Instagram Destek

Instagram’da Yaş Kısıtlı Video Ne Demek?

Sosyal medyanın yaygın bir hale gelmesi ile birlikte ebeveynler bu durumdan tedirgin olmaya başladı. Sosyal medya mecraları arasında en çok kullanılanlardan biri Instagram’dır. Instagram’da yaş kısıtlı video ne demek? sorusunun cevabı ise içeriğin devamındadır. Instagram kullanıcılarının yaş sınırı çok ciddi bir şekilde düşmüştür. Çocuk yaşta olan kişiler için yaş kısıtlı video özelliği gündeme gelmiştir.

Peki, Instagram’da yaş kısıtlı video ne demek? Bu konu özellikle anne babalar için sosyal medyanın zararlı içeriklerine karşı önlem almak için kurtarıcı bir özellik haline gelmiştir. Belirli bir yaş grupların erişebilip, belirli bir yaş grubunun ise erişmesi engellenen videolar olduğu gibi hesaplar da mevcuttur. Bu şekilde aileler için en ideal güvenlik önlemi alınmış olur.

Instagram’da Yaş Kısıtlı Profil Ne Demek?

Instagram’da yaş kısıtlı şekilde profiller olması pek çok açıdan kullanıcıya karşı fayda sağlayan durumlardan biridir. 18 yaşından küçük olan çocuklar için genel anlamda bir kısıtlamanın getirilmesi, sosyal medyanın zararlı etkilerini ortadan kaldırmak açısından faydalı olmaktadır. Yaş kısıtlı profil pek çok açıdan yaş kısıtına maruz kalabilir. İşaretlenen yaş gurubu dışında olan kişilerin bu gibi profilleri görmesi mümkün olmaz.

Bazı kişilerin içeriği görebilmesi adına 18 yaşından büyük olduğunu gösteren seçeneği seçmesi gerekir. Açılan hesaplar bundan sonra hangi yaş grubunda olan kişinin profilini görebileceğine karar verecektir. Bu şekilde hem kullanıcı hem de profil açısından daha güvenilir ve sağlıklı bir sosyal medya ortamı oluşur.

Instagram'da Yaş Kısıtlı Video Ne Demek?
Instagram’da Yaş Kısıtlı Video Ne Demek?

Instagram Yaş Kısıtlı Video Neden Olur?

Instagram yaş kısıtlı uygulaması son zamanlarda gelen özellikler arasında yer alırlar. Yaş kısıtının getirilmesi ile birlikte sosyal medyanın daha güvenilir bir hal alması mümkün hale geldi.

Özellikle şu gibi videolar ya da profiller söz konusu olduğunda yaş onayı gerekir;

  • Cinsel içerikli olan görüntülerde yaş kısıtlaması söz konusudur.
  • Yaralama ve darp gibi içeriklerde kısıtlama yapılır.
  • Saldırı ve şiddet içerikli görüntülerde yaş onayı gerekir.
  • Taciz ve tecavüz gibi haberler yaş kısıtlamasına takılır.

Bu şekilde yapılan kısıtlamalar belirli yaş gruplarının psikolojik açıdan etki altında kalmasını engellemek adına faydalı olurlar.

Instagram Yaş Kısıtlı Profile Nasıl Girilir?

Instagram’da son dönemlerde pek çok profilde yaş kısıtlı durumunun olduğunu görmek mümkündür. Bu profillere girmek için belirli bir yaş grubunda olmanız gerekir.

Yaş kısıtlamasını ortadan kaldırmak adına Instagram profilinde adım adım değişiklikler yapmanız gerekir.

  1. İlk olarak Instagram Ayarlar kısmına girip buradan hesap değişikliği işlem yapabilirsiniz.
  2. Profesyonel hesaba geçiş yaparsanız bir işletme hesabına sahip olursunuz.
  3. İşletme hesabı ile kısıtlı olan pek çok profile de giriş yapma imkanına erişirsiniz.

İşletme hesabı olması pek çok kısıtlamanın kalkmasını sağlar. Profesyonel hesaba geçiş yaptıktan sonra profili yeniden bireysel hesaba geçirmeniz mümkün olmaz. Aynı zamanda kayıt olurken yaşınızı büyük girmeniz durumunda da kısıtlama işlemi kolay bir şekilde gerçekleşir.

Instagramda Yaş Kısıtlı Video Ne Demek?
Instagramda Yaş Kısıtlı Video Ne Demek?

Instagram Yaş Sınırı Nasıl Kaldırılır?

Instagram yaş sınırı olan içerikleri belirli yaş grubuna sahip olan kullanıcılardan gizlemektedir. Bu kullanıcılar gizlilik sınırı konulan profil ya da gönderilere ulaşmak için bazı ayar değişiklikleri yapabilirler.

Instagram profillerini işletme hesabına geçirdikleri zaman sorunu ortadan kaldırırlar. Aynı zamanda ayarlar kısmından her içeriğe ulaşabilme şansı yaratacak olan yaş kısmını da düzenleyebilirler.

Instagramda karşımıza çıkan bu özellik son derece etkili ve koruma özelliğine sahip olan bir özelliktir. Bu konuda çok dikkatli davranmalı ve sınırlamaya uygun ilerlemek gerekir. Bu şekilde çocuk ya da gençlerin psikolojik olarak etkileneceği gönderileri sınırlama şansı söz konusu olur.

Sık Sorulan Sorular

Yaş Ayarlarını Yapmak Zorunlu mu?

Zorunlu değildir. Instagram size bunu zorunlu hale getirmesiyle alakalı henüz bir politika bulunmuyor. Zaten default olarak sizlere belli ayarları otomatik olarak oluşturmaktadır.

Instagram Profil Fotoğraf Büyütmek Mümkün mü?

Tabiki de mümkündür. Arge ekibimiz tarafından yapılan instagram profil fotoğrafını büyütme hilesini kullanarak işlem sağlayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu