Instagram Destek

Instagramda Arama Motoru Geçmişi Silme

Instagram sosyal medya uygulaması üzerinde yapılan arama işlemleri uygulama hafızasında kayıtlı kalır ve pek çok kullanıcı instagramda arama motoru geçmişi silme ihtiyacı duyar. Arama motorundaki arananların silinmesi ihtiyacı başkalarının hesap sahibinin uygulamada neleri aradığını bilmesini engellemektir. Peki uygulamada arananlar nasıl silinir? İşte cevapları;

Instagramda Arama Motoru Geçmişi Silme

Instagramda arama motoru geçmişi silme isteyen hesap kullanıcılarının tercih edebilecekleri iki farklı yol vardır. İki yolun kullanımıyla yapılan aramalar silinerek geçmişin tertemiz hale gelmesi sağlanabilir. Kullanıcıların arama motorunu geçmişini silmek için tercih edebilecekleri ilk yol mobil uygulama üzerinden silme işlemini gerçekleştirmektir.

  • Bunun için hesaba mobil uygulama üzerinden giriş yapılması gerekir.
  • İkinci yol ise bilgisayar üzerinden instagrama giriş yapmak ve geçmişin silinmesini sağlamaktır.
  • Her iki yolda da kolay bir şekilde silme işlemi yapılabilir.
Instagramda Arama Motoru Arananları Silme
Instagramda Arama Motoru Arananları Silme

Mobil Uygulamada Instagram Arama Geçmişi Silme

Instagramda arama motoru geçmişi silme işlemleri için mobil uygulamayı tercih edecek kişilerin ilk olarak Google Play Store ve App Store üzerinden ınstagram uygulamasını mobil cihazlarına yüklemeleri gerekir.

Yükleme işlemini gerçekleştirdikten sonra arama geçmişini silmek için şu adımlar uygulanır;

  1. Instagram mobil uygulamasında hesap açılır.
  2. Açılan hesaba ait profil sayfasına ulaşılır.
  3. Profil sayfasının sağ üst köşesinde bulunan ≡ tıklanır.
  4. Ayarlar bölümü açılır ve Güvenlik seçilir.
  5. Güvenlik sayfasında yer alan Veriler ve Geçmiş bölümünden Arama Geçmişi seçilir.
  6. Arama Geçmişi sayfası açıldığında hesapta yapılan aramaların tamamı listelenir.

Arama Geçmişi’nde arama listesini gören kişiler yaptıkları aramaları seçerek tek tek silebilirler. Yaptıkları aramaların tamamını temizlemek ve silmek isteyen kişiler ise Tümünü Temizle butonunu kullanarak tüm geçmişi temizleyebilirler.

Bilgisayar Üzerinde Instagram Arama Geçmişi Silme

Instagram hesap kullanıcıları arama geçmişini mobil uygulama üzerinden silebilecekleri gibi bilgisayar üzerinden de silme imkanına sahiptirler. Bilgisayar üzerinden silme işlemini gerçekleştirmek için bilgisayarda yüklü olan internet tarayıcılarından birisi kullanılarak ınstagram web sitesine giriş yapılır. Profil resmine tıklanır ve açılan menüden Ayarlar seçilir. Ayarlar sayfasında yer alan listeden Gizlilik ve Güvenlik bölümü tercih edilir.

Gizlilik ve Güvenlik bölümünde hesap gizliliği, hareket durumu, hareket paylaşımı, hesap verileri ve iki faktörlü kimlik doğrulama kısımları bulunur. Buradan Hesap Verileri bölümünün altında bulunan Hesap Verilerini Görüntüle butonu tıklanır. Açılan sayfadan Arama Geçmişi ve Arama Geçmişini Temizle butonları tıklanarak geçmişin temizlenmesi sağlanır.

Instagramda Harf Yazınca Çıkan İsimleri Silme

Instagram kullanıcıları uygulamada yer alan arama bölümüne bir harf yazdıklarında daha önce o harften aradıkları hesap ve kelimeler çıkar. Harf yazınca istenilmeyen kelimelerin veya hesapların engellenmesi de mümkündür.

Bunun için harf arama geçmişinin temizlenmesi gerekir. Bir harfe dair yapılan aramaların silinmesi için kullanıcıların arama bölümünden tek tek silme işlemini gerçekleştirmeleri gerekir. Harfe bağlı çıkan geçmişi silmek için ilgili harf veya kelimenin karşısında bulunan x işaretinden yararlanılabilir.

Instagramda Arama Motoru Arananları Silme
Instagramda Arama Motoru Arananları Silme

Instagramda Görüntülü ve Sesli Arama Geçmişi Silme

Video, fotoğraf ve hikaye paylaşımı için kullanılan ınstagram uygulamasında görüntülü ve sesli arama yapmakta mümkündür. Bunun için ilgili hesabın profesyonel hesaba geçiş yapması gerekir. Profesyonel hesaba geçiş için Ayarlar/Hesap ve Profesyonel Hesaba Geçiş yolunu izlemek yeterlidir. Bu sayede hesapta yapılan aramalar silinmiş olur.

Bunun dışında sesli ve görüntülü aramaların silinmesi için uygulamanın kaldırılıp tekrar yüklenmesi sağlanabilir. Bu sayede önceki aramalar silineceğinden geçmişin tertemiz kalması mümkündür. Bu iki yöntemin dışında ınstagramda yapılan sesli ve görüntülü aramaların geçmişinin silinmesi mümkün değildir.

Sık Sorulan Sorular

Geçmişi Silmek Zorunlu mu?

Geçmişi silme zorunluluğunuz bulunmuyor. Instagram’da henüz böyle bir güncelleme mevcut değil.

Geçmişi Silmemek Hesabı Yorar mı?

Hayır tabiki de yormamaktadır. Her hangi bir silme sonrasında hesapta hızlanma gibi tüyolar bulunmamaktadır.

Instagram Paylaşım Saatleri Nedir?

Paylaşım saatlerinin detaylı açıklamalarına bu içeriğimizden ulaşabilirsiniz: sosyalevin.com/blog/instagram-paylasim-saatleri/

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu