Instagram Destek

Instagram İletişime Geç Butonu Nasıl Eklenir?

Her geçen gün güncelleme gerçekleştirerek gündemde kalan ınstagram, kısa bir süre önce de işletme profillerini ilgilendiren “iletişime geç” butonunu devreye soktu. İlk çıktığında Amerika’da kullanılan güncelleme artık tüm dünya ülkelerinde kullanılmaktadır. Bunun için işletme olmaya gerek duyulmuyor, kişisel profillerde bile bu buton eklenebilmektedir. Bunun yanı sıra ınstagram istatistiklerde de uygulama imkânı bulunmaktadır.

Satış yapan hesaplar ile kullanıcılar iletişim problemi yaşadıklarında bu gelen yeni güncelleme ile birlikte bu sorunlar ortadan kalkmıştır. İletişim problemlerini ortadan kaldıran güncelleme geliştiren ınstagram, uygulamayı kullanıcıların kullanımına sunmaktadır. İşletme hesaplarına ulaşmak için yapılması gereken şey profilde mevcut olan iletişime geç butonuna tıklamak yeterlidir. Bu konuda kullanıcıların merak ettiği konu ınstagram iletişime geç butonu nasıl eklenir? Sorudur. Bu konuda araştırma yaparak sorunun cevabını bulmaya çalışırlar.

İşletme Hesabına Geçiş

Buton aktif olarak kullanıldığı zaman ticari hesaba sahip olan kullanıcının eklemiş olduğu iletişim yöntemlerine göre bağlantı kurulur. İletişim kurmak bu açıdan basit bir hale dönüşmüştür. Ticaretin daha canlı olmasını sağlamaktadır. Bu uygulamanın kullanılması için yapılacak işlem oldukça basit görünmektedir.

İlk önce ınstagram hesabına giriş yapmak gerekir. Ayarlar sekmesine ulaşıldığında alt tarafta yer alan işletme profiline geç butonu aktif edilmelidir. Bu işlemin yapılmasından sonra ınstagramdaki iletişim butonu aktif hale getirilmiş olur.

İşletme hesabına geçildiği zaman işletme profili yapılan hesabın gizliliği ortadan kaldırılmış olur. Şayet gizli bir hesap mevcut ise, işletme profili kullanıldığında bu profilin herkes tarafından görülmesi sağlanarak herkese açık hale gelmiş olur. Bu sayede e-mail veya başka iletişim araçları kullanılmak sureti ile ulaşabilir duruma geçilmiş olur.

Bu aşamada yerine getirilmesi gereken bir başka husus ise bu butonun eklenmesi için kulacının bir Facebook sayfasının mevcut olması gerekir. Facebook sayfasının mevcut olmaması durumunda buton ekleme işlemi gerçekleşmez.

İletime Geç Butonu Ekleme Aşamaları

Instagram kullanıcılarının gerek kişisel gerekse işletme profilinde iletişime geç butonunu eklemeleri sağlayan adımlar 3 adımda oluşur.

İlk Aşama

Kullanıcı ınstagram profilini girerek sağ üstte yer alan ayarlar ikonuna tıklaması gerekir. Alt kısımda yer alan “işletme profiline geç” butonuna tıklayarak seçim yapılır.

İkinci Aşama

 

Kullanılan internet tarayıcısında Facebook açılarak hesaba giriş yapılması gerekir. Gerçekleşen girişten sonra kişiye ait olan Facebook sayfası listelendiğinde uygun olan sayfa seçilerek, ileri seçilir.

Son Aşama

Yapılacak son işlem ise ekranda mevcut olan “iletişime geç” butonu tıklanır. Kullanıcı hangi bilgilerin görüntülenmesini istiyor ise o bilgilerin girilmesini sağlar. Bitti butonuna tıklamak sureti ile işlem tamamlanmış olur. Bu sayede profilde “iletişime geç” butonu aktif hale gelir ve istatistik bilgilerine ulaşılabilir.

İletişime Geç Butonun Faydaları

Kullanıcıların uğrak yeri olan ınstagram profillerinin yanında yer alan iletişime geç butonu ile kullanıcılar daha hızlı bir şekilde iletişim sağlamaktadır. İletişime geç butonu hesabında görünmeyenler yukarıdaki adımları izlemek şartı ile bu sorunu ortadan kaldırabilirler. Tabi bu işlemlere geçmeden önce hesabın iş hesabına çevrilmiş olması gerekir. Normal hesabın işletme hesabına çevrilmesi ile bu özellik kullanılabilmektedir.

İletişime geç butonunun kullanıcılara sağladığı faydaları şu şekilde sıralamak mümkündür;

  • Takipçi sayısını arttırmak için birçok ipucu bilgisi sunar, kullanıcı bu ipuçlarını değerlendirerek takipçi sayısını arttırabilir.
  • İşletme hesabından paylaşılan gönderilerin kaç kişi tarafından görüldüğü ile ilgili istatistikler görülebilir.
  • Toplam erişim sayısına ulaşılabilir.
  • Müşterilerin işletmeye doğrudan ulaşmalarını sağlayan telefon numarası, e-mail veya konum ekleme imkânı sunar.
  • Takipçiler hakkında performans bilgileri sergilenir.

Kullanıcılara sağlanan bu tür bilgiler sayesinde yapılan güncellemenin, kullanıcılar açısından ne ölçüde önemli olduğu kullanım istatistikleri ön plana çıkarmaktadır. Her yeni güncelleme ile kullanıcıları tarafından önemsenen ınstagram gelişen ve değişen ihtiyaçlara göre güncellemelere devam edecektir.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu