beraber de bunu destekler ve git gide sayfası büyür.

Keşfete Düşebilirsiniz

Keşfet Instagram’ın en önemli yerlerinden biridir. Burada tüm dünya genelinin paylaştığı gönderiler yer alır. Eğer doğru hashtagler kullanırsanız buraya dahil olabilir ve daha çok kişi tarafından görünebilirsiniz. Takipçi satın alarak takipçi sayınızı da arttırırsanız keşfete düşme ihtimaliniz artar. Anasayfada, kayıp giden ekranda başkalarının da dahil olabileceği bir harita bırakılır. Bu sayede daha çok kişiye ilham kaynağı olabilir, görsel Instagram kütüphanesini paylaşım açısından zenginleştirebilirsiniz.

Burada haritadan kasıt hashtagler ile etiketlediklerinizdir. Örneğin bir mekana gittiğiniz zaman paylaşımınıza orası ile alakalı etiketler eklerseniz mekanın haritasına düşersiniz. Mekanı araştıran kişilerde sizi bu haritadan görür, takipçi sayınızın fazlalığı ile beraber dikkatlerini çekersiniz. Yani hem insanlara yol göstermiş olursunuz hem de sayfanızın büyümesine katkı sağlarsınız.

Takipçi Sayınız Artar

Instagram’da büyümek ve daha fazla kişiye hitap etmek istiyorsanız takipçi sayınızın fazla olması gerekir. İlk başta takipçi gelmesi zor olabilir. Bu durum güven problemleri ile alakalıdır, bunu aşmak için takipçi satın alabilirsiniz. İnsanlar çok takipçili sayfalara daha fazla güvenilir ve yönelir. Daha sonra hashtagler ile büyümenizi destekleyebilirsiniz. Hashtagler yani etiketler anahtar kelime ya da arama terimi yerine geçer.

Bu noktada birkaç adıma dikkat etmeniz gerekiyor;

  • Doğru hashtag seçimi
  • Paylaşımlarla uyumlu olmaları
  • SEO prensiplerine uygun olması
  • Hedef kitleye hitap etmesi
  • 30 Hashtag sayısını geçmemesi

Bu faktörlere dikkat edilerek etiketleme yapılırsa takipçi sayısı yavaş yavaş artar çünkü etkileşim artar. Eğer postun altına yazıdan daha az etiket koyarsanız o zaman geri dönüşler daha başarılı olur.

Gerçek Instagram Takipçileri Bulabilirsiniz

Instagram hashtag kullanmanın avantajları arasında gerçek ınstagram takipçileri bulmak da bulunmaktadır. Gerçek Instagram takipçisi demek gerçekten paylaştıklarınızla ilgilenen ve markanıza katkı sağlayacak kişiler bulmaktır. Bu özellikle ürün ve hizmet satışı yapan kişiler için geçerlidir. Sunduğunuz hizmetle ilgilenecek kişilere etiketler sayesinde ulaşabilirsiniz. Bunun için önce takipçi satın alarak sayfanızı daha güçlü gösterebilir, daha sonra doğru hashtagler kullanarak erişiminizi 2 katına çıkarabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu