Pinterest Destek

Pinterest Kimler Kullanır?

Günümüzde sosyal medya hayatımızın bir bütünü haline gelmeye başladı ve birçok sosyal medya platformu olduğu gibi birçok sosyal paylaşım sitesi de bulunur. Bunlardan biri de Pinterest’tir. Pinterest nedir? Pinterest kimler kullanır? Nasıl kullanılır? Gibi sorulara cevap olacak şekilde yazımızı sizler için düzenliyoruz. İlk olarak kimler Pinterest kullanır? Sorusunu cevaplayalım.

Günümüzde insanların sıklıkla zaman geçirdiği sosyal platformlar arasında ilk üçe girmeyi başaran Pinterest’i her yaştan her kesimden, isteyen her kes kullanabilir. Geniş bir skalası olan Pinterest, kullanıcılarına ilgi alanlarına göre çeşitli kategorilerde kendi yüklemelerini yapmalarına olanak sağlayan bir sosyal medya platformudur.

Özellikle şirketlerin eğlenceli bir şekilde yaratıcı reklamlarını yaptığı, kullanıcıların yemek tarifi aldığı, dekorasyon konusunda ilham aldığı, insanların birbirleriyle iletişime geçerek alış veriş öncesi bilgi paylaştığı bir ağ olduğu için ön plana çıkması açısından çok önemli özellikleri arasında yer alıyor.

Her konuda bir kategorisi olduğu için zengin bir koleksiyona sahip demek yerinde olur. Sizlerde istediğiniz şekilde hesabınızı oluşturup dilediğiniz şekilde Pinterest’i kullanmaya başlayabilirsiniz. Pinterest kimler kullanır? Sorusunun cevabı kullanmak isteyen herkes kullanabilir.

Pinterest Nedir?

Pinterest insanların fikirlerini ve dile getirmek istediklerini rahat bir şekilde dile getirebilmelerine olanak sağlayan ve keyifli zaman geçirerek ulaşmak istediklerine ulaşmalarını sağlayan bir sosyal medya platformudur. Pinterest’in adının ”Pin ve İnterest” kelimelerinden geldiği söyleniyor.

Yani Pinterest’in anlamı ilgi çeken her ne varsa bunları iğnelemek olarak geçer. İlgi alanınıza göre istediğiniz kategoriyi ”Pinlemek” adı verilen eylemle kaydede bilirsiniz. Kendi Pinlediğiniz konulara göre insanlar fikir ve düşüncelerini açıkça belirte bilir, sizlerle fikir alış verişine girebilir.

Pintererst’te bulunan her hangi bir konuyu, paylaşımı, içeriği diğer sosyal medya platformlarında da paylaşabilirsiniz. Bu durum sizin sosyal medyada alanınıza olan ilgiyi arttırabilir. Tüm bunları sağlayan internet platformuna Pinterest denir.

Pinterest Kimler Kullanır?

Pinterest Kimler Kullanır? Nasıl Kullanılır?

Bu soru Pinterest kimler kullanır? Sorusuyla eşdeğer bir soru olmakla birlikte, nasıl kullanıldığına dair açıklamalı olarak maddeli bir sunum yapacağız.

  • İlk olarak Pinterest web sayfasına, Google üzerinden arama yaparak ana sayfasına bağlanabilirsiniz.
  • Siteyi aktif olarak kullanabilmek için kayıt işlemlerinin yapılması gerekir. Bunun için isterseniz mail adresiniz ve kullanıcı bilgilerinizle giriş yapabilir, isterseniz Facebook hesabınız ile kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.
  • Kayıt işlemleri bittikten sonra dilerseniz ilginizi çeken konuları yani kategorilerdeki içerikleri kendi profilinizde Pan oluşturup sabitleye bilirsiniz.
  • Dilediğiniz kişiyi takip edebilir ve onların içeriklerinden ilham alabilir ve hatta öneride bulunabilirsiniz.
  • Beğendiğiniz kategoride bulunan bir paylaşımı ”like” tuşuna basak beğendiğinizi belirtebilirsiniz. Böylece diğer insanların da o içeriği görmesine, ön plana çıkmasına olanak sağlamış olursunuz.
  • Dilerseniz platformda ilginizi çeken bir görseli sizde paylaşa bilirsiniz. Bu işlem ”RePin” olarak adlandırılır.
    Pinterest Nasıl Kullanılır?
    Pinterest Nasıl Kullanılır?

Pinterest’in Özellikleri Nelerdir?

Facebook bilgileriniz ile sisteme kullanıcı girişi yapabildiğiniz gibi mail adresiniz veya Google adresiniz ile giriş yapabilmenize olanak sağlaması ve Türkçe dilini destekleyen bir sistemi bulunması, Görsellerin kaydedildiği içerik kategorileri Pano olarak adlandırılması ayrıca istatiksel olarak sayısız marka ve kurumun site üzerinden ticari olarak bilgi edindiği gayet açıktır.

Güncel makaleler, sadece sektöre özel bilgiler ve herhangi bir etkinlik bildirisi göndermektedir. Bildirimleri açtığınız taktirde sizlere ücretsiz olarak bu hizmeti ulaştırılan, özellikleri sebebi ile Pinterest kullanım açısından oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine sahiptir.

Pinterest Ne İşe Yarar?

Her internet platformunda olduğu gibi Pinterest de sizlere kendi profilinizi oluşturma ayrıcalığı veriyor. Bu ayrıcalıklar ile birlikte kendi istediğiniz şekilde profilinizi oluşturup, istediğiniz görseli kendi profilinizde muhafaza edebilirsiniz.

Bu sayede görsellerin bilgisayarınıza indirip yer kaplaması gibi bir sorunla karşılaşmanıza gerek kalmaz. Görsellerinize istediğiniz zaman ”Pano” nuzdan ulaşabilirsiniz. Kaydettiğiniz ve ilginizi çeken her türlü içeriğe ve bilgiye bu site ayrıcalığı ile bilgisayarınıza indirmenize gerek kalmadan ulaşabilirsiniz.

Pinterest Ne İşe Yarar?
Pinterest Ne İşe Yarar?

Pinterest Analytics Nedir? Nasıl Kullanılır?

Kurumlar, potansiyel müşteri gözü ile baktıkları insanların neleri beğenip neler hakkında araştırma yaptığını görüp ona göre analize ederek müşteri memnuniyeti açısından hakkında bilgileri bu uygulamanın hangi ”Pin”leri beğendiğini görebilir.

İşletmeler Pinterest’te sınırsız konu olduğu için içerikleri farklı kategorize edilmiş bilgilere, insanların hangi dala yöneldiğini Analytics sayesinde görüp bu bilgiye ulaşılabilir. Ayrıca Pinterest’in bu Analytics sistemi sayesinde marka bilinirliğinizi arttırabilir hatta kullanıcıalrla etkileşimlerde bulnarak satışı arttırmaya yönelik adımlar atmanıza olanak sağlayan bir analytic tablolar bütünüdür.

Sık Sorulan Sorular

Pinterest Takipçi Satın Almak Mümkün mü?

Sosyal Evin sayesinde mümkündür. Hazırlamış olduğumuz sistemler sayesinde algoritmaya uygun gönderimler sağlıyor. Pinterest Takipçi Satın Al hizmetlerimiz sayesinde takipçi sayınızı yükseltebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu