Instagram Destek

Instagram Veri Kullanımı Nasıl Düşürülür?

Instagram uygulaması için veri kullanımını düşürmek pek çok kişinin isteğidir. Instagram dünyasında paylaşılan her bir gönderi veri kullanımını yükseltir. Instagram uygulamasında varsayılan olarak ayarlanan özellik ile videolar önceden yüklenir. Bu şekilde olduğunda daha fazla veri kullanımı söz konusudur. Veri kullanımını düşürmek için ve mevcut hücresel veri miktarını azaltmak için ilgili hücresel bağlantı ile videoların yüklenmesi engellenebilir.

Bu işlemi yapabilmek için ilgili adımlar aşağıda maddeler halinde yer alır.

  • Bu işlemi yapmak için öncelikle profile gidip sağ altta yer alan profil resmine dokunmak gerekir.
  • Bir de kullanım ve medya kalitesine dokunduktan sonra veri tasarrufu özelliğini açık konuma getirmek gerekir.

Bu işlem sayesinde artık veri tasarrufu mümkündür. Veri tasarrufu yaparak kişi sadece izlemek istediği gönderilerin veri kullanımını aktif eder. Açmadığı yada izlemek istemediği gönderilerin otomatik indirilmesi bu şekilde durdurulmuş olur.

Instagram Veri Kullanımı Nedir?

Instagram uygulamasında gün içerisinde pek çok farklı fotoğraf ve video ile karşılaşılır. Bu videoların her bir izlenmesinde veri kullanımı artar. Genel olarak bakılacak olursa Instagram’da bir fotoğraf görüntülenmek için ortalama olarak 512 KB internet harcanır.

100 fotoğrafta ise 54 MB internet harcanır. Bu sayı arttıkça ve izlenme süresi yükseldikçe internet yani veri kullanımının yükselmesi söz konusudur. İzlenen videolar fotoğraflara göre daha fazla veri kullanımını arttırır. Instagram ayarlarından ilgili adımları takip ederek bu veri kullanımına en aza çekmek mümkündür.

Instagram Veri Kullanımı Nedir?

Instagram Ne Kadar Veri Kullanıyor?

Instagram her geçen gün daha fazla kitleye ulaşan, fotoğraf ve videoların paylaşıldığı geniş bir platformdur. Instagram en çok veriyi kullanımına ihtiyaç duyan uygulamalardan biridir. Görüntülenen her video ve fotoğrafta ortalama olarak 512 KB internet harcanır.

Görüntülen video ve fotoğraf sayısı arttıkça bu rakam yükselir.  Bu hususta Instagram kaç MB yer yada Instagram’da veri tasarrufu mümkün mü gibi sorular çoğu kişinin aklına gelir.

İlgili bu soruya yanıt vermek adına Instagram üzerinde fotoğraf ve video paylaşımları izlemek adına her bir gönderide ortalama 512 KB veri harcanır. Videolar ise daha fazla veri kullanımı söz konusudur.

Instagram Veri Tasarrufu Ne İşe Yarar?

Instagram’da veri tasarrufu yapmak daha az internet ile sadece izlenen en videolara veri harcama imkanı sunar. Veri tasarrufu yapmadan önce açılan her bir sayfada görülen fotoğraf ve video için arka planda mobil veri harcanır. Bu şekilde izlenmeyen fotoğraf ve videolarda bile çok fazla veri harcanır.

Veri tasarrufu ile sadece görüntülenmek istenen video ve fotoğrafların verisi kullanılır. Ana sayfayı açıp aşağı doğru hızlı şekilde kaydırırken bile görüntülenmeyen fotoğraflar için veri kullanımı durdurulur.

Bu şekilde veri tasarrufu yaparak kişi kendi internet paketini daha bilinçli bir şekilde kullanabilir. Fakat veri tasarrufu yaparken dikkat edilmesi gereken bir husus vardır. Yapılan veri tasarrufunda Instagram’da yer alan fotoğraf ve videoların görüntülenmesi normal nazaran daha yavaş olabilir.

Instagram Veri Tasarrufu Neden Önemlidir?

Veri tasarrufu özelliği ile kişi görüntülemek istemediği fotoğraf ve videolar için veri harcamak zorunda kalmaz.

Instagram’ın İnternet Kullanımı Nasıl Öğrenilir?

Instagram’da internet kullanımı öğrenilmesi tıpkı veri tasarrufu özelliği aktif etmek gibi merak edilen hususlardan biridir. İnternet kullanımının ne kadar veriye sahip olduğunu öğrenebilmek için öncelikle profilde yer alan profil resmine tıklamak ve ardından sağ üstte bulunan simgeye dokunmak gerekir.

Bu adımı tamamladıktan sonra aşağıya inilip veri kullanımı ve medya kalitesine dokunmak gerekir. Ardından veri tasarrufu özelliğini açık konuma getirdikten sonra artık daha bilinçli şekilde veri kullanımı olur.

