Instagram Destek

Instagram Yakın Arkadaşlar Nasıl Ayarlanır?

Sosyal medya kanallarından biri olan Instagram platformunda instagram yakın arkadaşlar nasıl ayarlanır? Özelliği devreye giriyor. Bu özellik kullanıcılar açısından oldukça talep görüyor. Zira platformun kullanıcıları her paylaştığı gönderiyi kimi arkadaşlarının görmesini istemeyebiliyor. Bu özellik ile her kullanıcı kolaylıkla paylaşmış olduğu story’leri dilediği kişilerden gizleyebiliyor.

Çok sayıda kullanıcıya hitap eden platformda her geçen gün farklı özellikler kullanıcılara sunuluyor. Dolayısıyla platformda takipçi sayınız çok ise yeni eklenen özellikler daha çok işinize yarayabiliyor. Yakın arkadaşlar özelliği de kullanıcıların ilgisini üzerine çekmiş durumdadır. Böylelikle platformun kullanıcıları var olan profilleri dışında özel hesap açmaya gerek duymuyor.

Instagram Yakın Arkadaşlar Nasıl Ayarlanır?
Instagram Yakın Arkadaşlar Nasıl Ayarlanır?

Yakın Arkadaşlar Özelliğinin Kullanıcılara Faydaları Nelerdir?

Instagram günümüzün en sevilen ve en fazla kullanıcı sayısına sahip olan bir sosyal medya platformudur. Gün geçmiyor ki platform kullanıcılarına yeni bir özellik sunmasın. İşte her geçen gün yenilenen ve kullanıcılara kolaylık sağlayan özellikleriyle Instagram çok sayıda kullanıcının ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Platforma eklenen yakın arkadaşlarını düzenle seçeneği ile artık kullanıcılar özellikle story paylaşımı yaparken daha rahat olabiliyor. Zira yakın arkadaşlar seçeneği ile paylaşılan hikayelerin görüntülenme kitlesine kullanıcı müdahale edebiliyor. Böylelikle en özel fotoğraf ve video gibi paylaşımlarını dilediği kişilere görüntüleme hakkı tanırken diğer takipçilerinden kısıtlayabiliyor. Bu özellik kullanıcılar açısında oldukça olumlu bulunuyor.

Sizler için hazırlamış olduğumuz Instagram Yakın Arkadaşlar Ne İşe Yarar? adlı içeriğimizi okumanızı tavsiye ederiz.

Yakın arkadaşlar özelliğinin devreye girmesiyle kullanıcı farklı özel bir profile gereksinim duymuyor. Aynı zamanda marka sahipleri ya da ticari amaçla profili kullansanız dahi yakın arkadaşlar özelliğini kullanabiliyorsunuz.

Yakın Arkadaşlar Listesi Oluşturma Nasıl Oluyor?

Instagram sosyal medya platformunda sürekli olarak birtakım özellikler üzerinde güncelleme yapılıyor. Bu güncellemelerden sonra kullanıcılar farklı özelliklerle tanışıyor. Son olarak platforma eklenen ve eklendiği günden bu yana epeyce talep gören yakın arkadaşlar seçeneği kullanıcıların beğenisini kazanıyor.

Yakın arkadaşlar listesini kolaylıkla platformun kullanıcıları kendi takipçileri arasında düzenleyebiliyor. Daha yakın bulduğu ve özel anlarını, fotoğraflarını paylaşmak istediği kişileri yakın arkadaş listesine ekleyebiliyor. Şu adımları izleyerek kolaylıkla sizlerde yakın arkadaş listenizi düzenleyebilirsiniz.

  • Instagram profilinize geçiş yaparak burada bulunan üç çizgiye tıklamalısınız.
  • Yakın arkadaş seçeneği seçilmelidir. Burada var olan takipçileriniz listelenir.
  • Tüm takipçileriniz arasından yakın bulduğunuz arkadaşlarınızı yakın arkadaşlar listesine ekleyebilirsiniz.

Bu şekilde kolaylıkla yakın arkadaşlar listenizi oluşturabiliyorsunuz. Ayrıca siz yakın arkadaşlarınızı listenize eklerken karşı tarafa herhangi bir bildirim gitmiyor.

Instagram Yakın Arkadaşlar Nasıl Ayarlanır?
Instagram Yakın Arkadaşlar Nasıl Ayarlanır?

Herhangi Bir Gönderiyi Yakın Arkadaşlar Arasında Paylaşma Nasıl Olur?

Instagram platformunda herhangi bir foto ya da video paylaşmak istediğinizde paylaşımlarınızı yakın arkadaşlarınızla yada tüm takipçilerinizle paylaşabilirsiniz. Bu tamamen kullanıcının kendi tercihiyle ilgili olup, karşı taraf bunu anlayamaz. Siz paylaşmak istediğiniz hikayeyi paylaş dediğinizde karşınıza yakın arkadaşlar ve hikaye seçeneği geliyor. Eğer ki yakın arkadaşlar ile paylaşmak istenirse yakın arkadaşlar seçeneği seçilmelidir.

Yakın Arkadaşlar Listesinden Takipçimi Nasıl Çıkarabilirim?

Platformda yakın arkadaşlar listenizi kolaylıkla düzenleyebildiğiniz gibi aynı zamanda gönderilerinizi görmesini istemediğiniz takipçilerinizi de yakın arkadaşlar listenizden çıkarabilirsiniz. Yakın arkadaş listesinden çıkarma işlemi son derece basittir.

Nasıl eklediğiniz kişiye herhangi bir bildirim gitmiyorsa yakın arkadaş listenizden çıkardığınız kişide bu durumdan haberdar olmuyor. Listenizden kaldırmak istediğiniz kişinin adına gelip kaldır seçeneğini seçtiğinizde kişi otomatik olarak yakın arkadaş listenizde görünmez.

Yakın Arkadaşlar Listesinde Kişi Sayısı Önemli midir?

Instagram yakın arkadaş özelliğini kullanarak dilediğiniz kişilerin gönderilerinizi görmesini sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca yakın arkadaş listenizde herhangi bir kişi sayısı yoktur. Dilediğiniz kadar kişiyi listenize ekleyebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Yakın Arkadaşlar Özelliği Ücretli mi?

Kesinlikle ücretli değildir. Instagram üyesi olan herkes bu özelliği kullanabilir.

Bu Ayarları Yapmak Zorunda mıyım?

Her hangi bir zorunluluğunuz yoktur. Dilerseniz yapabilirsiniz. Instagram bunu zorunlu kılmamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu