Instagram Destek

Instagram Kaydedilenler Toplu Nasıl Silinir?

Instagram kullanıcılarının bu uygulama ile ilgili akıllarında bir sürü soru bulunuyor. Bu sorulardan biri Instagram kaydedilenler toplu nasıl silinir Sorusudur. Instagram uygulamasında bazen beğendiğiniz gönderiler olabilir. Bu beğendiğiniz gönderiler milyonlarca paylaşım arasında kaybolup gidebilir. Özellikle beğendiğiniz bir gönderi keşfet alanında çıktı ise onu bir daha bulabilmeniz çok zordur. Instagram uygulaması bunun için gerekli önlemini almış. Bu özellik kaydedilenler ismi verilen bir sistemdir.

Günümüzde sosyal medya platformunu yaklaşık 7 milyar insan kullanıyor. Bu uygulamalar arasında en çok kullanılan uygulama Instagram uygulamasıdır. Instagram uygulaması kişilerin fotoğraf ve video paylaşmasına, istediği kişi ile mesajlaşmasına olanak sağlayan sosyal çaplı geliştirilmiş bir platformdur.

Kaydedilenler aracılığı ile beğendiğiniz her gönderiyi kaydetme imkanınız bulunuyor. Üstelik beğendiğiniz gönderileri kaydedebilmek oldukça kolaydır. Beğendiğiniz gönderinin kenarında bulunan 3 noktaya basıp kaydet seçeneğine tıkladıktan sonra gönderiyi kaydetmiş olursunuz. Ancak bazen Instagram kullanıcıları kaydettikleri gönderileri silmek isteyebilirler.

Bunun için kaydettiğiniz gönderileri toplu veya teker teker silme imkanınız bulunuyor. Bir gönderiyi kaydettikten sonra silmek istediğinizde silmek istediğiniz gönderiyi seçip kaydedilenlerden kaldır seçeneği ile gönderiyi silebilirsiniz. Dilerseniz kaydettiğiniz tüm gönderileri toplu olarak silme seçeneğiniz de mevcuttur.

Ancak kaydettiğiniz bir gönderiyi sildikten sonra o gönderiyi bir daha hiç göremezsiniz. Sildiğiniz gönderiyi tekrar kaydetmek isterseniz sildiğiniz gönderiyi tekrardan bulmak gerekecek. Burada yapmanız gereken silmek istemediğiniz gönderileri özel bir başlıkta koleksiyon olarak kullanmak olacaktır.

Instagramda Kaydedilenleri Silme Nasıl Yapılır?
Instagramda Kaydedilenleri Silme Nasıl Yapılır?

Instagram Kaydedilenler Toplu Nasıl Silinir?

Instagram uygulamasında milyonlarca gönderi bulunuyor. Bazen çok beğendiğiniz ve ilginizi çeken bir gönderiyi kaydetmek isteyebilirsiniz. Instagram uygulaması bunu düşünerek kullanıcıların beğendiği gönderiyi kaydetmelerine olanak sağlamıştır. Ancak bazen kaydettiğiniz bir gönderiyi silmek isteyebilirsiniz. Bu durumda teker teker veya toplu olarak silmek işlemi yapabilirsiniz. Peki ya Instagram kaydedilenler toplu nasıl silinir?Instagram kaydedilenleri toplu silme işlemi şu şekilde yapılır;

  1. Öncelikle Instagram profiline girmeniz gerekir. Bunun için sağ alt köşede bulunan profilinize tıklamanız gerekir.
  2. Profilinizde bulunan 3 çizgi işaretine basın.
  3. Burada karşınıza çıkan kaydedilenler seçeneğine dokunun.
  4. Ardından kaydettiğiniz gönderiler arasından silmek istediğiniz fotoğrafları yeni bir koleksiyonda toplayın.
  5. Koleksiyonun üzerine tıklayın ve toplu fotoğraf silme işlemini gerçekleştirin.

Instagramda kaydettiğiniz gönderileri silmek istiyorsanız yukarıda bahsettiğimiz adımları takip ederek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca Google Chrome eklentisiyle de Aşağıdaki videoyu izleyerek bu eklentiyi tanıyabilir ve toplu silme işlemi yapabilirsiniz. Instagram kaydedilenler toplu nasıl silinir? İşte Chrome eklentiyi detay videosu;

Instagram Kaydedilenler Başkası Görebilir mi?

Instagramda gezinirken karşınıza aniden ilgi çekici bir gönderi çıktı ancak bu gönderiye tekrardan bakmak gerekebilir. Instagram kaydedilenler özelliğini bilmeyen kullanıcılar genellikle gönderinin ekran görüntüsünü alıyor veya ekran kaydedici seçeneği ile gönderiyi kaydediyor. Ancak Instagram uygulaması bu durumu düşünerek kullanıcıları için kaydedilenler özelliğini oluşturmuştur.

Bir gönderiyi kaydetmek istiyorsanız gönderinin sağ alt köşesinde bulunan 3 noktaya tıklayarak kaydet seçeneğine dokunarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra kaydettiğiniz gönderileri profilinizde yer alan kaydedilenler seçeneğine basarak tekrardan görüntülemeniz mümkündür. Kaydettiğiniz her gönderiyi yalnızca siz görebilirsiniz. Yani sizi takip eden kullanıcılar sizin kaydettiğiniz herhangi bir gönderiyi göremezler.

Instagram Koleksiyon Kimler Görebilir?

Instagram koleksiyon oluşturma kaydettiğiniz gönderiler için oluşturduğunuz ayrı bir sekmedir. Oluşturduğunuz koleksiyonları yalnızca siz görebilirsiniz. Başkalarının sizin kaydettiğiniz gönderilere ve oluşturduğunuz koleksiyona mümkün değildir.

İnstagram Kaydedilenleri Silme Nasıl Yapılır?

Instagram Kaydedilenleri Geri Getirme

Instagramda kaydettiğiniz gönderiler kaydedilenler sekmesinde görünür. Ancak kaydettiğiniz gönderileri sildiğinizde bu gönderilere ulaşmak için sildiğiniz gönderiye ulaşmanız gerekir. Aksi takdirde sildiğiniz gönderilere ulaşabilmeniz milyonlarca gönderi arasından pek de mümkün değildir.

Instagram Kaydedilenler Silinir mi?

Beğendiğiniz bir gönderiyi Instagram da tekrardan görmek istiyorsanız kaydedilenler seçeneğini kullanarak bunu yapmanız mümkündür. Ancak gönderiyi silmek istediğinizde silme işlemini rahatlıkla yapabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Toplu Silmek Hesabıma Zarar Verir mi?

Kesinlikle zarar vermemektedir, Instagram kendi özelliklerinden biridir.

Arama Motoru Geçmişi Nasıl Silinir?

Sizler için hazırlamış olduğumuz içeriği okuyabilirsiniz: Arama Motoru Geçmişi Nasıl Silinir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu