Instagram Destek

Instagram K Takipçiye Ulaşmanın Yolları

İnstagram, en çok kullandığımız sosyal medya platformlarından biridir. Diğer sosyal medya uygulamalarından farkı ise daha çok görsele dayalı olmasıdır. Resim veya video dendiğinde ilk akla gelen uygulamalardandır. Hikaye özelliğiyle insanların kendi yaşamlarından kısa bir kesiti veya farklı türde videoları, resimleri görebiliriz.

İnstagramda Yüksek Takipçiye Ulaşmanın Yolları

İnstagram milyarlarca kullanıcıya sahip olduğundan para kazanmak için de uygun bir platform. Aklınıza gelebilecek tüm markaların, şirketlerin instagram sayfaları vardır. Büyük sayfalar aldıkları reklamları sayfalarında yayımlayarak takipçilerine ulaştırıyorlar. Bu sayede büyük meblağlar kazanabiliyorlar.

Tabii ki instagramda para kazanabilmeniz için öncelikle büyük bir kitleye hitap etmeniz gerekmektedir. Bu nedenle de sizi takip eden kullanıcı sayısının yüksek olması gerekiyor. Eğer 100k takipçinin üzerinde bir instagram sayfasına sahip değilseniz çok fazla gelir beklememeniz gerekir. Sizlere takipçi sayınızı arttırmanızın en kolay ve basit yollarını 3 maddede aktaracağız. 3 maddede

Instagram k takipçiye ulaşma yolları şunlardır:

  • Açılan sayfanın hitap ettiği kitle
  • Sayfanın herkese açık olması
  • Diğer instagram sayfalarıyla etkileşimde bulunmak

Tabii ki daha birçok yol olabilir. İnstagrama belli bir ücret ödeyerek de takipçi sayınızı arttırabilirsiniz. Ancak en uygun imkanlarla, yapılabilirliği yüksek olan yollarla takipçi kazanmak istiyorsanız bu maddeleri uygulamalısınız.

Açılan Sayfanın Hitap Ettiği Kitle

İnstagram sayfası açarken ilk önem vermemiz gereken şey hitap ettiği kitle olmalı. İnstagramda en çok mizah, müzik, haber ve spor sayfaları olduğunu biliyoruz. Eğer çok fazla sayıda türü olan bir sayfa açarsanız işiniz biraz daha zor olabilir. Ancak daha az türü olan ve daha çok ilgi çeken bir sayfa kurarsanız daha fazla takipçi çekebilirsiniz. Diyelim ki bir mizah sayfası açtınız ve instagramda on binlerce mizah sayfası olduğunu düşünün. Ve yeni açtığınız için hepsinin takipçisi doğal olarak sizin üzerinizde bu nedenle takipçilerin sizin sayfanızdan önce o sayfaları tercih etmesi daha doğal. Bu nedenle daha çok uğraşmalı daha fazla efor harcamalısınız. Yüksek sayıda takipçisi olan sayfaların gönderilerinin altına daha fazla reklamınızı yapmanız gerekecek.

Diyelim ki astral seyahat hakkında bir instagram sayfası açtınız. Burada hitap edeceğiniz kitle daha az olsa da bulunabilirliğiniz daha yüksek olacak ve daha fazla ilgi çekeceksiniz bu sayede kısa sürede binli veya diğer bir deyişle k ile ifade edilen sayılara ulaşabileceksiniz. Tabii ki burada içeriğinizin kalitesi de çok önemli. Kaliteli içerikler takipçilerinizin daha hızlı artmasını sağlar. Hedef kitleniz daha az olabilir ancak sayfa türünüz de az olduğu için hedeflediğiniz kitle haricinde sadece merak ettikleri için sayfanıza gelen kitleleri de göreceksiniz.

Sayfanın Herkese Açık Olması

Yeni açılmış bir sayfanın gizli olmasının hiçbir anlamı yok. Sayfanızı gizlemeyip herkese açık duruma getirmelisiniz. Bu şekilde merak edenler sayfanızdaki içerikleri görebilir ve sizi takip edebilirler. Bir süre sonra takipçiniz arttığında sayfanızı bu sefer gizliye alıp merak uyandırabilirsiniz. Ancak kesinlikle başlarda sayfanız açık olmalıdır.

Diğer İnstagram Sayfalarıyla Etkileşimde Bulunmak

Makalemizin en can alıcı kısmı burası. Önceki iki maddeyi uygulayıp binli sayıda takipçiye ulaştığınızda size yakın sayıda takipçisi bulunan sayfalarla etkileşimde bulunabilirsiniz. Karşılıklı reklamlar yaparak instagram da bir anda büyümeye başladığınızı görebilirsiniz. Şöyle düşünebiliriz; 5k takipçiniz oldu ve sizin sayfanızın türüne yakın yine 4 ila 6 k arasında takipçisi olan sayfalarla reklamlar yaparsanız takipçi sayınızın hızla arttığını görebilirsiniz.

Üst maddede bahsettiğim, hitap edilen kitlenin etkisini burada çok net göreceksiniz. Çünkü instagramda her sayfa günde en az 3-4 defa sayfa reklamları yapar. Reklamı yapılan sayfalar çoğunlukla hep bildikleri türden olduğu için çok önemsemezler. Ancak eğer çok nadir gördükleri bir sayfa türünün reklamını görürler ise bu onları sayfanıza karşı bir meraka iter. Böylelikle yüksek sayıda takipçiye ulaşma hızınız artar.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu