Instagram Destek

Instagram Özellikleri Neler?

Instagram özellikleri ile kullanıcıların ilgisini çeken bir platform. İçerisinde barındırdığı pek çok özellik ile kullanıcısını sevindiriyor.

Uygulamada yer alan pek çok özellik kullanıcının işini daha kolay ve daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmesini sağlıyor. Bu konuda sizlere Instagram’da yer alan birçok sistemin detaylarından bahsedeceğiz.

Instagram platformunun özellikleri

Instagram’da yer alan ve en çok kullanılan özellikler arasında hikayeler özelliği yer alıyor. Hikayeler özelliği sayesinde kullanıcı sekmede 24 saat kalacak bir hikaye paylaşabiliyor. Adında hikaye geçse de hikaye dışında bu alanda birçok paylaşım yapılabiliyor. Örneğin müzik paylaşılabiliyor, test yapılabiliyor, soru sorulabiliyor.

Sosyal medya platformunda yer alan bir diğer özellik sohbet özelliği. Facebook, Instagram ve WhatsApp Facebook şirketine ait uygulamalar. Bu uygulamaların kendi mesajlaşma servisleri bulunuyor. Facebook şirketi yakın zamanda bu uygulamaların birleştirileceğini duyursa da henüz bir adım atmış değil.

Instagram özellikleri

Instagram’da yer alan DM veya mesaj özelliği, birincil ve genel olarak ikiye ayrılıyor. Birincil olan sekmede bildirimler aktif iken genel sekmesinde bildirimler aktif olmadan mesaj gelmektedir. Kullanıcılar eğer farklı bir kullanıcıdan mesaj alır ise bu mesajlar istek sekmesine yönlendiriliyor. Ayrıca Instagram’ın mesajlaşma özellikleri arasında ifade gönderme, mesaj beğenme ve fotoğraf paylaşma özellikleri yer alıyor. Instagram’da yer alan paylaşım ve hikayeler mesaj olarak bir kullanıcıya gönderilebiliyor.

Instagram’ın bir diğer özelliği de IGTV olarak yer alıyor. Bilindiği üzere platformda YouTube’daki gibi uzun video paylaşmak mümkün değildi. En fazla 1 dakikalık videolar paylaşılabiliyordu. Kullanıcılar daha uzun videolar paylaşmak istiyordu. Bu sorunun önüne geçmek isteyen Instagram YouTube gibi bir platform olan IGTV özelliğini duyurdu. IGTV ile birlikte kullanıcılar 1 dakikadan daha uzun videolar paylaşabiliyor. İster 10 dakika olsun ister 45 dakika olsun video sorunsuz bir şekilde yüklenebiliyor.

Instagram’ın bir diğer özelliği Reels olarak kullanıcıları karşılıyor. Reels, özellikle TikTok kullanıcılarını hedef almış durumda. Dönemin ABD Başkanı Donald Trump tarafından TikTok’un yasaklanma haberleri yayılmaya başlayınca Instagram Reels özelliğini duyurmuştu. Bu özellik sayesinde sosyal medya kullanıcıları kısa videolar çekerek arka plana müzik ekleyebiliyor, efektler yerleştirebiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu