Sosyal medya platformlarında popülerleşen instagram her geçen gün kullanıcılara yeni özellik sunmakta. Sürekli gelişen instagram şimdide yakın arkadaş özelliği ile dikkat çekmekte. Yakın arkadaş özelliği ile özel anlarınızı herkesle paylaşmak istemediğinizi düşünen instagram, yakın arkadaş özelliği ile hesabınızda paylaşım yaparken özel anlarınız için seçtiğiniz arkadaşlarınız arasında paylaşma izni vermekte.  Özellikle çok takipçiniz varsa bu özellik sizin için çok avantajlı olacaktır.  Yakın arkadaş özelliğiyle ikinci kişisel profil yani tanıdıklarınıza özel hesap oluşturma ihtiyacınız azalacaktır. Profesyonel veya marka hesabına sahipseniz eğer Yakın arkadaş özelliğini sizde kullanabilirsiniz. Eğer web tarayıcısından hesabınıza giriş yapıp yakın arkadaş özelliği ile hikaye atmak isterseniz bu özelliği kullanamazsınız. Yakın arkadaş listesi oluşturduğunuz da listenize eklediğiniz kişiler dışında kimse bu listeyi görmeyecektir ve listenizde olmaya kişiler bu listesini olduğunu bilmeyecektir. Yakın arkadaşlarınızda yeşil buton gözükecektir. Bunu gören arkadaşlarınız kendisine özel olduğunu bilecekler.

 

 

Yakın Arkadaş Listesi Oluşturma;

İlk olarak profilinize girmelisiniz daha sonrasında üç çizgiye tıklayarak yakın arkadaşlar karşınıza çıkacaktır. Yakın arkadaşlar kısmına tıklayarak en çok etkileşim olduğun arkadaşların ilk sıralarda olacak şekilde yakın arkadaşlarını seçmen için önüne liste çıkaracaktır. İstediğiniz arkadaşlarınızı listeden seçebilirsiniz eğer takipçileriniz çoksa arama yerinden eklemek istediğiniz arkadaşlarınıza arama yerinden bulup seçebilirsiniz. Listenizi tamamladıktan sonra eklediğiniz arkadaşlarınıza herhangi bir şekilde bildirim gitmez. Yakın arkadaş için ınstagram ın belirli bir sınırlaması yok.

Yakın arkadaş listenizi oluşturdunuz ve kaydettiniz. Hikaye paylaşırken hikayenizi seçtiniz paylaş a tıkladığınız zaman karşınıza ‘Hikayen’ ve ‘Yakın Arkadaşlar’ olarak çıkacaktır. Yakın arkadaşlara paylaş dediğiniz zaman yakın arkadaşlarda paylaşma işlemini tamamlamış olacaksınız ve listesiniz de olan kişiler sadece hikâye paylaştığınızı görecektir.

Eğer yakın arkadaşlarınızdan çıkartmak istediğiniz birisi olursa veya eklemek istediğiniz birisi olursa tekrar profilinize girerek menü kısmına geçip yakın arkadaşlarınızın listesini açabilir kaldırmak istediğiniz arkadaşınızın isminin yanında yer alan kaldır a tıklayarak listenizden kaldırmış olacaksınız. Aynı şekilde eklemek istediğiniz arkadaşınınız ismini bularak listenize ekleyebilirisiniz.