Instagram’da internet kullanımını öğrenebilmek için telefonun ayarlar uygulamasını seçtikten sonra ağ ve internet ayarlarını seçmek gerekir. Bu işlemin ardından veri kullanımı  veya mobil ağ simgesinin dokunup ilgili bu yerden Instagram uygulamasının ne kadar internet harcadığını görmek mümkündür.

Instagram Veri Kullanımı Nasıl Azaltılır?

Veri kullanımını azaltabilmek için öncelikle veri tasarrufunu aktif etmek gerekir. Bu işlem için öncelikle Instagram uygulamasında profil resmine tıklayıp sağ üstte yer alan simgeye dokunmak gerekir. Ardından veriyi kullanıma ve medya kalitesine dokunduktan sonra veri tasarrufu özelliğini açık hale getirmek gerekir.

İlgili bu ayarlama yaptıktan sonra artık video ve fotoğrafların otomatik olarak indirilmesi durdurulur. Bu şekilde kişi sadece izlemiş olduğu fotoğraf ve videoların veriyi kullanımına dahil edilir.

Instagram Veri Kullanımı Nasıl Azaltılır?

iPhone ve iPad’inizde Instagram Veri Kullanımını Azaltma

iPhone’larda veri kullanımını azaltmak mümkündür. Bunun için Instagram uygulamasına giriş yaptıktan sonra profil resmine tıklayıp sağ üstte bulunan simgeye dokunmak gerekir.  Ardından veri kullanımı ve medya kalitesine bağlanıp veri tasarruf özelliğini açık hale getirmek gerekir.

Bu işlem hem iPhone’da hem Android cihazlarda aynıdır. Instagram uygulamasını sunmuş olduğu bu özellik sayesinde artık sadece izlenen fotoğraf ve videoların indirilmesi söz konusudur.

iPhone’larda olan düşük veri moda özelliğini açmak için ise öncelikle cihaz ayarlarına gidip hücresel ya da mobil veriye dokunmak gerekir. Karşılaşılan ekranda düşük veri modunu açmak sonrasında işlem sonlandırılır.

Android’de Instagram Veri Kullanımını Azaltma

Android cihazlarda Instagram veri kullanımını azaltıp bilinçli bir şekilde sadece açılan gönderilerin veri kullanımına dahil edilmesi için öncelikle Instagram uygulamasını veri tasarrufu özelliğini açık konuma getirmek gerekir.

Bu özellik sayesinde artık Instagram’da otomatik gönderi indirme özelliği sınırlandırılmış olur. Bu şekilde kişi internetini daha bilinçli ve doğru kullanabilir.

Instagram’a Fotoğraf ve Video Yüklemek Ne Kadar İnternet Yer?

İnstagram reels ne kadar internet yer diye merak edenlere cevap olarak fotoğraf ve videolarda ortalama 512 Kb internet harcanır. Gönderi izleme sayısı arttıkça bu rakam artış gösterir.

Sık Sorulan Sorular

Aşağıda sizler için başlık halinde Instagram veri kullanımı hakkında akla gelen soruları cevaplandırdık.

Instagram Veri Tasarrufu Nasıl Kapatılır?

Instagram veri tasarrufu özelliğini kapatmak için öncelikle profil resmine tıklamak gerekir. Ardından sağ üst kısımda bulunan simgeye dokunmak gerekir.  Son olarak veri kullanımı ve medya kalitesine bağlanmak gerekir.  Açılan pencerede bulunan veri tasarrufu özelliğini kapatmak gerekir.

Instagram 1 Saatte Ne Kadar İnternet Harcar?

Instagram camiasında izlenen her bir fotoğraf ve video ortalama 512 KB veri harcar. Genel olarak değerlendirilmesi gerekirse 5 dakikada ortalama olarak 50 MB internet tüketilir. İzlenen fotoğraf ve video artıkça bir saatte ortalama 600 MB veri harcanır.

Instagram ne kadar internet yer diye merak edenlere net bir cevap olarak her kişinin video ve fotoğraf izleme durumuna bağlı olarak harcanan internetin farklı olduğunu söylemek mümkündür. Fakat ortalama olarak harcanan internetin saat başına 600 MB olduğunu söylemek mümkündür.  1 saat instagram ne kadar internet yer sorusuna verilen 600 MB cevabı zaman zaman değişiklik gösterebilir.

Mobil Veri Sınırı Aşıldı Nasıl Kapatılır?

Mobil veri sınırı aşağıda ibaresini kapatabilmek için öncelikle sağ üst köşede bulunan simgeye ve ardından ayarlara dokunmak gerekir. Mobil veri kullanımının sınırlı kısmını kapattıktan sonra işlem  tamamlanır.

Veri Kullanımı Nasıl Ayarlanır?

Cihazda veri kullanımını ayarlamak için öncelikle ayarlar uygulamasını açmak gerekir. Ardından ağ ve internet kısmına dokunup simler seçeneğine tıklamak gerekir. Bu kısımda mobil verinin açık olduğundan emin olmak gerekir. Veri uyarısı ve limiti seçeneğine tıkladıktan sonra ekranda yer alan talimatları izleyerek ilgili ayarlamaları yapmak yeterlidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu