Twitter Destek

Twitter Video Nasıl İndirilir?

Günümüzde internet ortamında dolaşmayan birey sayısı her geçen gün azalmaktadır. Günde en az belli bir zamanımızı internette geçirmekteyiz. Sosyal medya hesaplarında gezinirken göze çarpan bir videoyu çok beğenir ve sonradan da seyretmek için bir yere kayıt etmek isteriz. Bunu nasıl yapılacağını bilmeyen kullanıcıların aklına şu soru gelebilir. Twitter video nasıl indirilir? Sorusu merak konusu olur. Bu işleminin nasıl gerçekleştirileceğini merak eden kullanıcılar yazımızı okuyarak meraklarını giderebilirler.

Video İndirme Yöntemleri

Twitter’dan veya herhangi bir sosyal medya hesaplarından video indirmenin çeşitli yöntemleri mevcuttur.

Bu yöntemleri şöyle sıralayabiliriz;

  • Twitter’in URL’si kopyalama yöntemi
  • Program kullanmadan indirme
  • İndirme sitelerini kullanarak

Uygulanacak yöntemlerden uygun olanı seçilerek video indirilerek kayıt edilebilir. Twitter’de beğendiğiniz bir videoyu indirmek için videonun ilgili URL’sinin kopyalanması gerekir. Bunu gerçekleştirmenin yolu, Twitter’da indirilecek videonun Twitter’da sağ üst tarafta yer alan ok işaretine tıklanması gerekir. Sonraki aşamada Twitter’in bağlantı adresini kopyala seçeneği seçilir. http://twittervideodownloader.com adresi kullanılarak URL arama çubuğuna yapıştırılır. Download’a tıklamak yeterlidir.

Ekrana gelen Download Video seçeneği seçilerek video indirme işlemi gerçekleşir. Bu yöntem ile gerek bilgisayarlara, gerekse telefon ve tabletlere video indirilebilir. Bu sayede doğrudan tarayıcı üzerinden video indirilebilmektedir. Bu yöntem kullanılmak sureti ile bilgisayar, telefon ve tabletlere Twitter vidoları indirilebilir.

Fakat kullanıcılar İOS kullanıyor ise twett bağlantı adresini kopyalamada sağ tarafta bulunan yan menüyü açmaları gerekir. Paylaş seçeneği seçildiğinde aşağıda yer alan bağlantı adresini kopyala seçeneğinin seçilmesi gerekir. Bundan sonraki aşamada yukarıda anlatılanların uygulanması ile web sitesi üzerinden video indirilebilir.

Twitter Programsız Video İndirme

Twitter’dan video indirme konusunda daha kolay yöntemler de mevcuttur. Videonun bulunduğu tweet’in URL si (internet adresi) kopyalanmak sureti ile Twitter.com ile başlayan adresin başına iki tane x harfi eklenerek indirilebilir. Twitter kullanıcılarının beğenerek indirmek istediği birçok video mevcut olabilir. Bu videoların indirilmesi mümkündür. Bunun için hem bilgisayarlarda hem de akıllı cep telefonlarında kullanılacak yöntemler mevcuttur. Twitter’da izlenen videolardan beğenilen videoların indirilmesi için bilgisayarda kullanılan internet siteleri mevcut olurken, telefonlar için de uygulamalar mevcuttur.

Video indirmede kullanılacak web siteleri şunlardır;

  • TwitterVideoDownloader
  • SaveTweetVid

Yapılması gereken tek şey download sekmesine tıklamaktır. Her iki sitede aynı mantık ile çalışmaktadır. Kayıt edilmek istenen videoyu barındıran tweet’ın doğrudan bağlantısı kopyalanması için Twitter web sitesini kullanmak yeterli olacaktır. Her site için geçerli olan metin alanına yapıştırmak sureti ile indirme gerçekleşir. Her iki adres kullanımı ile de indirim işlemi yapılabilir.

Android Telefonda Twitter’dan Video Nasıl İndirilir?

Cep telefonlarında Android sistemini kullanan kullanıcılar için video indirmede kullanılan uygulamalar da mevcuttur. Bu uygulamaların indirilebilmesi için Google Play uygulamasının mevcut olması gerekir. Google Play uygulamasına girilerek DowloadTwitterVideos adlı uyguluma bulunduktan sonra indir butonu kullanılarak indirilmesi sağlanır. Bu uygulama ilen Twitter’da beğenilen videoların indirilmesi sağlanır.

İphone ve İpad’de Twitter’dan Video Nasıl İndirilir?

İphone veya ipad kullanan kullanıcılar beğendikleri videolar indirebilmeleri için shortcut diye bilinen uygulamayı kullanmaları gerekir. Bu uygulama Twitter’da beğenilen videoların indirilmesi kolay şekilde gerçekleşir. Yapılacak ilk işlem App Store’den Shortcuts uygulamasının indirilmesini sağlamaktır.

Bu uygulama indirildikten sonra Twitter’dan video indirimi gerçekleştirilebilir. Video indiriminde kullanılan TwitterVideoDownloader adlı shortcut programını dowland edilmelidir. Bu sayede Twitter’de beğenilen tüm videolar indirilebilir. Tüm kullanıcılar gerek bilgisayarda gerekse cep telefonu ve tabletlerde Twettir’da dolaşırken beğendikleri videoları rahatlıkla indirme imkânına sahip olacaklardır.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu