Instagram Destek

Instagram Hesabım Çalındı Ne Yapmalıyım?

Instagram hesabım çalındı ne yapmalıyım? sorusu günümüz problemidir. Hesabınız çalındıysa ve ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız, doğru adrestesiniz. Instagram hesabım başkasının eline geçti ve Instagram hesabım çalındı ne yapmalıyım? diyorsanız cevaplar burada. Keyifli okumalar, artık hesabınızı kimse çalamayacak.

Instagram Hesabım Çalındı Ne Yapmalıyım?

Instagram Hesabım Çalındı Ne Yapmalıyım?

Instagram hesabının çalınmasının bir çok nedeni bulunmaktadır. Instagram hesabım çalındı ne yapmalıyım? sorusu son zamanlarda çok aranmaktadır. Hesapları çalan ve hikayede para isteyen hırsızların sayısı artmıştır. Bizim yaptığımız hataların sonucunda hesabımız çalınmaktadır. Nasıl hatalar yapıyoruz ? Hadi göz atalım ve bir daha yapmayalım.

  • Güvenirliği olmayan formlar doldurmak. Güvenli siteden olmayan hiç bir formu doldurmayın.
  • Instagram hikayede hırsızlar tarafından paylaşılan banka hesabı bağlantısından form doldurmak.
  • Güvenilir olmayan takipçi satın alma sitelerinden “kullanıcı adı ve şifre” girerek alışveriş yapmak.
  • Gelen sahte mailleri dikkate alarak, hesabınızdaki sorunla ilgili aşamaları gerçekleştirmek.
  • Takipçi hile uygulamaları kullanmak. Telefonunuza bu uygulamaları indirmeyin. Kimse bedavaya size takipçi vermeyecektir.

Yaptığımız bu işlemlerin hepsini kendi ellerimizle yapıyoruz. Kendi elimizle hesabımızın sonunu hazırlıyoruz. Güvenirliği kanıtlanmamış, sağlam bir websitesi bulunmayan mailleri dikkate almayın.

Takipçinizi yükseltmek istiyorsanız, güvenilir siteleri tercih edin! Güvenirliği kanıtlanmış ve %100 hizmet desteği veren sitemizden güvenle hizmet alın. Kampanyalarımız için; https://sosyalevin.com/instagram-hizmet-satin-al

Çalınan Hesap Nasıl Geri Alınır?

Instagram hesabım çalındı ne yapmalıyım? diye soruyorsanız ve hesabınızın çalındığını düşünüyorsanız, hesabınızı güvene almak için yapmanız gereken birkaç yöntem vardır. Instagram hesabım başkasının eline geçti diye düşünmenize gerek yok. Bu adımları deneyerek Instagram hesabınızı geri alabilirsiniz.

Instagram’dan Giriş Bağlantısı Talep Etmek

 
  1. Instagram’dan mesaj gelip gelmediğini görmek için e-postanıza bakın.
  2. security@mail.instagram.com‘dan mail alabilirsiniz. E-posta adresinizin değiştiğine dair mail geldiyse, bu değişikliği geri alın seçeneğini tıklayarak işlemi iptal edebilirsiniz.
  3. Başka bilgileriniz de değiştirildiyse ve e-posta adresinizi düzeltemiyorsanız, Instagram’dan bir giriş bağlantısı veya güvenlik kodu talep edin
  4. Instagram’dan bir giriş bağlantısı talep edin. Hesabın size ait olduğunu doğrulanmak için e-posta adresinize veya telefon numaranıza bir giriş bağlantısı talep edin. Giriş bağlantısı istemek için:
    • Giriş ekranında Giriş yapmakla ilgili yardım al (Android için)
    • Şifrenizi mi unuttunuz? (iPhone için) seçeneğine dokunun.
Hesabınıza kayıtlı kullanıcı adını, e-posta adresini veya telefon numarasını hatırlamıyorsanız, İleri butonunun altındaki Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var? seçeneğine dokunun. Ekrandaki talimatları izleyin.
  1. E-posta adresinizi veya telefon numaranızı seçin. Daha sonra Giriş bağlantısı gönder‘e dokunun.
  2. Gelen e-posta veya kısa mesajdaki (SMS) bağlantıya tıklayın. Ekrandaki talimatları izleyin.
    Hesabınızla ilişkili kullanıcı adını, e-posta adresini veya telefon numarasını girin ve sonra İleri‘ye dokunun. 

Instagram hesabım başkasının eline geçti diyorsanız bu adımları uygulamanız gerekmektedir.

Instagram Hesabım Çalındı Ne Yapmalıyım?

Instagram’dan Güvenlik Kodu ve Destek Talep Etmek

Instagram hesabım çalındı ne yapmalıyım? güvenlik kodu ve destek talep etmeliyim.

Instagram’dan bir güvenlik kodu veya destek talep edin. Size gönderilen giriş bağlantısıyla hesabınızı geri alamıyorsanız, destek talep edebilirsiniz.

Instagram’dan güvenlik kodu veya destek talep etmek için uygulamanız gereken adımlar vardır. Android için ve Iphone için farklı adımlar yer almaktadır.

Android İçin Destek Talebi

  1. Giriş ekranında bulunan Giriş yap’ ın altındaki Giriş yapmakla ilgili yardım al seçeneğine dokunun.
  2. Hesabınızla ilişkili kullanıcı adını, e-posta adresini veya telefon numarasını girin. Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var? seçeneğine dokunun. Çok sayıda Instagram hesabınız varsa ilk olarak giriş yapma konusunda sorun yaşadığınız hesabı seçin. Sonrasında talimatları izleyin.
  3. Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var? seçeneğine dokunun. Ekrandaki talimatları izleyin.
  4. E-posta adresinizi veya telefon numaranızı seçin. Güvenlik kodu gönder seçeneğine dokunun.
  5. Güvenlik kodu almazsanız, Güvenlik kodu gönder kısmındaki Bu e-posta adresine veya telefon numarasına erişemiyorum seçeneğine dokunun. Daha sonra ekrandaki talimatları izleyin. 

Android kullanan okurlarımız için “hesabım başkasının eline geçti” problemini de es geçmedik.

Iphone İçin Destek Talebi

  1. Giriş bağlantısı ekranında Giriş bağlantısı gönder kısmındaki Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var? seçeneğine dokunun. E-posta adresinizi veya telefon numaranızı seçin ve Güvenlik kodu gönder seçeneğine dokunun.
  2. Güvenlik kodu almazsanız, Güvenlik kodu gönder kısmındaki Bu e-posta adresine veya telefon numarasına erişemiyorum seçeneğine dokunun. Daha sonra ekrandaki talimatları izleyin.

Sadece sizin erişebildiğiniz güvenli bir e-posta adresi girin. Talebinizi göndermenizin ardından sıradaki adımlar için Instagram’dan bir e-posta alacaksınız. Instagram hesabım çalındı ne yapmalıyım? diye korkmanıza gerek yok.

Kimlik Doğrulamak

Instagram kullanan insanların hepsi hesaba kendi fotoğrafını koymamaktadır. Bazı kullanıcılar çektiği manzara fotoğraflarını koyar. Bazı kullanıcılar mizah sayfası, haber sayfası, magazin sayfası yönetir.

Bu hesaplar çalındığı zaman da kimlik doğrulama yapmak gerekmektedir. Kimlik doğrulama yapmanın kuralları bulunmaktadır. Önce hangi hesap türünüz bulunmaktadır onu belirlemeniz gerekmektedir. Instagram hesabım çalındı ne yapmalıyım diyorsanız, kimlik doğrulamalısınız.

Kendi Fotoğraflarınızı İçermeyen Hesap İçin Destek Talebi

Kendi fotoğraflarınızı içermeyen bir hesap için destek talebinde bulunabilirsiniz. Bunun için, Meta Destek Ekibi’nden otomatik yanıtlı mail almanız gerekir.

Kaydolduğunuz e-posta adresini veya telefon numarasını ve kaydolurken kullandığınız cihaz türünü (ör. iPhone, Android…) belirterek kimliğinizin doğrulanmasını hızlandırırsınız.  Instagram hesabım çalındı formu yollayarak Destek ekibini bilgilendirmiş olursunuz.

Kendi Fotoğraflarınızı İçeren Hesap İçin Destek Talebi

Kendi fotoğraflarınızın olduğu bir hesap için destek talep edebilirsiniz. Gerçek bir kişi olduğunuzun belirlenmesi ve kimliğinizi onaylanması için yapmanız gereken işlemler vardır. Bir önceki konuda geçtiği gibi bu, Instagram hesabım çalındı formu değildir.
  1. Başınızı farklı yönlerde hareket ettirdiğiniz bir selfie videosu göndermeniz gerekmektedir. Daha sonra, verdiğiniz e-posta adresine Instagram tarafından bir e-posta gönderilir.
  2. Bu videoyu gerçek bir kişi ve söylediğiniz kişi olup olmadığınızı kontrol etmek için kullanılır. Gönderdiğiniz video hiçbir zaman Instagram’da görünmeyecek ve 30 gün içinde silinecektir.
  3. Gönderdiğiniz videoda kimliğiniz onaylanmazsa tekrar incelenmesi için yeni bir video göndermeniz istenir.

Instagram yüz tanıma teknolojisini kullanmaz. Selfie videolarına bu teknoloji uygulanmaz. Selfie videolarını gerçek bir kişi olduğunuzu teyit etmek için kullanılır. Hesabınıza erişme yetkiniz olduğu gerçek bir kişi tarafından yapılacak incelemeyle onaylanır.

Çalınan Instagram Hesabı Geri Alınırken Karşımıza Çıkan Sorular

Instagram hesabım çalındı ne yapmalıyım? sorununun yanında problemi çözerken karşılaşacağımız sorular bulunmaktadır. Onlar sırasıyla şöyledir;

  • Başkasının eline geçen hesap kimin?
“Benim hesabım” ya da “Başka birinin hesabı” seçeneklerinden birine dokunuyoruz.
 
  • Instagram hesabınızda belirtilen e-posta hesabına giriş yapabiliyor musunuz?
“Evet” ya da “Hayır” seçeneklerinden birine dokunuyoruz.
 
  • Size ulaşabileceğimiz (ve sadece sizin erişiminizin olduğu) e-posta adresi
Bu kısma kullandığınız mail adresinizi yazmanız gerekmektedir.
 
  • Bildirdiğiniz hesaptaki mevcut kullanıcı adı
Geri almak istediğiniz hesabın kullanıcı adını yazmanız gerekmektedir.
 
  • Hesaba kaydolurken kullandığınız e-posta adresi
Geri almak istediğiniz hesabın e-mail adresini yazmanız gerekmektedir.
 
  • Ne tür bir hesap?
Bu soruyu bu hesapta benim gördüğüm resimler var kutucuğunu işaretlememiz gerekmektedir.
 
  • Bu hesabı siz mi oluşturdunuz?
“Evet” ya da “Hayır” seçeneklerinden birine dokunuyoruz.
 
  • Hesabınıza kim erişti?
Uygun olan seçeneklerden birine dokunuyoruz. 
 
  • Hesabınıza nasıl erişti?
Hesabınıza sizce nasıl erişildi, bilginiz varsa buna cevap vermeniz gerekmektedir.
Hesabınızın incelenmesini isteyerek “Gönder” butonunu tıklamanız gerekmektedir. Formu Instagram yetkililerinin incelemesi için gönderin.

Instagram Hesabı Şifre Kurtarma?

Instagram hesabım çalındı ne yapmalıyım? veya Instagram hesabım başkasının eline geçti ne yapmalıyım? diye düşünüyorsanız, en güvenilir yöntem Instagram Yardım ulaşmaktır. Sizin için en doğru karar bu olacaktır.

Yardım almadan hemen önce şifrenizi kurtarmakta fayda vardır. Şifrenizi kurtarmak için kayıt için kullandığınız maile “Şifre sıfırlama talebi” göndermeniz yeterli olacaktır.

Instagram Hesabı Çalınırsa Nereye Şikayet Edilir?

Instagram hesabım çalındı ne yapmalıyım? diye kendinizi bunaltmanıza gerek yoktur. Instagram hesabınız çalındığından hemen endişeye kapılmamalısınız.

Instagram Yardım Merkezi‘ne şikayetinizi oluşturabilirsiniz. Instagram hesabım çalındı formunu kullanmayı unutmayın. Instagram size hemen dönüş sağlayacaktır.

Instagram Hesabı Nasıl Güvende Tutulur?

Hesabınıza başkasının da giriş yaptığını mı düşünüyorsunuz? Hesabınızı güvende tutmanıza yardımcı olması için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz. Instagram hesabım çalındı ne yapmalıyım? sorusunu sormamak için adımları uygulayın.

  1. Şifrenizi değiştirin. Kendinize yeni bir şifre yenileme maili gönderin.
  2. Ekstra güvenlik önlemi olarak iki faktörlü kimlik doğrulamasını aktif edin.
  3. Hesap ayarlarından telefon numaranızın ve e-posta adresinizin doğru olup olmadığını onaylayın.
  4. Hesaplar Merkezi’ni kontrol edin. Tanımadığınız bağlı hesapların girişlerini kaldırın.
  5. Şüpheli üçüncü kişi uygulamaların erişimini kapatın.

Hesabınızın ayarlarını yapın ve her zaman güvenliğinizi koruyun. Instagram hesabınızı her zaman güvende tutmak için 2 yöntemi göstereceğim. Bu yöntemler sayesinde Instagram hesabınız her zaman güvenli kalacak.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama

Instagram hesabım çalındı ne yapmalıyım? diye sormadan önce yapmamız gerekenlerden bir tanesi de bu aşamadır.

İki faktörlü kimlik doğrulaması yaptığınızda, Instagram her giriş yaptığınızda güvenlik kodu göndermektedir. Hesabınıza yalnızca bu kodu girdikten sonra giriş yapabilmektesiniz. İki faktörlü kimlik doğrulamasını aktif etmek için yapmanız gereken adımlar şöyledir;
  1. Instagram Profilinize Instagram Profil Sembolgiriş yapın.
  2. Sağ üstteki Instagram Üç Çizgi Simgesi sembolüne dokunun.
  3. Ayarlar Instagram Ayarlar Simgesi seçeneğine dokunun.
  4. Güvenlik seçeneğine dokunun.
  5. İki faktörlü kimlik doğrulama seçeneğine dokunun.
  6. İki faktörlü kimlik doğrulamayı açık hale getirin. Tercihinize göre güvenlik oluşturun.

Instagram Hesabım Çalındı Ne Yapmalıyım?

Güçlü Parola Kullanmak

Instagram hesabım çalındı ne yapmalıyım? sorunun en büyük nedeni paroladır. Güçlü şifreler oluşturmak aslında en önemli güvenlik önlemidir. Güçlü şifre oluşturmak bazı insanlara zor gelmektedir. Şifre oluşturduktan sonra şifreyi unuttukları için tüm şifreleri aynıdır. Ama biz şifre oluştururken güvenliğimizi göz önünde bulunduralım; Şifremiz en azından şunları içermelidir.
  • Bir harf
  • Bir rakam
  • Bir sembol
  • 9 karakterli şifre

Instagram Hesabım Çalındı Ne Yapmalıyım?

Sonuç

Sizler için Instagram hesabım çalındı ne yapmalıyım? konusunu ele aldık. Çözüm önerilerini paylaştık. Umarım sizler için faydalı bir içerik olmuştur. Aklınıza takılan farklı konuları bize yorum olarak atabilirsiniz. Keyifle kalın 🙂

Instagram Destek Maile Ne Zaman Yanıt Verir?

Instagram Destek size sorununuzla ilgili mutlaka dönüş yapacaktır. Atılan mailler kişiler tarafından incelenmektedir ve 14 gün içerisinde destek yanıtı verilmektedir.

Instagram Hesabımdan İzinsiz İçerikler Paylaşılıyor

Şifrenizi değiştirin. Mailinize şifre yenileme postası gönderin. Üçüncü taraf uygulamaların hesabınıza erişimini kapatın.

 

 

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Herşeyi birbir açıklanması çok güzel. Bilgilendirme harika. Eline bileğine sağlık.

  2. Basarili ve guzel bir calisma olmus ufuk acici bilgilerin devamini istiyoruz

  3. Hesabı çalınan biri olarak bu yazı daha önce yayınlanmış olsaydı hiç zorluk yaşamazdım 😪 Bu konu ile ilgili çok iyi bir bilgilendirme olmuş, emeğinize sağlık 🙏🏻

  4. Bu şekilde detaylı anlatım ve bir çok başlık altında her konuya değinmeniz çok güzel olmuş. Başarılı paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz. Emeğinize sağlık Ecem hanım.

  5. Emeğinize sağlık, çevremdeki insanların da faydalanmasını sağlayacağım yazdıklarınızdan 👌🏻

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu