Instagram Destek

Instagramda Nasıl Reklam Verebilirim?

Sosyal medya kullananların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle salgın döneminde bu artış çok daha fazla oldu. Bunun en önemli nedenlerinden birisinin, sosyal medyanın gücünün her geçen gün daha yükseğe ulaşması olduğu düşünülünce, binlerce hatta milyonlarca insanın haklı olduğu ortaya çıkıyor.

Bununla birlikte artık küçük ve büyük tüm işletmeler de aynı şekilde sosyal medyanın gücünden faydalanmaya başlıyor. Birçok firma çeşitli sosyal medya platformlarında çeşitli reklamlar veriyor ve ürünlerinin ya da hizmetlerinin tanıtımını yapıyor. En çok reklam verilen platformlardan birisi de Instagram.

Hem bireysel olarak, hem de firma bazlı olarak pek çok kişi her gün burada reklam veriyor. Peki, Instagramda nasıl reklam verilir? Instagramda reklam vermek için neler gereklidir? İşte ınstagramda nasıl reklam verebilirim? Sorusunun cevabı.

Instagramda Reklam Vermek İçin Neler Gerekli?

Instagram’da reklam verebilmek için öncelikle iki şeye ihtiyaç var.

  • Instagram hesabınızın tanımlı olduğu Facebook sayfası
  • Facebook reklam hesabı

Instagrama Nasıl Reklam Verilir?

Instagram’da reklam vermek için takip etmeniz gereken adımlar şunlardır:

  • İlk adım olarak; Facebook hesabınızdan ” Panel Yöneticisi ” bölümüne giriş yapın. Daha sonra burada ki reklam oluştur butonuna tıklayın.
  • Bir sonra ki adımda ise; reklamı hangi amaçla ya da neden vermek istediğinize karar vermek için, mevcut reklam türlerinden birisini seçin. Eğer ilk defa reklam verecekseniz ve bu konuda tecrübeniz yoksa dikkat çekici bir görsel ön plana çıkarmak için ” Etkileşim ” butonunun altında ki ” Gönderi Etkileşimi ” butonuna tıklayıp daha önce Facebook sayfanızda yayınladığınız bir reklamın görselini sayfanıza aktarabilirsiniz.
  • Etkileşim reklam türü seçimini yaptıktan sonra, karşınıza çıkacak olan bölümden, reklam kampanyanızın adını belirleyin. Eğer birden fazla reklam vermek ve belirli kriterlere göre müşteri portföyü oluşturmak düşünceniz varsa, buna uygun bir isim girmenizde fayda var.
  • Bu işlemleri tamamladıktan sonra, ” devam ” butonuna tıklayıp, reklam hedefleme bölümüne geçin.
  • Bir sonra ki adımda ise; reklamınızın hangi bölgede ve kimlere gösterileceğini belirleyin. Örneğin reklamınızın Türkiye’nin tamamında gösterilmesini istiyorsanız, seçiminizi buna göre yapabilirsiniz. Bir diğer seçenek olarak da reklam alanını belirli bir bölge olarak belirleyebilirsiniz. Bu durumda reklamınız sadece ” İzmir ” ya da ” İstanbul ” bölgesinde gösterilecektir
  • Ayrıca reklamınızın hedef kitlesini ve bu hedef kitlenin yaş aralığını, cinsiyetini bu bölümde belirleyebilirsiniz.
  • Bu hedef kitlesini daha sonra da kullanmak isterseniz, kaydedebilirsiniz.
  • Vereceğiniz reklamların tüm sosyal medya platformları yerine, sadece Instagram ve Facebook’da görünmesini istiyorsanız eğer, bu bölümü işaretleyerek, karşınıza çıkan ” Platformlar ” bölümünden gerekli ayarlamayı yapabilirsiniz. Bu bölümde cihaz türlerini de belirlemek mümkün.
  • Sıra geldi reklam bütçesinin belirlenmesine. Bunun için ” günlük bütçe ” yada ” toplam bütçe ” seçeneklerinden birisini işaretleyebilir, ve bütçe ayarlaması yapabilirsiniz. Fakat her iki seçenek için de minimum 5 TL altına düşmemeye dikkat edin.
  • Reklamınızla ilgili süreyi de yine bu bölümden ayarlayabilirsiniz. Yani reklamın hangi saat başlayacağı ve hangi saat biteceği, hangi günlerde gösterileceği gibi ayarlamaları buradan yapabilirsiniz.
  • Vermiş olduğunuz reklamla ilgili ücretlendirme ayarlamasını da buradan belirleyebilirsiniz.
  • Instagram’da yayınlanacak olan reklamın günün tamamında mı yoksa belirli bir saatinde mi yayınlanmasını belirlemek de yine sizin elinizde. Bu bölümden gerekli ayarlamaları yaparak, bu konuda bir strateji oluşturabilirsiniz.
  • Son olarak; reklamınızla ilgili görsel boyutu, çözünürlük ve piksel gibi ayarlamaları yaptıktan sonra ” sipariş ver ” butonuna tıklayıp, reklamınızın siparişini verebilirsiniz. Reklamınız; ortalama 15-20 dakika içinde incelenip size geri dönüş yapılacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu