Instagram Destek

Instagram 18 Yaş Sınırı Var mı?

Instagram, sosyal medya araçlarından en çok kullanılanlar arasında yerini almıştır. Instagram 18 yaş sınırı var mı? Instagram kullanıcıları için yeni özellik nedir? Instagram hassas içerik nedir? Instagram yaş sınırı nasıl ayarlanır? Sorularına cevap olacak şekilde yazımızı sizin için derleyeceğiz.

İlk olarak Instagram 18 yaş sınırı var mı? Sorusuna gelelim. Instagram uygulamasını kullanmak için belirli bir yaşta olmanıza gerek yoktur. Dolayısıyla Instagrama kayıt olmak ve kullanmak için 18 yaşından büyük olmanıza gerek yoktur.

Instagram Kullanıcıları İçin Yeni Özellik

Artık Instagram da hassas içerik kontrolü sağlanabilecek. Bu özellik sayesinde hassas olan içeriği sadece 18 yaşından büyük kullanıcılar eğer görmek isterlerse görüntüleyebilecekler.

Peki, Instagram 18 yaş sınırı var mı? Instagramı kullanabilmek için yaşınızın bir önemi yoktur. Her yaştan her insan Instagram uygulamasını indirip kayıt olarak bu uygulamayı kullanabilir.

Bahsi geçen bu özellik, sadece hassas içerikleri görmek isteyip, istemeyen kişiler için getirilmiştir. Yani videoda bir kuşun kanayan yarasını tedavi eden biri olabilir.

Bu videodaki kan görüntüsünü görmek istemeyen kullanıcılar için getirilen bir özelliktir. Tabi hassas içeriği görmek isteyen herkes bu içerikleri görüntüleyemez. Bunun nedeni hassas içeriği sadece 18 yaşından büyük olan Instagram kullanıcıları, dilerlerse görebilirler.

Instagram 18 Yaş Sınırı Var Mı?
Instagram 18 Yaş Sınırı Var Mı?

Instagram Topluluk Kuralları

Hassas içeriğin tanımı; ”Instagram topluluk kurallarını ihmal etmeyen, ancak insanları üzmesi” gibi tanımlayan sosyal platformda yapılmış olan duyuruda, +18 görüntüler veya şiddet içeren görüntüler olabileceğini ifade ettiler.

Kısacası Instagram hassas içeriklerin ne kadarını görüntülenip görüntülenmeyeceğini ayarlamamız adına bu özelliği kullanıcılar için getirdi. Instagram 18 yaş sınırı var mı? Diye soracak olursanız sadece hassas içeriklerin görüntülenmesini sağlamak adına 18 yaşından büyük olmanız gerekir.

Instagram 18 Yaş Sınırı

Hassas içeriklerin görüntülenmesi adına seçtiğiniz 3 seçenekten, ”İzin Ver” seçeneği 18 yaşından küçük olan kullanıcılar için aktif değildir. Peki, Instagram 18 yaş sınırı var mı? Hayır yok.

Bu 18 yaş sınırı sadece hassas içeriklerin görüntülenmesi adına sunulan bir özelliktir. Başka bir deyişle Instagramda bulunabilecek rahatsız edici ve şiddet içeren görüntüleri 18 yaşından küçükler isteseler dahi görüntüleyemeyecekler.

Eğer sizlerde Instagram Hassas İçerik Ne Demek? sorusuna yanıt arıyorsanız bu makelemizi okuyabilirsiniz: sosyalevin.com/blog/instagram-hassas-icerik-ne-demek/
Instagram 18 Yaş Sınırı Var Mı?
Instagram 18 Yaş Sınırı Var Mı?

Instagram 18 Yaş Sınırı Nasıl Ayarlanır?

Hassas içeriklerin görüntülenme kontrolünü sağlamak için aşağıdaki adımları takip edin.

  1. Instagram profilinize gidin
  2. Sol üst köşe bulunan ”Ayarlar” kısmına girin.
  3. Ardından ”Hesap” yazan kısma girdiğinizde ”Hassas İçerik Kontrolü” yazan kısma basın.
  4. Bu alanda kullanıcılara 3 seçenek sunulur. Bu seçeneklerin açıklaması ise aşağıdaki gibidir;
  • İzin Ver” seçeneğini seçerseniz, insanları genel olarak rahatsız eden daha fazla fotoğraf ve video görebilirsiniz.
  • Sınır” seçeneğini seçerseniz, insanları rahatsız edebilecek fotoğraf ve videolardan bazıları dilerseniz görebilirsiniz.
  • Daha Fazlasını Sınırla” seçeneğini seçerseniz, insanı rahatsız eden fotoğraf ve videolardan daha azını dilerseniz görebileceksiniz.

Instagram Bu Özelliği Neden Getirdi

Bu özellik aslına bakarsanız Instagram topluluk kuralları gereğince, geç kalmış bir özelliktir. Bu özellik sayesinde kullanıcılar daha verimli ve özgürce diledikleri içeriklere ulaşabilirler.

Savaş içeren bir videoyu kurgu bile olsa, sırf savaşa teşvik ettiği düşüncesiyle kaldırıldığı bile oluyordu. Bu sebeple Instagram’ın teknik ekibi bu özelliği uygulamaya dahil etmek için gerekli çalışmaları yaptılar.

Ayrıca aynı ekip bu kararın biraz değişiğini Facebook için de uyguladı. Yani Facebook’a kayıt olup, kullanabilmek için 13 yaşından büyük olunması şartını koydular. Yalan bilgi verip, sahte bir hesap oluşturularak açılan hesapların tespiti halinde bu hesaplar kapatılır.

Facebook, TechChurch’e yaptıkları açıklamada ise çocuk kullanıcıların korunmasını sağlamak adına daha efektif bir şekilde hizmet sağlamak için, bu platformun 13 yaş sınırı olması gerektiği kanısına vardılar.

Sık Sorulan Sorular

Bu Ayarları Yapmak Zorunda mıyım?

Hayır, tabiki de zorunluluk bulunmamaktadır. Instagram zaten default olarak bu ayarları kullanmaktadır. Siz dilerseniz bunları değiştirebilirsiniz.

Bu Ayarları Değiştirmem Hesabıma Zarar Verir mi?

Kesinlikle vermemektedir. Instagram sizin kişisel dünyanıza göre bir algoritmayla çalışmak ister. Bu yüzden bu ayarlar zarar vermemektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu